Šta je novo?

Problemcic sa R7 260X

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Pre neki dan sa zamenio 6770 sa R7 260X karticom i veoma sam zadovoljan sa performansama. Ali sada se javio jedan problemcic koji nije strasan i ne smeta mi mnogo ali me zanima sta je uzrok tome. Situacija je sledeca: racunar je povezan sa LCD LG TV-om i desava mi se da kada palim ili gasim TV, ili daljincem biram da li cu da gledam TV ili HDMI ulaz, meni se na 1 sec zacrni monitor. To mi se nije desavalo na prethodnoj kartici. Kao sto rekoh, to mi ne smeta mnogo, ali me zanima da li moze da se ukloni. Takodje, kada prelazim na HDMI na TV-u, preko zvucnika se cuja onaj zvuk kao kada ubodemo USB flash.

To je znak da se karta ugasi na kada predjes sa HDMI na TV i onda opet upali kada predjes opet na HDMI. To radi moja R9 290 kada je pokrenem iz sleep moda. To je posledica AMD-ovog ultra low power state-a. Kada ne dobija signal da je monitor upaljen, ona se predje u to stanje niske potrosnje i trosi svega par vati.

OK, shvatio sam poentu. E , sad, jel to moze nekim setovanjem da se sredi ili ne?

Koji brend r7 260x si uzeo? I da li si našao na netu koji je minimalno napajanje za nju?

U MSI afterburneru postoji opcija da se isljuci ultra low power state u opcijama pa probaj sa tim.

Vrh Dno