Šta je novo?

Problemi sa FarStone Virtual CD-ROM!

Lomnica_city

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
680
Imam nekoliko problema sa FarStone-ovim Virtual CD-ROM drajvom verzija 9:
1.Kad pravim VCD fajl,da li moram da snimim ceo CD ili je dovoljan odredjen fajl(ovi) jer malo kuburim sa prostorom na HDD-u laptopa?
2.Kad snimi CD,postavim mu u opcijama za:"Special command to run after inserting VCD file"da bude pokretanje .exe fajla igrice da odmah ucita igru i pokrene je ALI... svaki put mi izbaci neku gresku tipa:"always: ERROR: Unable to find file SCENES/AllLevels/Logos.sup"!?Kakav mu to fajl fali pa ne moze da pokrene Hitman?
3.Kad sve nekako i pokrenem i igram recimo 10-15 minuta Hitman naprimer,igrica se zablokira i izbaci mi Windows error reporting to Microsoft ili me samo izbaci iz igrice kao da nije uopste ni bila pokrenuta!?
Problemi su stvarno cudni jer u Read me fajlu programa se hvale kako je u verziji 9 POPRAVLjENA stabilnost i greske ali neznam ko ih je to slagao da napisu!Jel ima neka novija verzija od 9 ili mozda ima neke veze sto su starije igrice cije CD-ove sam negde zaturio,mada ne vidim sto ne bi stabilno radilo sa igricama od pre 2-3 godine,nelogicno je!?
Pozdrav ,)

Taj Virtual CD je tako nezgodan i problematican program, a postoji gomila programcica koji rade isto sto i on a ne prave nikakve probleme. Cak i Nero ImageDrive bolje resenje.

Ajd onda vi predlozite najbolje alternativno resenje po vama za ovaj krs od softvera!?Ovaj sam skinuo jer sam nekada ranije koristio jednu stariju verziju kad sam imao desktop kompjuter i radila je perfektno!A ovo sada je toliko lose da sam se zgrozio na sta sam potrosio vreme!
Pozdrav ,)

Posto imas combo imas verovatno i Nero --> aktiviraj Nero ImageDrive i moci ces da u njega mountujes iso i nrg imidze.
Preporuka i za Daemon Tools i Alcohol.

Ma Daemon nesto neshto sto najbolje postoje ! TRY IT !!! + NERO ili Alchogol

Ovo Alcohol mi poznato,video sam to na Digital!-ovom CD-u,probacu Daemon i Alcohol 120% (mislim da je to pun naziv)!
A neznate sta bi moglo da pravi ove probleme sa FarStone-om!?Nemoguce da je toliki krs,jedva moze da se koristi a nekad mi je bio zakon!?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Ovo Alcohol mi poznato,video sam to na Digital!-ovom CD-u,probacu Daemon i Alcohol 120% (mislim da je to pun naziv)!
A neznate sta bi moglo da pravi ove probleme sa FarStone-om!?Nemoguce da je toliki krs,jedva moze da se koristi a nekad mi je bio zakon!?
Pozdrav ,)
Koristi ili Damon Tools ili Alcohol 120% ili Alcohol 52% ili SlySoft Virtual CloneDrive. Alcohol 52% je u stvari prepakovani Daemon Tools i nalazi se u okviru Alchol-a 120% koji pored CD/DVD emulacije ima i podrsku za rezanje/kopiranje. SlySoft Virtual CloneDrive je s druge strane besplatan i ide u paketu sa SlySoft CloneCD, ali podrzava manje formata od Daemon-a koji je takodje besplatan, pa je po meni Daemon Tools najbolje resenje.

Cat je napisao(la):
Taj Virtual CD je tako nezgodan i problematican program, a postoji gomila programcica koji rade isto sto i on a ne prave nikakve probleme. Cak i Nero ImageDrive bolje resenje.

Ma da... Secam se da je Virtual od verzije 6.2 pa na dalje pravio probleme..samo tako.. :crash: ... Pokusaj da pronadjes Fantom-a, pa ga cisto probaj... Ja sam dugo koristio.. ali onda je doslo vreme Alcohol-a... :d

Skinuo sam Daemon Tools (v4.03-1,37MB) i razocarao se!Ikonica ne pokrece nista,u tray-u od starta stoji ikonica Daemon Tools sa par opcija i ona opcija mount mi se cini kao da je to sto mi treba ALI... Sad mi treba novi program da kopiram CD,i to mora da bude kopija 1:1 (FarStone Game Drive je imao opciju za kompresiju podataka i od oko 700MB,image je imao oko 500MB),bas super za 40GB HDD-om na laptopu!
Jel moguce da je ova verzija ovoliko veca od klasicne (3 puta tacnije) samo zbog one Adware aplikacije Daemons Search Tolbar!?
Ako je Daemon samo za ubacivanje image-a CD-a,jel moze Alcohol 120% (ili 52%) da radi sve odjednom,koji ce mi djavo Daemon ako mi treba jos 2-3 programa pored njega za normalan rad i ako ce ovoliko da mi jede prostor za image fajlove!?Znaci jel neki od ovih Alcohola radi sve to i koji?Imam Nero u OEM varijanti i nemam instaliran ImageDrive,a da skidam neki drugi Nero mi se ne isplati samo zbog toga a i sigurno je uradjen kao prirucno resenje a meni treba nesto kao ovaj FarStone-ov program ali STABILAN!
Pozdrav ,)

Hajde jos malo izvoljevaj ako mozes ;-)
Instaliraj onda Alcohol 120% i resio si probleme. Imaces virtuelni drajv, mogucnost pravljenja kopija... i to je to. Daemon Tools je odlican program, pogotovo kada se upari sa Alcoholom i Nerom.

Ako ti je problem da skineš disk u image sa recimo Nerom, a montiraš preko Daemona, onda ne znam...
Bolji program od njega ne postoji (osim Alcohola), a VD je prevaziđen još pre jedno 4-5 godina...

Mojne da zezate,lepo pitam ima li program koji snima image,pozeljno kompresuje isti i mountuje a vi odma"izvoljevam"!?Zar je to mnogo traziti od nekog programa pa bolje da skinem 3 razlicita!?Ne vidim cemu sarkazam stvarno,mogli biste da malo budete konstruktivniji,a vec sam rekao da imam Nero u OEM varijanti gde imam one osnovne stvari a NE i Nero ImageDrive tako da JESTE problem Nerom snimiti image pa mountovati u Daemon i sve to u 1:1 jer imam jos svega par GB slobodno na laptopu a bar 2-3 diska da snimim!
Pozdrav ,)

Prvo, Nero ImageDrive ti uopšte ne treba, Daemon podržava SVE žive formate imidž fajlova, uključujući i one za koje nikad nisi čuo. Drugo, svi aktuelni formati imidža mogu sadržati 1:1 disk (ISO doduše samo ako disk ima jednu data stazu, ali BIN/CUE, MDF/MDS, NRG i CCD mogu da sadrže bilo šta, znači multisession diskove, Video CD-ove itd.) i mogu da ih prave svi programi (Nero skida samo u NRG i ISO, CloneCD skida u CCD, UltraISO i Alcohol skidaju u ISO, NRG, BIN/CUE, MDF/MDS). I treće, od kompresovanog imidža danas nikakve vajde nema, pošto ga otvara samo Virtual Drive, a pritom sve igre danas dolaze spakovane u InstallShield .cab-ove (koji su već dobro kompresovani), eventualno na disku budu i filmovi (koji su takođe dobro kompresovani), i VD-ovom kompresijom teško možeš da smanjiš image više od 10%.
Ne vidim uopšte poentu pi*anja uz vetar sa VD-om, kad svi živi koriste Alcohol/DT zato što su dokazano bolji programi. VCD format je sra*e.

PS. Vidim da imaš combo na laptopu. Nije li ti onda lakše da imidže čuvaš na DVD-ovima i odatle ih montiraš, umesto što trošiš prostor na hardu? Ja tako radim i super mi je...

Poslednja izmena:
Stepen kompresije imagea CDa pri kreiranju istog je skoro pa zanemarljiv, jer (ako su u pitanju igre, a verujem da jesu) podaci su na CDu vec deeebelo kompresovani i ima malo mesta za dodatno pakovanje. Brisanje fajlova iz imagea je ruski rulet, sem ako bas 100% znas koji nisu potrebni, ali danas usled svih ovih sistema zastite lako moze komp da "izvali" da to nije taj "disk" ako fale neki fajlovi. Znaci, odgovor na pitanje da li moze da se ustedi na prostoru - racunaj da ne moze (probao sam i ja to sa Diablo dvojkom, ali nikako nije moglo).

EDIT: pretece me Voodoo

Poslednja izmena:
Vodoo,sa 6 i kusur hiljada postova bih pomislio da znas sta je Combo,KAKO da cuvam na DVD-jevima kad nisam pametan pa stavljam na HDD!?Koliki je stepen kompresije kod VD-a nije bitno,bitno je da ima i gore sam dao primer gde mi je Hitman-a sa oko 700 smanjio na 520-ak MB-a i to pomnozeno sa nekoliko CD-ova znaci skoro GB ustede!!Malo li je!?
Zato nemoj da koristis takve izraze da pisam uz vetar kad svi ostali rade drugacije jer ja neznam sta vi imate na masinama a lepo pitam AKO ne mozete da pomognete da resim probleme onda predlozite program koji moze to i to!Ako Alcohol moze sve to onda super,jos ako je toliko popularan onda... nema potrebe teorisati zasto ne radim ovo ili ono jer jednostavno nisam probao i neznam!Evo skidam Alcohol i probacu sa njim,posto neko pomenu da se dobro slaze sa Daemonom onda cu ih ostaviti zajedno,ali mi ipak ne treba dva virtualna drajva,sta s tim!?Da ipak ocistim Daemon ako vec ubacujem Alcohol!?
Pozdrav ,)

1. Imidže na DVD-u može da ti nareže neko drugi ko ima DVD rezač. Na disk od 30 dinara stane 7-8 imidža te je to mnogo bolje rešenje nego guženje istih na tesan hard.
2. Da, Alcohol je dobar izbor i ne, nemoj ga držati zajedno sa Daemonom, pošto koriste *isti* drajver pa je držanje oba isto ko kad bi držao dva Virtual Drajva. Prvo deinstaliraj Daemon (prethodno stavi broj virtuelnih drajvova na 0 u njemu) pa onda stavi Alcohol i uživaj.
Ne znam šta igraš od igara, ali uz svaku noviju, gde neki mini imidž treba da se montira na virtual da bi se uopšte igralo, lepo piše "mount using daemon tools or alcohol". Mislim, ovde kod mene sva deca znaju za te programe, a ne znaju ni da čitaju kako treba 🙂

Kao sto vidis iz konfiguracije imam sada vec slabiju graficku i nemogu da igram neke bogzna koje igre ali recimo Hitman,Delta Force i tako neke mogu ali CD mora da bude unutra!Posto sam sad skoro nasao CD-ve sa par igrica koje sam zaturio i nisam igrao odavno,sad zelim da ih odigram ponovo i zato ubacujem image a nemam u blizini druga sa DVD-RW pa da mi nareze caskom a i malo je bezveze snimati image sa CD-a da mi se ne vrti i huci dok igram a onda kad hocu da igram ja da ubacim DVD da se on vrti!?
Evo skoro sam skinuo Alcohol pa cu javiti utiske!Ranije sam cuo za njega ali nisam znao za sta je i ja ga na tim diskovima nemam,nema nikakvih VD look alike programa pa su zato klinci iz tvog komsiluka bolje informisani od mene jer je njima kompjuter=igrice a meni kompjuter=AutoCAD,ArchiCAD... i povremeno internet i neka igrica!?
Pozdrav ,)

Dugo sam koristio FArstone vd 8. Nije bilo problema sa njim, a onda se pojavio DaemonTools.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
1. Imidže na DVD-u može da ti nareže neko drugi ko ima DVD rezač. Na disk od 30 dinara stane 7-8 imidža te je to mnogo bolje rešenje nego guženje istih na tesan hard.
2. Da, Alcohol je dobar izbor i ne, nemoj ga držati zajedno sa Daemonom, pošto koriste *isti* drajver pa je držanje oba isto ko kad bi držao dva Virtual Drajva. Prvo deinstaliraj Daemon (prethodno stavi broj virtuelnih drajvova na 0 u njemu) pa onda stavi Alcohol i uživaj.
Ne znam šta igraš od igara, ali uz svaku noviju, gde neki mini imidž treba da se montira na virtual da bi se uopšte igralo, lepo piše "mount using daemon tools or alcohol". Mislim, ovde kod mene sva deca znaju za te programe, a ne znaju ni da čitaju kako treba 🙂

Zanimljivo, ja drzim Alcohol i Daemon uporedo 😀 i ne sudaraju se. Odlicno rade, naprotiv 😉

E sad kasno,instalirao sam vec Alcohol 120% v1.9.5.3105 (valjda najnovija) i zasad nemam zamerki,mada je na pocetku ipak pomerio Combo skroz na kraj i promenio mu slovo a sebe ubacio iza HHD-a ali sam ga vratio na mesto!
Hvala svima na pomoci,ako imate neki savet za koriscenje mozete da napisete,mada nema zasad nista nejasno ali opet... !
Pozdrav ,)

Alcohol ili Daemon, oba će mauntovati imidž Obliviona kako treba.

Mnoooogo su sitne ove ikonice i kad uradim dupli klik da ubaci disk nikako ne pokazuje na ikonici da je ubacen!Izgleda da nema ni opciju da startuje igru kad je ucita ili ja nisam nasao jos!Za sad je dobar program,zadovoljan sam,za 15-ak minuta nije pravio problem,probacu ga kasnije duze,zasad je stabilan!
Pozdrav ,)

Mnoooogo su sitne ove ikonice i kad uradim dupli klik da ubaci disk nikako ne pokazuje na ikonici da je ubacen!
Zašto bi pokazivao? Nije to Virtual Drajv...
Takođe, umesto ubacivanja preko programa, možeš i da ubaciš direktno iz My Computera, desno dugme na virtuelni disk i mount image.
Izgleda da nema ni opciju da startuje igru kad je ucita ili ja nisam nasao jos!
Ne razumem, kakva je to opcija? Autorun ili šta? To ne zavisi od programa nego od diska i Windowsa...

Mislio sam kao u VD-u,postavis special command to run... i postavis putanju do .exe fajla i kad ubaci CD on pokrene igricu,malo da skratim pokretanje da ne idem u Start/Programs/Games i trazim rucno a ne volim 50 ikonica na ekranu za svaki fajl sa kompa!Mislio sam da pokaze da znam da je ubaceno,ali primetio sam da na dnu pise pored drajva image mounted ili tako nesto pa mi to vise ne treba da se vidi i na ikonici!Navici cu se vec na njega,ali su mi se svidele opcije i lakoca koriscenja kod VD-a,steta sto mu je stabilnost kao neke beta verzije tak zacetog programa! 🙁 U svakom slucaju hvala na savetima! 😉
Pozdrav ,)

evo informacija za pravog fana: izasao je VD 10 (i u pro verziji) 😀
Instalirao sam je samo jer (navodno) moze uspjesno da "ugasi" opticke drajvove (zbog dosadnog StarForce-a), ali kod mene nije zavrsio ni taj posao (kod nekih jeste), i uninstall
PS I kod mene Alkohol i Daemon zajedno rade, sasvim OK (al mi je VD10 vec ostavio "repove" u obliku instant burnig shorcuta u "send to..." dijelu. Mislim da ce za svaki slucaj jedan backup ghosta da padne 😛

А што не би очистио само његов фајл из Сенд то фолдера и обрисао шорткат!?Ја сам засад задовољан Алкохолом 120%,а Даемон сам очистио из предострожности и зато што не видим потребу за још једним виртуелним драјвом!
Поздрав ,)

1. kako da obrisem shortcut?
2. Probaj sa A120% da mountujesh neku noviju starforce igru, pa ce ti biti jasno cemu DT4 😀

1.C:\Documents and Settings\Administrator\SendTo (mislim da je skriven) pa izbrisi to sto ti smeta!
2.Ne igram novije igre,najnovija koju sam odigrao jos jesenas je bila COD2 a ona nije trebala da se mountuje,jedino ako ce mi za Hitman Blood Money trebati... ali valjda nece!
Pozdrav ,)

1. Thnx! Upalilo je! 🙂
2. Bogami, svi nesto prelaze na SF i slicne zastite. Ne znam ko izdaje Hitmana, al ako je Ubisoft, eto tebi DT4 kao obaveza 😉

Nazad
Vrh Dno