Šta je novo?

Problemi - Nece da udje u windows - mucim se 2 dana

zoksula

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
319
E ovo mi se desava .
Radio je komp ok o i onda sam skinuo i instalirao colin mcreee 2007(dirt) i tada mi je sitem prsao - znaci krene da se dize sistem i u trenutku 2-3 sekunde pre nego sto udje u windows kompjuter se resetuje.

Ali je bez problema ulazio u safe mode pa sam deinstalirao igru ali je i dalje nisam mogao da udjem u windows.Cak ni posle restorea iz safe- moda nije hteo da radi

Posle toga sam probao 3 razlicite verzije windows-a i sve izgleda u pocetku radi ok kada nema instaliranog nijednog programa.
Ali kada samo instalirao kasperski onda je poceo mnogo vise da *****ava - prvo je instalirao kasperski ali su sve finkcije tipa hascer-safe bila mailfunctioned.
Onda sam izkljucio hacker-safe pri instalaciji i tada je konacno uspeo da se instalira.

Ne mogu sam da zakljucim sam sta je - mozda je neki virus mozda je napajanja, ali testirao sam power sa S&M i radi ok takodje i hard disk radi ok....
nemam blage veze sto ocako zeza.

u 90% ulazaka u windows nece da udje vec se restartuje.

Proveri memoriju, imao sam skoro slican problem ali mnogo gori da windows nije mogao ni da se ucita ni instalira cak ni safe mod. U biosu sve OK a na memory gold testu potpuno failed.
Butuj Hierens boot cd pa pokreni alate za proveru memorije i harda pa tek onda ako je sve u redu probaj neko drugo napajanje.

Proveri memoriju, imao sam skoro slican problem ali mnogo gori da windows nije mogao ni da se ucita ni instalira cak ni safe mod. U biosu sve OK a na memory gold testu potpuno failed.
Butuj Hierens boot cd pa pokreni alate za proveru memorije i harda pa tek onda ako je sve u redu probaj neko drugo napajanje.

Probao sam orthos - za memoriju a sad cu da vidim i sa hirens boot-a

Deinstalirao sam kasperski i sada skoro sve radi bez problema.
Mada mi nije jasno zasto ODJEDNOM nece da radi sa kasperskim iako je ranije 2 godine radio sa istim bez problema.Ne znam jel to moze da bude hard disk ili maticna neki defekt pa da se ovo javlja.Probao sam na vise operativnih sistema i nece da radi kasperski...

Izuzev sto instalacija photoshopa i adobe acrobat reader pro nece da radi instalacija iz foldera u kome su se ranije nalazili - ali rade kada folder prekopiram na drugo mesto...

Ovo mi se nije do sada desavalo - nije mi jasno ZASTO ?

Prosli put sam lepo i bez problema - a sada kaze da windows instaler nece da radi.

ps.nije ni memorija ni napajanje ni procesor.Znaci disk ili ploca

Poslednja izmena:
Znaci disk ili ploca

A mozda su gremlini i Marfi..... :S::S::S:

Mozda te samo zeza neko podesavanje ili neki program.
Ako ti je za utehu - i meni se par puta ( na razlicitim kompovima ) desilo da se neki od programa za zastitu "zakucavaju" ili blokiraju komp.

Nesto se desilo prilikom samom instalacijom necega (mozda te igre) i neki od fajlova je mozda zamenjen/ostecen....

Najpametnije, idi u safe mod, a onda system restore na dan pre nego sto si instalirao tu igru, pa vidi onda....

Cisto sumnjam da je nesto od hardware-a.....

Programi za zastitu prave sve vise i vise problema korisnicima verovatno sto je vecina krekovana a ljudi se zale cak i na placene verzije (verovatno konkurencija cini svoje)
posebno se problemi javljaju pri update.
Ja vec godinama ne koristim te programe i vise nemam nikakvih problema.Verovatno cu mnogima zvucati neozbiljno ali sa svezim zakrpama za windows izbacenim IE preko nLite-a , koriscenjem iskljucivo Firefox-a i uz malu obazrivost moguc je zivot i bez ove zastite.

" ...Ja vec godinama ne koristim te programe i vise nemam nikakvih problema...

I onda kad instaliras naknadno neki od AV i ADWARE software-a, odjednom primetis sta ti se sve navuklo a da nisi ni znao..

Da malo vratim na temu meni su se slicne stvari desavale kao gore opisane ali je problem bio hard disk.Naime imao sam matorog maxtora od 40gb i seagate od 80 mladji od godinu dana tada.Sve je normalno radilo dok od jednom nije poceo da butuje windovs citavu vecnost ili stalno prijavljuje da mora da chekira disk,ili se jednostavno resetuje.Jednog trenutka je win izbacio da hdd nije u redu i odmah se resetovao tako da nisam stigao da vidim ni koji disk ni koja particija.Na koga ce sumnja nego na matorog maxtora kad ne lezi vraze nije on kriv nego seagate ima gomilu bad blokova svuda redom po disku.
Preporuka za testiranje sa hirens boot cd-om posto stvarno ima gomilu programa za testiranje svega i svacega.

Ako je starija masina, via 4in1 driveri iz cista mira hoce da prave takve probleme.

" ...Ja vec godinama ne koristim te programe i vise nemam nikakvih problema...

I onda kad instaliras naknadno neki od AV i ADWARE software-a, odjednom primetis sta ti se sve navuklo a da nisi ni znao..

Kada nesto navuces to se ocigledno primeti, tako da nemam potrerbu da to potvrdjujem instalacijom nekog od tih programa.
Ja samo prenosim svoje iskustvo i ne zelim da dajem primer ( mozda los a mozda i dobar) drugima.

Ja bi probao "Last known good configuration"

Kod druga je bio slican problem. Stavili smo mu Spybot S&D i posle restarta je dao iste simptome kao sto si i ti naveo. Ulazio je u win tek svaki 8.-9. put dok se u vecini slucajeva restartovcao pri pocetku ucitavanja win-a. Problem smo resili brisanjem S&D. Iako je ista instalacija (sa istog diska) S&D radila na x drugih kompova ali eto ovde je bilo nekakvog konflikta. Hocu da kazem ne iskljucuj softver unapred!

Meni ova situacija mnogo miriše na skrkan hard disk ili eventualno na memoriju. Na hirens-u imaš odličan programčić za hdd. HDD Regenerator. Proveri tim programom. Meni je mnooogo puta pomogao a Boga mi i mnogo je stvari popravio.
Upravo to što neće da ti se instalira nešto sa diska (iz nekog foldera) ukazuje na corrupted podatke. E, sad kako je do toga moglo da dođe... veruj ima gomila razloga.

Meni ova situacija mnogo miriše na skrkan hard disk ili eventualno na memoriju. Na hirens-u imaš odličan programčić za hdd. HDD Regenerator. Proveri tim programom. Meni je mnooogo puta pomogao a Boga mi i mnogo je stvari popravio.
Upravo to što neće da ti se instalira nešto sa diska (iz nekog foldera) ukazuje na corrupted podatke. E, sad kako je do toga moglo da dođe... veruj ima gomila razloga.

nisu corupted jer kada prebacim na drugo mesto BAS TE podatke,radi !

Nazad
Vrh Dno