Šta je novo?

Problemi sa Asus 8500GT

• Začetnik teme Začetnik teme racog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

racog

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2007
Poena
301
Pokusao sam da overklokojem GPU i sve je dobro do 540 MHz,medjutim cim predje makar 1 MHz frekvencija se iz nekog razloga sama promijeni na 324 MHz. Pokusao sam i sa nTunerom i sa RivaTunerom 2.04.

Napomena:
Fabricke frekvencije su 450/800, a pasivno hladjenje sa kojim u igrama temperatura raste i do 115 stepeni celzijusa zamijenio sam sa Thermaltake Extreme Gaint III, nakon cega temperature u igrama ne prelaze 78 C, a ni na extere giantu zasada nema ventilator jer se pokvario, kad na njega stavim ventilator od kucista ocekujem jos 10-15 stepeni nize temperature.

koje napajanje imas? Moguce je da ti napajnje ne isporucuje dovoljno struje pa grafa automatski obara frekvencije.

a mozda taj gpu jednostavno ne moze vise

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio na pitanja, nisam bio u prilici. Sto se tice napajanja u pitanju je OCZ ModStream 450W, mislim da ono ne predstavlja problem. Citao sam na forumima da ovaj GPU ide cak preko 700 MHz a mislim da sam to upravo procitao na ovom forumu, a kao sto sam vec pomenuo temperatura ne predstavlja problem, spustio sam je za 40-50 stepeni od one sa fabrickim pasivnim kulerom. Dali postoji mogucnost da je sam proizvodjac Asus onesposobio frekvencije vece od 540 MHz, dali zbog sigurnosti cipa ili necega slicnog.

Dali postoji mogucnost da je sam proizvodjac Asus onesposobio frekvencije vece od 540 MHz, dali zbog sigurnosti cipa ili necega slicnog.

Moze da bude i do toga, nekada davno imao sam Asus N6600 koja nije htela nikako da ide preko 410mhz za GPU jer je asus svojim biosom tako onemogucio. Kada sam flashovao Leadtek-ov bios za tu istu kartu, mogao sam posle da teram GPU na 500+mhz. E sad, te karte sto si ti video da idu na 700mhz za GPU su fabricki overklokovane, sa DDR3 memorijom (kao npr Gainward GLH 8500GT) koje sigurno imaju vecu voltazu za GPU nego taj tvoj asus, otuda i bolji rezutati. S obzirom da je tvoja kartica pasivno hladjena, i da nema DDR3 memoriju pa s toga nije ni predvidjena za neke rezultate, asus je verovatno smanjio voltazu za GPU kako bi se sto manje grejala, pa ti samim tim i ogranicio OC mogucnosti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno