Šta je novo?

Problematichno ukljuchivanje rachunara iz eurolinka :))

vladabgd

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
320
drug ima jedan komp koji je kupio kod Eurolinka josh dok su radili.
Znam da njih vishe nema pa je problem oko reklamacija jer ne moze da ondese ceo komp u servise distributera jer nisu sve komponente od jednog... nebitno

problem se manifestuje pri samom paljenju rachunara.
povremeno se (random tj sve cheshce u poslednje vreme) deshava da nece da mu se pojavi slika na ekranu kad klikne na dugme za paljenje. znachi kuleri se vrte nishta ne pishti, hard svetli, rekao bih dize win ali nema slike. desilo mu se skoro jednom da pochne da pishti komp u jednakim vremenskih razmacima u trentutku kad bi bios trebalo da beepne. problem se reshava tako shto on sacheka neko vreme dok komp tako radi bez slike pa ga onda ugasi i upali ponovo i tada sve normalno radi.

ja sumnjam na napajanje. moguce i da je neki kondenzator na grafici oslabio ? mislim kad radi komp radi super. plocha u ovom sluchaju ne bi trebala da je problem ? shta vi mislite ?

plocha msi k9n neo v3
grafika palit 8600GTS
napajanje codegen 400w

Probaj da izvadiš i vratiš grafičku karticu. Pre toga obriši lepo kontakte. Još bolje ako imaš neku drugu da probaš umesto tvoje.

*** nisam znao po kojoj rechi da srchujem :D

izgleda neka masovna pojava a ? hmmm ajd onda da ga reshimo. mada ne bih mogao da generalizujem kvar jer se razlikuju ta tvoja konfa i od ovog mog ortaka.
koje je napajanje kod tebe jer ne videh da da si ga spomenuo u onom drugom topiku za koji mi dade link ?

edit: izvini videh sad da je trenutno lc titan...

Poslednja izmena:
Proverite kondenzatore na ploci/grafici.Moj drug je imao takav problem,resen je zamenom ploce(bila je nova,stara 2 dana, u garanciji) a ako nije u garanciji moze se resiti zamenom samih kondenzatora.

Jel nije nista OC-ovo predpostavljam ? Neka proba da izvadi i ponovo ubaci i graficku i RAM.
Drugo, mozda RAM koji ima zahteva malo vise voltaze a radi na 1.8v kao def. pa mu to pravi problem ..
Kakvo je beep ? http://www.computerhope.com/beep.htm

da nije nishta oc-ed. a beep ne znam sad tachno koji je (chuo sam ga samo preko telefona :D ) ali hvala za link kad budem chuo znacu zbog chega pishti.
sumnjam da ramu fali napona jer je dugo radio skroz dobro ali nishta mu i nece faliti ako mu za probu dodam koji procenat.

Proverite kondenzatore na ploci/grafici.Moj drug je imao takav problem,resen je zamenom ploce(bila je nova,stara 2 dana, u garanciji) a ako nije u garanciji moze se resiti zamenom samih kondenzatora.

zato mislim da bi bash neki od kondenzatora mogao biti problem. hvala za info pogledacu kad odem do druga da li je mozda vizuelno neki kondenzator nabreko.

Obavezno unimerom proveriti napajanje i proveriti kondezatore na maticnoj. Ovakav problem ce se javiti ako su crkli kondezatori na maticnoj ploci pre nego da su crkli kondezatori na grafickoj mada nikako ne treba odbaciti i opciju da graficka pravi problem ali prvo proveri napajanje, kondezatore na maticnoj ploci a probaj i sa vadjenjem memorije. Kad budes vadio memoriju ocisti malo kontakte idealno bi bilo da ako imas komprimovani vazduh u boci izduvas malo slotove za memoriju. Pokusaj pa javi sta je bilo

Vrh Dno