Šta je novo?

ProblemchiTJ

veseli06

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2008
Poena
320
E owako, kupuko sam pre pra dana plocu DFI LANPARTY P45 T2RS, iskreno da kaze ni sam ne znam zasto sam je kupio. Ne razumem se bas najbolje u klokovanje, mislim znam neke osnovne stvari. Nego mene zanima, zasto memorija nece da mi radi na 1066Mhz, na staroj ploci ASUS P5K SE, je normalno radila. U pitanju je neka najobicnija KINGSTON KVR1066D2N7/1G, na sajtu pise da joj je napon 1.8v , povecavao sam joj napon cak na 2.0v, ali nista, a ni u biosu nemam opciju da je rucno podesim na 1066 Mhz. imam intel e6550, Asus 8600 GT, cooler master 550 w extreme power.

ako neko ima neka iskustva ili savet.....

Moras iz biosa podici tatk memoije na asus-u je to vrlo lako, na dfi-ju neznam, to mora da ti odgovori neko ko ima dfi plocu.
Inace za 1066mhz ti treba min 2.1v u slucaju kingston hyperx memrije.

Čovek ima Kingston velue a ne Hyper X.

Podešavanja memorije na DFI-ju su uvek bila stvar za koju je trebao jedan "kraći" kurs od par meseci 🙂.

Dovoljno je u genie biosu postaviti FSB/MEM na 333/1066 i voltažu na 1.8v. Ili kolika je već voltaža za value ram.

Ja sam imao DFI UT P35 i mislio sam da je memorija problem. Na kraju se ispostavilo da sam dobio falični primerak ploče. Kasnije sam dobio LP DK X48 na kome ta ista memorija radi bez ikakvih problema na 1066.

sto je najgore ja u genie biosu nemam opciju da je postavim na 1066Mhz, 800Mhz je najvise.

....planirao sam da kupim OCZ DRr2 REAPER 1066Mhz, ali sad ne znam vredili je uopšte kupiti...

Ne vredi. Barem dok ne rešiš problem sa pločom. Opcija za 1066 mora da postoji. Pritiskaj strelicu na dole. Ako i dalje nema proveri najnoviji bios ili se obrati tehničkoj podršci DFI-ja.

E jesi ubo plocu svaka cast koja nema opciju za memaru od 1066.

Ta ploča podžava memorije od 667 do 1200.

na njihovom sajtu, kao i na kutiji pise da podrzava

Naravno da podržava. Konsultuj ti uputstvo za ploču. Uflešuj najnoviji bios i vidi šta se dešava. Znači ta stavka mora da postoji i ta ploča mora da radi na 1066 mhz.

ima li to veze sa napajanjem...pošto ja nemam 8 pinski priključak...nego 4 pina...ali može i to da se prikači...samo su overclok mogućnosti manje...ili to bar ja tako kapiram...

Nema veze sa napajanjem.

Nazad
Vrh Dno