Šta je novo?

Problemi sa geil memorijom

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Pozdrav,
Komp je sledeci: ploca je gigabyte p55m-ud2 i memorija 4x2gb geil gv34gb1600c9dc CL 9-9-9-28 i radi na 1.6v. Procesor je i5, ostalo je nebitno, i sistem je win xp64.
E sad sa 2 modula radi sa 4 ispada i pojavljuje se BSOD kada se pokrene graficki software. U pitanju su 4 identicne masine i situacija je na svima ista. U biosu je podesena voltaza i tajming na deklarisanu vrednost ali i dalje nece da radi.

Da li ima neko iskustva sa takvim problemom i kako ga resiti?

Ne bih da lupam, posto sam nacuo da vise modula moze da pravi problem na i5, nesto je vezano sa taktom memorije, ali nisam bas siguran, niti sam imao takvo iskustvo.

Istestiraj memoriju sa memtest pa vidi sta ce da bude.

Na mnogim plocama postoje problemi kada su zauzeti svi slotovi za memoriju. Probaj prvo 2*2, izvrti testove, pa opet drugih 2*2, i ako ne bude problema, onda je do toga

Drugar ima identičan problem samo sa ASUS-ovom pločom, ista memorija i procesor.
Sa default setovanjima ploče Win7 nije hteo da se instalira, pucala instalacija posle par min.
Posle podešanja latencija i voltaže memorije uspela instalacija ali blokira računar.
Moraćemo da probamo sa flešom bios-a.

A jesi probao da oboriš takt sa 4 modula, ili da povećaš latencije? i5 "mrs vadi" memoriji..

Problem je resen da se zna, fleshovan bios, namestena memorija na deklarisane vrednosti, i skinuti i instalirani najnoviji drajveri za chipset. Sada radi bez ikakvih problema, ali koje je to mucenje bilo!

Problem je resen da se zna, fleshovan bios, namestena memorija na deklarisane vrednosti, i skinuti i instalirani najnoviji drajveri za chipset. Sada radi bez ikakvih problema, ali koje je to mucenje bilo!

Znaci i mene ceka ovakva agonija!imam isti problem,samo sto je moja konfiguracija Phenom II 955 i MSI 790fx-gd70,isto tako,2 slota po 2gb CL9 na 1333 mhz i jedan slot uopste ne radi! slao sam ga prodavcu na reklamaciju,pa me zvao da mi javi da je memorija skroz ispravna.probacu i ja da fleshujem bios pa se javim sa rezultatima! :wave:

Jos nesto da kazem, ako na p55 chipsetu ima vise od 4 gb memorije, takodje treba povesti racuna o vezivanju hard diskova. Treba ih vezati na intelov kontroler (to su ona 2 druge boje) obicno po 2. Pa moze i ta varijanta da pravi problem dok proizvodjaci ploca ne rese problem u BIOS-u. :crash:

Vrh Dno