Šta je novo?

Problemi sa Flopi-Drajvom!

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Bios mi ne nalazai flopi;
pri startovanju pise floppy drive failed;
i NON-STOP je upaljena led dioda od flopija; kao da radi.

I naravno flopi ne radi kada ubacim diskteu nista ne cita.

Ne znam kako to da resim.

Baci Ga.koji Ce Ti.ja Ga Imam,ali Samo Zato Jer Mi Jos Radi.

Pretpostavljam da si nesto cackao u kucistu pa proveri kabalove od flopija. Ako si ga skidao mozda nisi dobro okrenuo moze samo na jedan nacin da se postave-nije kao kod harddiska da ne mozes da pogresis.
Pozdrav

mbr je napisao(la):
Bios mi ne nalazai flopi;
pri startovanju pise floppy drive failed;
i NON-STOP je upaljena led dioda od flopija; kao da radi.

I naravno flopi ne radi kada ubacim diskteu nista ne cita.

Ne znam kako to da resim.
To su simptomi pogrešno okrenutih kablova (ili na ploči ili na flopiju)

joj...jos gajite tu zivuljku...flopy sam batalio pre god dana :) kakve crne diskete :)

Kada kacis kablove moraju crvene "strane" (odnosno crvene zile od kablova) da budu jedna do druge odnosno sa unutrasnjih strana.

dovoljno je da je pogreshno okrenuo npajanje, upalio komp i "kresnuo" flopi, i chak ako dobro vrati napajanje ~ mozhe da se pozdravi sa dotichnim...

btw, netjete poverovati koliko ljudi znam koji me mole da im odshampam neshto i donose mi to na disketi... netje josh flopi izumreti

IzNoGooD je napisao(la):
dovoljno je da je pogreshno okrenuo npajanje, upalio komp i "kresnuo" flopi, i chak ako dobro vrati napajanje ~ mozhe da se pozdravi sa dotichnim...
Napajanje ne možeš da okreneš pogrešno sve i da hoćeš (možda ako si baš uporan i uzmeš neki čekić :d ). A od okretanja data kabla flopiju neće biti ništa.

I meni je jedno kratko vreme svetlela dioda od floppy-ja, a sve je bilo prikaceno kako treba od kablova (radio je 2-3 dana pre toga). Diskete nije hteo da cita. Onda je krenula da se cuje velika buka - svaki put pri paljenju kompa onaj mali disk u FDD-u je pocinjao nevidjeno brzo da se vrti (i prilicno zagreva celicne kaveze/drzace HDD-ova oko sebe!!!). Jednostavno sam iscupao kabl od napajanja iz njega i ne koristim ga.

jddipqd je napisao(la):
Napajanje ne možeš da okreneš pogrešno sve i da hoćeš (možda ako si baš uporan i uzmeš neki čekić :d ). A od okretanja data kabla flopiju neće biti ništa.

otjes se kladimo!? :) :) :)

ja sam spalio minimum 5 komada, sve zbog naopakog napajanja, posto mi npr ispadne kabl dok ga montira i uhvatim ga naopako i odeee...

eto ja sam pre neki dan, ne znam kako uspeo da okrenem data kabl i lepo sam popizdeo posto sam mislio da sam opet sprzio...
prvi put sam ga sprzio 97 godine, i morao sam da se otvorim 50dm aaaaaaaaaaaa

jednom je moja shveca imala brilijantnu ideju da prikaci napajanje na floppy na zivo, i sva sreca samo se ugasio komp kada je prislonila kabl..

poz

jddipqd je napisao(la):

koristio sam samo svoje prstitje i svojih 120 kg sala i mishitja. da sam koristio chekitj bilo bi :crash:
a ti probaj da okrenesh napajanje uz pomotj :smash: i upali komp ~ al ne juri mene za nov flopi.

z0p

Vrh Dno