Šta je novo?

problemi sa A510

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
675
U poslednje vreme pocinju da mi se pojavljuju sve cesce dva problema na pomenutom fotoaparatu. Prvi: desilo mi se u nekoliko navrata da kada ukljucujem aparat deo,ne znam tacno kako se zove, na slici sam obelezio,ne otvori se do kraja,pa moram malo prstom da "pomognem". Drugi: blic nece svaki put da opali iako je ukljucen,a svetlost nije bas takva da ne treba.
Ima li neko neki predlog?

Prilozi

• 24172_g1.jpg
    24172_g1.jpg
    8.2 KB · Pregleda: 75
Servis.

Servis

Ti ili taj koji ti je prodao ili prodala je neki srpski vacharosh jer Canon ne bi sebi dozvolio tako nesto...

Zavesica moze da zapinje ili ako ti je padao aparat ili ako je duze stajao na suncu. Tanka je pa se i lako deformise. Problem se resava zamenom iste i kosta oko 20e.
Sto se blica tice, sta ti znaci to "svetlost nije bas takva da ne treba"? Da li je to subjektivno zapazanje? Napravi mali test. U mracnoj prostoriji ispucaj dosta slika i vidi ako blic ne pali svaki put onda mora da se menja. Popravka bi te kostala oko 30e.
Ne bi bilo lose da okacis te slike kad svetlost nije kako treba pa da vidimo na sta lice.
E sad, imas orijentacione cene pa je na tebi da vidis da li ti se isplati.

pozdrav

Zavesica moze da zapinje ili ako ti je padao aparat ili ako je duze stajao na suncu. Tanka je pa se i lako deformise. Problem se resava zamenom iste i kosta oko 20e.
Sto se blica tice, sta ti znaci to "svetlost nije bas takva da ne treba"? Da li je to subjektivno zapazanje? Napravi mali test. U mracnoj prostoriji ispucaj dosta slika i vidi ako blic ne pali svaki put onda mora da se menja. Popravka bi te kostala oko 30e.
Ne bi bilo lose da okacis te slike kad svetlost nije kako treba pa da vidimo na sta lice.
E sad, imas orijentacione cene pa je na tebi da vidis da li ti se isplati.

pozdrav

rodiger79 hvala na javljanju,
pod "svetlost nije bas takva da ne treba" imam u vidu da mi podesavanja na aparatu stoje na AUTO pa tako sam aparat procenjuje da li mu je potreban blic ili ne,a siguran sam da bi blic u pojedinim situacijama morao opaliti jer je definitivno bili poprilicno mracno kada sam slikao.
Gledacu cim uhvatim malo vremena da slikam nekoliko fotografija pa cu ih okaciti.
Takodje hvala za cene,tako da bar orijentaciono znam koliko bi mi trebalo za eventualnu popravku.

Pozdrav

p.s sad sam ga palio-gasio nekoliko puta,uslikao 20 slika i sve radi savrseno,ali definitvno su mi se pomenuti problemi desavali,ali eto...

Poslednja izmena:
Ako nista drugo, bar blic mozes da drzis na manual!!!

Ma izduvaj ga malo, ušla prašina.

Ti ili taj koji ti je prodao ili prodala je neki srpski vacharosh jer Canon ne bi sebi dozvolio tako nesto...

Canon i previse sebi dozvoljava... Narocito u kad su u pitanju najjeftiniji modeli. Treba pogledati Nikon ili Fuji za iste pare i sve je jasno sto se tice kvaliteta izrade.
Kod mene ,isto na a510 - problem sa zapinjanjem zavesice i kuciste koje nimalo ne dihtuje - vec je aparat pun prasine.

Poslednja izmena:
Je l' zna neko koliko tacno kosta to ciscenje zbog kog ne zatvara zavesicu?
Mrzelo me pola godine da ga odnesem dok je bio pod garancijom...

Nazad
Vrh Dno