Šta je novo?

Problemi sa Gigabyte GA-K8NMF-9

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
juce sam uzeo pomenutu plocu u kombinaciji sa a64 3000 i takodje gigabytovim geforce 6600le(koji mi je samo privremeno resenje dok diler ne dobije 6600gt) i od tada imam stravicne probleme.Pre svega jedva sam prijavio zvucnu audigy 2zs ali mi ona pravi probleme sa midijima i windowsowim zvucnim semplovima (cuje se krcanje i dolazi do prekida u reprodukciji) dok mp3 radi normalno kao i igre. Napominjem da sam 2 puta instalirao windows i da je oba puta isto stanje.Normalno instaliram drajvere a windows ne nalazi nikakve konflikte.Takodje ni modem nema sanse da se poveze na net,probao sam 2 modela i nijedan nece da se poveze iako su podesena kako treba.Kakve su sanse da je ploca krivac za ovo?da li vredi jos nesto da probam i sta ili da je odmah zamenim?

Nemoj odmah kriviti plocu (nije iskljuceno) vec probaj sa poslednjim drajverima....uostalom pitaj dilera kod kog si uzeo komponente imas valjda garanciju.
pozz

Wild Boy je napisao(la):
Nemoj odmah kriviti plocu (nije iskljuceno) vec probaj sa poslednjim drajverima....uostalom pitaj dilera kod kog si uzeo komponente imas valjda garanciju.
pozz

Imam naravno, mogu i odmah bez problema da je zamenim samo sto onda moram da cekam najmanje do ponedeljka. Po njegovoj prici Athloni 64 prave probleme sa maltene svim plocama, sto je po meni totalna glupost, ali ajde... Probacu sa novim drajverima za plocu, pa ako ne upali, zamenicu je.

Poslednja izmena:
forsaken demon je napisao(la):
Po njegovoj prici Athloni 64 prave probleme sa maltene svim plocama, sto je po meni totalna glupost

Eto to su ti nasi dileri..STRASNO
:mad:

Stvarno ti je odlican diler :D

GIGAFAN je napisao(la):
Iz koje firme je taj i***t majke ti?

Nećeš nikada naleteti na njega s obzirom da je iz Vrbasa :)

Ne, čovek se bavi nabavkom robe i već odavno ne radi na zameni komponenata i podešavanju sistema, a njegov serviser je teški intelovac...
A jako dugo uzimam komponente od njih, daje mi dobre cene i otkupljuje mi stare komponente.

Uglavnom, uspeo sam da rešim problem time što sam instalirao novi BIOS! Posle toga svi problemi su nestali, zvuk radi savršeno a i mogu da se povežem na net.

U ponedeljak ću lepo da porazgovaram sa obojicom...

imam tu plocu vec 4-5 meseci i mogu samo najbolje o njoj da kazem...nijedan problem do sada...nijedan resatart...a da ti nisi instalirao win xp 64?

Ma nema sanse da bih instalirao 64-bitni XP, zbog usporavanja 32-bitnih aplikacija...Uradio sam klasicnu instalaciju koju sam radio milion puta do sada, ponovio je 3 puta i uvek je bio isti problem. Cim sa uradio update BIOS-a, sve je proradilo. Ipak, za svaki slucaj sam posle toga ponovo instalirao XP i bacio mu najnovije drajvere za plocu.

Jos jedno laicko pitanjce, da ne otvaram novi topic - mogu li da postavim u dual channel rezim dva memorijska modula od po 512 mb na 400mhz koji su razlicitog proizvodjaca (NCP i Kingstone) ili oba moraju biti istog proizvodjaca? Koliko dual channel režim utiče na performanse?

re

Najboje je za dual channel uzeti istog proizvodjaca i istu memoriju,tj. da je namenjena za dual u paru.Ja imam tako kupjenu memoriju i nisam imao problema a nisam ni experimentisao sa razlicitim proizvodjacima pa ni neznam jel moze al mislim da ne zbog razlicitih karakteristika memorije.Probaj da ustekas memoriju u slotove iste boje ,podesi i videces jel moz il nemoze.

Nije preporučljivo miješati module, budući da je mem. kontroler na Athlonu 64 osjetljiv na to. Sa zadnjim revizijama procesora je nešto popravljano u tom smislu, ali se preporuča 2t command rate za stabilan rad.

Athloni 64 prave probleme sa maltene svim plocama
Hahahahahaha, ne mogu da verujem, da ti je prodao samo procesor verovatno bi ti rekao da ploce prave probleme sa Athlon64 procesorima!!! :)

Trebalo bi da moze da radi dual channel sa razlicitim memorijama ali to ti je sve pitanje, neke mogu neke ne, znaci probaj pa vidi kako se ponasa. Ali ako hoces pravu stvar, kupi dual channel memoriju.

Moze da radi bez problema,ali samo na defaultu ddr400,o OC-u ti ne bih preporucio da razmisljas.Obe memorije ce ti raditi na setovanjima za onu sa losijim karakteristikama(vece latencije,manja brzina,...).

Nazad
Vrh Dno