Šta je novo?

problemi sa firewall-ovima

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
imam velike probleme sa firewall-ovima... do sad sam koristio Kerio, i on me je sluzio dobro, ali mi je posle reinstalacije windowsa, stalno izbacivao BSOD, nasao sam po netu da je taj fajl koji pravi gresku vezan za njega, instalirao sam novu verziju u nadi da ce da se to popravi, ali nije i nastavilo je i dalje da BSOD-ira...

onda sam instalirao Comodo, i on mi se cinio super, ali mi je se od njega restartovao sistem, posle 1, 2 sata rada, samo se restartuje bez ikakvog upozorenja, od kako sam ga deinstalirao nemam tih problema...

i veceras sam instalirao Outpost, kao zadnju nadu, i sve ok radi, dok nisam pokrenuo PES 2008 i primetio da mi secka, sto se do tad nije desavalo, izadjem iz PESa, otovrim task manager, a Outpost-ov proces acs.exe zauzima 320 MB...

pomagajte ljudi, sta da stavim, ne osecam se bas bezbedno ovako bez ikakvog firewalla 🙂

Hvala unapred...

Koji AV koristis?

e da zaboravio sam to da napisem, Kaspersky 6.0.030 i Win XP SP2

Koristim Kerio Firewall 2.15 ( znači stariju verziju ) na 3 - 4 mašine i na poslu i kući i nikada nisam imao problema sa njim ( probao sam 2 - 3 novije verzije i odmah sam vratio staru )
Sada sam na poslu, zbog licenciranja ( a Kerio nije commercial free ) stavio Commodo 2.4.18.184 verziju ( isto stariju, nova traži SP2, a ja ga nemam ), i utisci su apsolutno pozitivni ( nije kao Kerio, 🙂 , al je dobar )

pa ne znam, dal je do novijih verzija, ja sam svaki instalirao najnoviju verziju, ali nisam nasao da jos neko ima slicne probleme, a i kerio koji sam koristio je bila neka starija verzija, pa mi je opet izbacivao BSOD posle reinstalacije sistema

Probaj Zone Alarm, inace mnogo je gotivniji za podesavanja
Doduse, ZA moze da pravi gluposti kod nekih konekcija dok ga ne podesis, ali posle je mama za sve FWe.
Isto tako, ako koristis BitDefender, on isto tako ima neki firewall koji je jako dobar.
Ne pravi probleme.

probacu i njega, njega sam nekad davno koristio, ali mi je pravio neke probleme sa Kaspresky-em, pa sam ga zamenio sa Kerio-m ali mi je i on posle nekog vremena otkazao poslusnost... probacu, mozda ove nove nemaju tih problema

probaj jetico firewall, nije izvikan ali meni vec duze vremena obavlja posao

Ovo je verovatno konflikt izmedju AV<>FW, Kaspersky AV je pomalo cudan sto se tice saradnje sa nekim FW, sa vecinom nije kompatibilan zbog svoje kompleksnosti- zbog PDM-a, WebAV-a i Self-defense-a (voli da je sam gazda 😀) na mnogim racunarima dolazi do BSoD-a. Postoje neki (srecni) izuzeci gde Kaspersky<>FW funkcionisu besprekorno, ali su dosta retki. Jedna opcija je da samo privremeno uninstaliras Kaspersky i koristis neki AV kao sto je Avira ili avast! (koji ne prave probleme kompatibilnosti sa FW), prosto da vidis da li ce se BSoD pojavljivati. Druga opcija je da u FW podesis tako da avp.exe ima sve privilegije (pristum net-u skroz dopusten,...) i po mogucstvu da dodas avp.exe u "Trusted Zone" FW-a (ako postoji). Isto tako u Kasperskom treba dodati procese, a nekad i ceo folder, FW-a u "Trusted zone" sa svim opcijama ukljucenim (do not scan opened files/do not monitor application activity... itd.), ovo u nekim slucajevima pomogne. 🙂

ovaj Outpost je sad iskulirao, danas je ceo dan radio i nije presao preko 30-tak MB, tako da cu da vidim, ako bude ponovo poceo da luduje probacu ZA, a i probacu ovo sa dopustanjem pristupa pa ce da vidimo

Ma instaliraj KIS 7, strpi se par dana dok "uchi" i uzivaj.
Naravno deinstaliraj predhodni KAV i firewall.

Nazad
Vrh Dno