Šta je novo?

Problemi sa Flashget-om

Masan

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
10
Iam Flashget verziju 1.0 . Primetio sam da pri setovanju da fajl skida simultano u 5 delova moze da se desi da skinut falj moze da bude corrupt (tj da nie dobro skinut) Ovo se desava sa fajlovima koji su preko 10 mb i kada se ne skine ceo fajl odjednom, tj kada se cesto radi pause i start zbog diskonektovanja. Juce sam skinuo service pack za win2000
(103 mb) i fajl je bio corrupted. Ovo mi se jos desavalo sa nekim fajlovima od preko 10 mb kada sam gasio recimo 4. i 5. fragment da bih mogao brze sajtove da otvaram, pa sam ih posle startovao. Na primer Partition Magic 7 (oko 24 mb ) sam skinuo ceo u cugu i nije bilo problema. E sad ne znam da li bi pravio probleme da sam stavio klasican download ( da krene od pocetka pa da ide do kraja, bez secenja na nekoliko delova) Imao sam slicnih problema i sa ranijim verzijama Jetcara odnosno fleshgeta.
Da li je neko imao slicnih problema ? Ili bi ovo mogao da bude savet nekima koji skidaju "povelike" fajlove. Da ne pricam koliko moze da iznervira coveka kad skida nesto nekoliko dana i da pri tome trpi slabije otvaranje sajtova i drugih stvari a da to ne radi.
Pozdrav

Ja koristim verziju 1.2 istog programa i do sada nisam imao takvih problema. Pre toga sam koristio verziju 1.1 i takođe je sve radilo OK. Ipak, nikada nisam skidao fajlove veće od 50-60 MB.

Imao sam slicnih problema sa verzijom 1.2 ali samo sa .zip .rar fajlovima nikad sa .mpg .avi
Mozda cu da dignem ruke od njega???

to iskljucivo zavisi od servera sa kojega skidate fajlove...
skidao sam i vece fajlove bez problema...

D-KEE je napisao(la):
to iskljucivo zavisi od servera sa kojega skidate fajlove...
skidao sam i vece fajlove bez problema...

Pa i nije, ja sam uspesno skinuo Partition Magic (~24 Mb ) sa Fosija, ali zato Service Pack 2 sa Microsofta (103 Mb) nije valjao. Mozda Microsoftov server i nije nesto :) . Izgleda da se mogucnost greske povecava sa brojem prekidanja i ponovog startovanja konekcije.

Probajte IDM dobra zamena za DAP a nisam dosad naisao na problem skidanja velikih fajlova, plus sto ima sve ko DAP,
pogledajte kod mene na sajtu.

Golden je napisao(la):
Probajte IDM dobra zamena za DAP a nisam dosad naisao na problem skidanja velikih fajlova, plus sto ima sve ko DAP,
pogledajte kod mene na sajtu.

Setio sam se odmah tvog sajta pa sam pogledao sta ima. Skinuo sam njega ali tu ima problem da on isto deli na fragmente i to ne moze da se ugasi (sto kod fleshgeta moze). E sad ja vise necu skidati 103 mb ( a ni 500 kb) sa tim fragmentima i evo sad sam skinuo Get right i odmah ugasio da to radi.

nabavi dap 5 do sad nisam imao nikakvih poblema a dosta skidam sa neta i stvari su cesto vece od 50 Mb

BeastMaster je napisao(la):
nabavi dap 5 do sad nisam imao nikakvih poblema a dosta skidam sa neta i stvari su cesto vece od 50 Mb
Sve samo ne DAP, to je jedan od najgorih spyware programa koji postiji !
Procitaj, ako nisi thread-ove gde smo vec pisali o njemu. Ljudi su cak morali da naprave i program zvani DAP Cleaner, toliko je komplikovano ocistiti sistem od njega ! FX

zashto uopshte delish fajlove?to si mogao da iskljuchish i u flashget-u

koristim flashget od verzije 0.93 i nisam nijednom imao problema,a stalno skidam fajlove oko 30MB

drapin je napisao(la):
Sve samo ne DAP, to je jedan od najgorih spyware programa koji postiji !
Procitaj, ako nisi thread-ove gde smo vec pisali o njemu. Ljudi su cak morali da naprave i program zvani DAP Cleaner, toliko je komplikovano ocistiti sistem od njega ! FX

ja nisam imao problema inace koristim i adaware pa cistim comp cesto

Masan je napisao(la):
Pa i nije, ja sam uspesno skinuo Partition Magic (~24 Mb ) sa Fosija, ali zato Service Pack 2 sa Microsofta (103 Mb) nije valjao. Mozda Microsoftov server i nije nesto :) . Izgleda da se mogucnost greske povecava sa brojem prekidanja i ponovog startovanja konekcije.

sve sto sam do sada skidao sa microsoftovog sajta je bilo ok (ukljucujuci service packove za w2k), posto se tebi to dogadjalo i sa prethodnim verzijama i ne vezano samo za neki server moguce je da je problem negde drugde u tvom hardveru!?!? zaista sam skinuo "mnogo" pomocu flash get-a i to deleci fajlove na 30 delova bez problema. postoje kao sto sam rekao serveri koji navodno dopustaju resume a u stvari dobije se corupted file... to se najbolje vidi kada se skidaju slike (dobijaju se nekako nastavljanje slike pomerene u stranu - ...). postoje jos neki fajlovi koji ne mogu da se skinu a nalaze se na nekim ftp-ovima (ne i slucaj sa microsoftom) pa je pozeljno fajlove skidati pomocu nekog ftp klijenta.... :wave;

Ja koristim FlashGet vec jako dugo, od verzije 0.91, cini mi se. Skidao sam fajlove raznih velicina, od par kilobajta, pa do 500-600MB (pre formatiranja sam u FlashGet bazi imao prego 2GB download-a, i sve to preko modema :)).

Probleme sam imao samo dva puta. Prvi put je bilo kada sam skidao Partition Magic sa jednog piratskog sajta. Fajl, odnosno rar arhiva, je jednostavno bila ostecena, a mrzelo me je da skidam ponovo, jer sam pretpostavljao da je fajl ostecen na serveru. Drugi put sam skidao Service Pack 1 za Windows 2000 sa Eunet-ovog servera. Skinuo sam ga dva puta, i oba puta je bio ostecen. Uradio sam binary compare, i fajlovi su bili identicni. Nemoguce je (ili su sanse ekstremno male) da se fajl osteti na potpuno istom mestu dva puta, a da error correction algoritam to ne primeti.

Sto se mene tice, FlashGet je odlican program, i ni sa ovom, najnovijom, verzijom 1.2 nemam apsolutno nikakvih problema.

win2k service pack 2 imas i na mikro-vom cd-u dvobroj jul avgust iz 2001

D-KEE je napisao(la):

Hvala na informaciji, ali od septembra ne koristim Win2K :) Snasao sam se, inace, i jos onda sam nabavio SP preko nekih drugih kanala ;)

D-KEE je napisao(la):

Skino sam ga Get Rightom ponovo. Average speed 3.0 kb/sec. A za to vreme sam skidao jos stvari a ovo je bilo na "lowerst priority" za skidanje. I najvaznije nije corrupted.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno