Šta je novo?

Problemi sa ghostingom...ili ne?

eX1|e

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2006
Poena
309
Nedavno sam pazario Samsung 971P monitor, ochekujuci da bude sve perfektno ko sto sam chitao u gomilu rivju-ova...

I jeste stvarno, sve mu je super, boje, slika, ugao gledanja, pa i taj perverzan izgled sveukupno...

Ali.

Primetio sam da u igrama ima MNOGO ghostinga, i to bash mnogo, toliko mnogo da mi je svaka igra blurovana i uzhasno me nervira... Pre ovoga sam imao Benq FP93GX model i naravno nije bilo na njemu nikakvih problema...

Raspitivao sam se mnogo za taj odziv, koliko je to vazhno, kolika je to razlika izmedju 2ms,4,6... Vecina mi rekla da to nema velike vidljive razlike.

Ovaj monitor ima odziv od 6ms-a i chak i u EVE online-u igri ima ghosting!!! Znachi makar sam tu ochekivao da nema...

Secam se jednog rivjua gde sam prochitao da je testiran monitor i sa Far Cry igrom, i da tu ni malo nije bilo ghostinga. Meni u FEAR-u recimo bash se vidi.

Mene interesuje, da li postoji mogucnost da sam dobio falichan neki ili je to tako normalno posto je to PVA panel?

P.S.: znam verovatno da je bilo mnogo tema o ovome, ali treba mi pomoc i dalje :)

Poslednja izmena:
imas temu BAS vezanu za ovaj monitor...i svi se uglavnom slazemo da ima ghostinga, al nekome to smeta manje, nekome vise...recomo Chinaski sa ovog foruma je isto primetio da u FEAR-u ima ghostinga...ja sam to primetio u BF2...sad pikam po-ko-zna-koji put FarCry, i mogu reci da blagi motion-blur postoji...al meni uopste ne smeta...
Sve-u-svemu, ovo je sasvim normalno za PVA panel...

Poslednja izmena:
Normalno je.
Nije to ghosting to je blur...tj zamucjenje ;)

Normalno za PVA, MVA ......

Pa sta vas briga imate motion-blur za "DZ"... :d :d :d

Heheh, meni je malo tezhe da se naviknem **** ga.... Al' dobro, predpostavljam da ovaj monitor ima mnoge druge kvalitete za koje ne znam :)

Ajd' kad smo vec na topicu, koji rezhim boja drzhite tachno ? I je l' zna neko zashto mi se stalno rushe Magic Tune i Natural Color Pro kada ih startujem, pa chak i nvidia control panel za 6600 gt?

Pa glavni kvalitet pored vrhunskog dizajna/prikaza boja/kontrasta je to sto kad nesto gledas sa devojcicom gde god da se sedi/lezi u sobi slika je ista...bez "negativ" efekta... :) ;)
A taj softver jeste bezveze i bagovit je, pa zato skini najnoviji sa samsung sajta...

Ajde da bump-ujem topic, na koju foru rade usb portovi na ovom monitoru ? sve sto prikljuchim ne radi, je l' treba neki program ili kako se to shteluje ?

Kod mene radi...
Sad sledi gloopo pitanje: da li si povezao monitor sa kucistem preko USB kablitja?USB-ovi nece da rade bez toga

Vrh Dno