Šta je novo?

Problemi sa ATI X800XL AIW, PCI-e

Lemi67

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2008
Poena
301
:type:pre šest meseci sam pazario ATI AIW karticu. Kupio sam je polovnu, ali bez prtećih
CD-ova (drajvera). Bio sam ubeđen da skidanjem drajvera sa ATI-jevog sajta mogu
da završim posao, ali se javio problem? Kako sam instalirao (staru ili novu) verziju katalista, shvatio sam da postoji razlika. Kada pokrenem TV u ATI medija centru, ili je slika uvećana (kao da je širok ekran), ili se slika kvari, čas je zrnasta pa oštra,
a kada se snima, snima minut ili dva pa se zamrzne. Sve u svemu dosta nestabilan rad. Preostaje mi samo još jedan način da utvrdim da li je kartica (ne)ispravna, a to je da zamolim vlasnike ove kartice ako bi bili voljni da mi pozajme CD sa drajverima. Za svaki dogovor Mile. Hvala :smash: [email protected]

Ja sam sad na letovanju, ali rado cu ti pozajmiti cd kad se vratim (ako ne nadjes do tad, vracam se 2.). Zauzvrat, ako mozes ti meni da iscitas bios, posto ga ja vec neko vreme trazim :)

nazalost bilo je neispravnih - tj. da budem precizniji delimicno ispravnih primeraka koji su medju poslednjim pristiglim karticama - dosli kod nas. tacno to sto si rekao. podosta nestabilno. verovatno su se otarasili lagera. ja sam imao problema doduse ali nista tako strasno. uglavnom nije mi sve od s/w "leglo" sto bi se reklo, pa sam pronasao resenje u upotrebi 3rd party programa za snimanje tipa VirtualDub... itd... driveri su ok, ali sada kada bolje razmislim, mozda i nije do kartica nego do s/w koji ide sa karticom. probaj sa drugim programima da snimas pa se javi!

Da nije loše. Daje slične rezultate kao i Nero TV, ali i dalje ne nudi taj kvalitet slike.
Uh. Ja sam po malo perfekcionista kada vidim da može bolje onda se i trudim barem da dodjem do te granice. Ja sam pre ovog računara imao nešto malo slabiju konfiguraciju; Gigabajtovu ploču sa Nforce3 čip setom, Bartona 2500+ i Power Color ATI 9600 AIW AGP.Pokajao sam se što sam menjao konfiguraciju za noviju misleći da ću dobiti jači i brži sistem a ne samo sertifikovani sistem za Vistu. Jer prethodni računar je nudio relativno udoban i stabilan sistem i komfor u radu po gotovo sa ATi muli media centrom i stvarno je odlično radilo. Sa kupovinom novog računara sam kupio i tv karicu Win Fast TV 2000XP Expert. Na forumima su je hvalili kao dobar izbor. Iskreno ja nisam video da baš toliko dobro radi (mislim na sliku jel´i). Slika koju nudi ATI sa AIW mogućnostima je mnogo bolja. Na moju žalost ja je imam samo po malo, samo zbog tog nestabilnog rada AIW kartice. Recimo da sam dobio prihvatljive rezultate 95%, kada pokrenem ATi tjuner iz WinFast PVR 2 tv programa ali bez zvuka, ali taj zvuk? sa tv dok se snima on ga beleži (usnimi) i prilikom reprodukcije ga sasvim normalno pusti. Zanimljivo je da WinFast PVR 2 ne nudi tako lepu sliku na samom WinFast-u, dok na ATi-jevom tjuneru prikazuje sasvim lepu sliku samo bez zvuka??? Zato sam i dao 95% jer nema zvuka. A zašto? Sve sam probao.:wall: Zato i tražim originalne CD-ove, zato što mislim da može bolje. Pa pomozite!!! Mile

UF! veruj mi i ja sam imao taj problem sa zvukom, ali sam (koliko se secam) relativno jednostavno resio. Samo me ubi ako se secam... davno to bese. Uglavnom, za gledanje TV-a jesam koristio taj ATI-jev s/w (ostali uglavnom nisu davali zvuk, kako se secam, mada nije ni on uvek), a kod snimanja nesto sa zvukom nije stimalo. uglavnom, resio sam sa 3rd party programima, pa je radilo kako treba. stvar je samo malo vremena i testiranja, sa cime ce da ti proradi. ATI-jev tuner je znao da brlja sa zvukom, to je istina, i mislim da to nisam nikada izlecio. ali kolko se secam kada se restartuje, bude sve ok. probaj da odes na amd.ati.com pa povuci najnovije drivere i ostalo sto ima (jos) za tu karticu... pa se javi

Da. Sve sam već video ;) i isprobao. Samo još čekam ˝zevsa˝ da se vrati pa da mu ćapnem CD. U svakom slučaju hvala forumu što posoji i onima koji pomažu.

hmm, ljudi, bilo je mnogo postova na ovu temu, procesljaj malo po forumu, mislim da je o ovoj karti vec sve receno:) Inace, ja sam koristio AIW X800XT AGP varijantu oko godinu dana na moje zadovoljstvo. Problem sa zvukom ces resiti ako promenis setovanja na German umesto Serbia(Yugoslavia ili sta vec), eksperimentisi. Kod mene je sve odlicno funkcionisalo sa poslednjom verzijom drajvera u tom momentu. Pozdrav

P.S. Disk koji dolazi uz karticu na sebi ima stariju verziju ATI MMC-a i drajvera, nece ti resiti probleme na zalost, isprobano par puta, novija verzija CATALYST-a sigurno radi, isprobaj neku kombinaciju 7.x CATALYST sa najnovijim aplikacijama koje ces skinuti sa ATI sajta i instalirati strogo po redosledu koji su naveli.

E da. Mogu da vam se (forumovcima) zahvalim na saradnji a i da se POHVALIM!
Mojim mukama je došao kraj! Domogao sam se originalnih drajvera (CD-a). Posle toliko meseci lutanja u potrazi za drajverima i preinstalacija OS-a o ubedjenju da je
možda neophodno da bi sve radilo (hm?) kako treba u stvari bio ćorsokak. NEMA
NIŠTA BEZ ORIGINALA DRUGARI. TO JE VAZDA BILO. ORIGINAL JE ORIGINAL, PA
ONDA SVE OSTALO. Ajd˝ zdravo. :banana:

Nazad
Vrh Dno