Šta je novo?

Problemi sa Civilization IV

Shinhan

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
301
Ja mislio da imam dosta dobru mašinu, može da fura sve igrice koje igram (a ne igram FPS :p), međutim kad sam instalirao Civ IV...

Znači Civ IV mogu da igram jedino kada stavim Low graphics, 1024*768 rezolucija i MALA mapa!

A imam Athlon XP 2600+, 1GB RAM i Radeon 9800SE.

I ja mislio da mi je 1 GB RAM dosta za još neko vreme... ;_;

Evo sad skidam neki patch, ako budem mogo da patchujem trebao bi da popravi probleme sa "memory management".

Šta se to dešava? El sada moram imati i grafičku sa 1GB RAM ili mi treba 2GB osnovnog RAMa?

Ajde još neko ko je igrao Civ IV da se oglasi, nije valjda da meni jedinom loše fura civa ><

EDIT:
Zaboravio sam da kažem šta mi se dešava.
Meni to liči na probleme sa memorijom.
Grafika je nekad super a nekad zamuljana. Generisanje većih mapa krene da radi... i stane.
Tutorijal (mala mapa) se ladno učita i lepo izgleda.
Na malo većoj mapi (za jedan manje od standard size) igra lepo krene, ali posle stotinjak krugova počinje da se usporava.
Kada scrollujem ekran prema predelima koje ne gledam često počinje da secka (kao da swapuje... a 1GB RAMa!).
ctrl+alt+del pa click na cancel oće da pomogne (zato što ga primorava na refresh) samo to oduzima po minut svaki put ~_~
Task Manager kaže da igra zauzima oko 300MB.

Poslednja izmena:
Pokusaj da instaliras novi patch, kazu ljudi da pomaze kod dosta preformance problema

Pomaže svakako, sa najnovijim patchom 1.52 može da se igra fino i na 256 MB.

Koliko Vam se cesto desava da vam igra pukne bez nekog posebnog razloga :wall: :crash:

Eh, pomogao je patch mnogo.
Ali još uvek ne dovoljno :(
Znači ako mapa nije Huge onda radi, ali (na Large) posle nekog vremena (igram na maratonu, sad sam godina oko 1000) počinju opet da se javljaju artefakti.

Ali patch je stvarno pomogao, pretpostavljam na standard size bi mogao da pređem (ali je meni civ najbolji kada je Huge mapa ><).

A što se tiče pucanja igra mi nikada nije pukla ono da padne na desktop ili restartuje mašinu. Oće nekad da se zaglavi totalno (možda ne totalno ali me mrzi da čekam 5+ minuta ^_^ ), ali mi nije pucala.

I još uvek sam na Low, 1024.

Znači patch radi. E sad, šta ja treba da uradim da mogu pređem igru sa Huge mapom? Ima li neko još neke predloge?
(Nove drajvere za grafičku instaliram pri sledećem restartu mašine... sutra ujutro)

Znaci Civ i dalje pati od hronicnih boljki. Mislio sam da ce cetvorka nesto promeniti, toliko su se hvalili tehnickim unapredjenima.

Pa u tehnickim unapredjenjima i jeste problem.
Ne znam da li je problem sa samim Pythonom (a koliko sam shvatio Python je pravljen za distribuirani OS...) ili sa Civ programerima, ali memory management u Civ je strahovit.
Ja ne mogu da verujem da potezna strategija može da bude toliko zahtevna. Mislim, kada nema artefakta Civ IV izgleda stvarno super ali posle više sati igranja... :(

i ja sam ranije imaoisti problemi nakon reinstalacije windowsa nisam vise imao problem

Meni je najveci problem bilo uzasno spor skrol, standardna boljka novijih 2D igara, pa sam morao da nabadam na mini-mapi. Nisam ni stigao do slozenijih etapa i vecih mapa, mogu da zamislim kako tada gusi.

Poslednja izmena:
Wow. Konačno sam instalirao nove drajvere, podigao memoriju u BIOSu, i još par sitnica isto u BIOSu, sad radi super. Jeste da se opet malo uspori posle više sati igranja, ali se ne pojavljuju nikakvi artifakti :D

Yay.

Sad još samo da nateram X3 da radi >_>
Prokleti StarForce ><

Vrh Dno