Šta je novo?

Problemi sa Blueberry zvucnicima 2.1

black_orion

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
301
Pre nekih godinu i jace kupio sam Blueberry 2.1 system M23....Kada sam ih kupio prosto sam se odusevio kvalitetom zvuka koji su kutije davale, cist kristalan...
Medjutim zadnjih mesec dana nesto se desilo...I dalje se cuje muzika iz zvucnika, ali uz izoblicenja, zvucnici vise nisu ni senka nekadasnjih....Cak se muzika cuje, naravno dosta priguseno, i u vuferu, sto ne bi smelo...Membrane su kao nove, nisam otvarao subwufer...Ima li neko neku ideju sta je otislo...Koja komponenta? Pitam jer se ja ne razumem u elektroniku...Hvala na bilo kakvoj pomoci....

Poslednja izmena:
Sve sam probao, prikljucivao sam na razlicite izvore zvuka, znaci nije problem do zvucne....Da znam na kom principu rade zvucnici, mozda bih i znao o cemu se radi, ali stvarno oko elektronike nemam pojma....Ne znam da li je otisao trafo mozda, ali cuje se zvuk...Nemam nikakvu ideju !!!

Cak i da ti neko kaze u cemu je problem, shta ti to znachi kad se ne razumesh u elektroniku? :d

nosi ih u servis , raspitaj se, pa se vrati ovde , mozda se javi neko sa nekim odg. ja sam imao blueberry,nesto mi nisu ulivali poverenje u startu i odmah sam ih zamenio... samo su lepi spolja a unutra ?

Aj da iskoristim ovu temu da pitam nešto.

Sličan poblem se desio i sa Blueberry 2.1 zvučnicima na kompu kod moje devojke ali "produvali" su jer njen brat pojača sve na max pa tako satima sluša ziku iz druge sobe...
Zvučnike smo otpisali, pretpostavljam da im nema spasa ali nisu skupi te nije to problem nego me zanima da li postoji neki način da se sistemski, iz registrija ili nekako ograniči audio izlaz, da ne može da se pojača na max i produva i novi set koji će isto biti neki jeftiniji 2.1.

Gledao sam po netu, našao slična pitanja ali ne i odgovor. Ako je moguće verovatno ima nekog ovde da zna kako :)

Vrh Dno