Šta je novo?

Problemi - elektronika

Zlatiborac

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Prvi hard koji je crk'o je bio Quantum lct8. Na njemu je otishao chip Philips TDA5247HT. Prosto sagoreli kontakti.
Nedugo za njim rikne mi josh jedan hard. Ovaj put Quantum CX od 13GB. Pogadjajte koji chip je crkao. Da da opet isti Philips.
E sad se postavlja pitanje, da li je sa celom serijom tih chipova neshto nije u redu ili sam ja bash toliko talichan?
I BTW da li iko od vas ima da mi da ili proda elektroniku od Quantuma CX 13GB??? Za lct mi ne treba jer sam ga "rashcherechio" :eek:)

Koliko ja znam problem je bio maltene sa celom serijom tih chipova, tako da nisi jedini koji j imao tu frku sa quantumom

Hmmmm

Eeeeheee, izgorela im fabrika DBD, FX
A onaj lct je tako simpatichan kad se otvori :cool:

na mom filipsu sa cx mali krater tj rupa precnika 1 mm

Pozdrav

Pozdrav za Zlatiborca
Tako ti i treba kad volis da brbas po racunarima

hahahahacheers

Xexe

Pozdrav Rajsu, dugo te nije bilo. Shto se tiche kratera, potpuno je isti na oba harda. Verovatno kao i na tvom.
Nego ljudi da li vi prochitaste onu informaciju da su proizvodjachi hardova pocheli da daju garanciju od samo godinu dana???
Pa gde cemo sad? Ccccc boom

a jel znate vi da je comtrade nekad davao garanciju za seagate diskove od 3 a mozda i 5 godina, ne secam se vise.
Posle jedno 2 godine odnesem disk kod njih da vide ima li mu spasa, a ako nema da pazarim drugi a oni kazu eee, ovo je jos u garanciji i zamene. Sve se desava 1999. godine.
Posle toga nista, sve ovo sto sada trpamo po racunarima - 1 godina, bez obzira na to sta daje proizvodjac, tako da nas prakticno bas briga

Xexe

Da da, ali je problem to shto sad sama kompanija (maxtor npr.) daje garanciju od godinu. Nije problem u firmama koje to ovde prodaju. A ko Maxtor daje samo godinu dana garancije onda tu nekaj smrdi!

Nazad
Vrh Dno