Šta je novo?

Problemi sa ATI kartama

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
E ovako, na dve ralichite mashine imam razlicite probleme.
Prva Mashina je burazerova XP2000+, GA-7VAX, GA R9200SE, i tu imam probleme takve da se redovno gasi monitor u svim igrama (NFS, Worms3d, Wolfenstain, Price Of Percia)

Druga mashina je moja XP1700@2400 MSI K7N delta -l R9600PRO bba, i tu imam problem takodje sa nekim igrma. Kod mene rade sve igre koje kod burazera nerade, ali kod mene nikako nece da radi warcraft3 TFT, ustvari on radi kad u biosu iskljucim AGP 8x suport i AGP fastwtite, ali onda ostale igre *****avaju........dok igram warcraft redovno mi se javljau neke ruzne strafte preko celog ekrana, prvo sam mislio da je zato shto je klokovana graficka (500\335) ali onda kad vratim na defailt (400/300) opet se deshava isto.

Dali neko zna sta nije u redu sa ovim mashinama , i kako bi se to moglo namestiti da lepo radi......

ako nije grafika, onda je plocha...
uzajmi od nekog neku nvidia kartu pa probaj da li radi, a ako su isti problemi, onda je sigurno plocha...

Ali meni su pre na MX440 sve te igre radile, i onda kad sam uzeo r9600Pro pocheli su problemi, kao sto je restart, mashine, pa te mrlje u warcraftu....

Ako si samo zamenio kartice a sistem ostao isti ...
Najjednostavnije (a sigurno i najbrze) je da uradis format c: , install sve po redu , najnoviji driveri za Radeon ...
Eventualno proveri u ReadMe za konkretne igre da li ima problema sa Radeonom ili nekim specificnim konf.

Pozdrav , Misa...:boom:

ja sam cuo da se dosta problema resi instaliranjem omega drajvera za ati
e sad...da li je to istina ili ne....

MichaelZ je napisao(la):
Ako si samo zamenio kartice a sistem ostao isti ...
Najjednostavnije (a sigurno i najbrze) je da uradis format c: , install sve po redu , najnoviji driveri za Radeon ...
Eventualno proveri u ReadMe za konkretne igre da li ima problema sa Radeonom ili nekim specificnim konf.

Pozdrav , Misa...:boom:

Uradjeno je sve iz pochtka, a shto se readme-a tiche neke igre koje rade kod mene nerade kod burazera....

_/Neo\_ je napisao(la):
E ovako, na dve ralichite mashine imam razlicite probleme.
Prva Mashina je burazerova XP2000+, GA-7VAX, GA R9200SE, i tu imam probleme takve da se redovno gasi monitor u svim igrama (NFS, Worms3d, Wolfenstain, Price Of Percia)

Da li mu se gasi monitor kada ukljuci igricu ili u toku igrice? Ako je ovo prvo, mozda mu monitor ne podrzava refresh rate koji zahteva igrica? Kad smo kod toga, koji monitor je u pitanju?

Moze biti da je zbog nepochishcenih drajvera.
Druga solucija je da je zbog loseg napajanja. Nakon MX440 se ubode 9600 Pro koji vise trosi, i eto nevolje.

Moze biti da ti je zbog komsije odozgo, odvlaciti struju.
Neo, Neooooooooooooooooooo!

95% je do drajvera ....Meni npr Call of Duty na 9600 PRO nije hteo da radi
dok nisam instalirao stare ATi Catalyst 3.4
Kad imas ATi karticu skines lepo sve verzije Catalyst drajvera
npr od 3.2 do ovih najnovijih 4.10(valjda)
Skines takodje i Omega Catalyst-e i onda malo eksperimentises.
Ipak je to ATi koji najvecu muku muci sa drajverima.....
Svaka nova verzija ispravi gomilu bagova.

Pozdrav

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
Svaka nova verzija ispravi gomilu bagova.
Pozdrav

Ali i donese nove. Za starije ATI kartice bazirane na R200 čipu je besmisleno instalirati cataliste preko 3.4 verzije. Em rade sporije, em ima i nekih bagova sa teksturama u nekim igrama. Bar je tako kod mene. :mrgreen:

Imam veoma slicnu konfiguraciju tvojoj i igram war3 tft konstantno i do sad nisam imao ni jedan problem sa teksturama ili linijama. catalyst 3.9 i nforce poslednji sa site-a (trebalo mi je 7 sati da sve skinem sa modemom). Posle reinstalacije sistema sa service pack 1 i XP i ovim novim driverima sve radi - sa sve call of duty i ostalim igrama... Prosto ne znam sta da ti kazem. Mozda ti se ploca i graficka ne vole? Probaj kod brata da ubacis svoju video kartu a njegovu u svoju masinu i da vidis da li ti se simptomi ponavljaju.

@Pera kod burazera se gasi monitor kad udje u igru, a monitor je Philips 17" neki m5 ili tako neshto, sve u svemu crn je

@Buki nedo mu bog, ima kucu da mu zapalim.........

Jes probao iskljuciti VPU Recover u Ati Control Panelu ??

Da i to sam radio i dalje se racunar resetuje......

Nazad
Vrh Dno