Šta je novo?

Problemi sa cm nano fusion

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Kupio sam dotichnu pastu, pishe svuda po net-u da je u rangu as-a. E sad dodjem ja lepo kuci stavim ULTRA tanak sloj paste, kad ono 4c veca temp pod opterecenjem😡 :wall: :crash: . E sad imam mashinu iz potpisa pa me interesuje dal je neko imao ikakve iskustva sa dotichnom pastom pa mozda zna gde greshin. THX unapred :wave:

hm.... mozda si trebao malo deblji sloj da stavish jer kod tih soket a procesora kad postavljash kuler malo se razmazuje pasta pa si je verovatno razmazao i dobio kontra efekat

Da kod SocketA, nije lose da se to namaze postenije, drugo su ovi novi 🙂

ma nije se nishta razmazalo stavio sam kao i uvek nego mi je nekako mnogo gusta. jel je probao neko od vas tu pastu?

Ja sam je koristio.
U poređenju sa AS Ceramique moja pojedinačna iskustva su da sam zaista imao 1-2 stepena više temperature ,ali nisam na obraćao previše pažnje niti pripisujem toliko samoj pasti koliko procesu nanošenja kao i nameštanja kulera.A ni takvu razliku ne smatram baš previše bitnom.
Moje mišljenje je da zaista treba naneti malo deblji sloj pogotovo na Atlon XP .Ukoliko je sloj paste baš tanak po skidanju kulera imaš utisak kao da je tek naneta pasta naprosto isparila (površina procesora mu više dođe kao nauljena nego pastozna).

Sacekaj par dana da sve dodje na svoje.
Uputstvo za AS5 kaze:
- posle nanosenja paste, pustiti intenzivan test cpu od oko 10min.
- iskljuciti pc i sacekati 20min.
Ove cikluse ponoviti oko 5 puta, da bi i ono malo tecnosti iz paste izvetrilo.

Pasta pravu formu dobija tek posle 200h rada procesora.

Da, ali on prica o CM Nano Fusion pasti, ne o AS 5.

Potrebno je u sustini za svaku pastu burn in proces, koliko ja znam, e sada ako ima izuzetaka onda dobro. S tim sto se sa nekim pastama odmah primeti poboljsanje, a sa nekim kasnije, a opet sa nekim se ne primeti 🙂

Sa onim obicnim belim, sto dolaze uz procesore, sigurno ne treba 😉

Ja sam se sa Nanom malo razocarao... Ne u pogledu temperature nego sam je samo jednom stavio kod sebe. Drugi put kad sam trebao da je stavim kod ortaka na CPU nisam mogao da je razmazem koliko je bila gusta. Kao nedelju dana stara zvaka zalepljena ispod stola u skoli 🙁 Uzas majke mi, ono nisam doziveo.

isti slucaj, pre neki dan kod komsije sam jedva uspeo da je nanesem kako treba....

Nista onda drzite se CoolerMaster Shin Etsu Premium paste, koristio sam jednu tubu(recimo vise od 6 meseci) bas dugo i od prvog do poslednjeg koriscenja razmazivala se sasvim dobro i funkcionisala sasvim dobro. Naravno ko se odluci za CM.

Poslednja izmena:
presao sam na AS5 i sasvim mi odgovara.

Ja neznam dal se neko seca testova ali mislim da je prvi nf shto se dobijao uz vaness-u S i L,bio plav i maltene redak a ne siv i GUST!!!!:wall: :wall: :wall: Mozda je ovo neshto drugo.

Ja sam je koristio za 754 sempron i tako mi je dobro zadihtovala da nisam uspeo da skinem procesor kad mi je zatrebalo(cak i pored zagrevanja okretanja i svih ostalih forica).Najlakse se nanosi kesom preko prsta.Sto se tice temperatura,kod mene je sasvim ok,tj bolja dosta nego fabricka pasta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno