Šta je novo?

Problematican driver!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Imam dve maticne ploce koje su izvadjene iz brand racunara. To su socket 478 ploce.
Oznaka im je MS-6785. To je sis 648FX chipset mini atx ploca. Na njoj je integrisan CMI9739a muzicki chip sa 6 kanalnim zvukom. Problem je sto kada skinem drajvere sa C-media sajta za tu muzicku oni se instaliraju ali ne reprodukuju nikakav zvuk u windows-u XP SP2. Na MSI sajtu nema podrske za taj model jer je OEM a ja sam pronasao da Medion montira te ploce u svoje brendove ali mogu pronaci samo bios za nju. Ako je iko radio sa ovim plochama bio bih zahvalan na kojoj sugestiji dok sam jos u potrazi za drajverom.

Ugradi zvucnu kartu nekosta vise od 3-4e.veliko je cimanje za drajvere, jesi li probao da trazis na driverguide.com?

Poslednja izmena:
Probaj da sa CMediinog sajta skineš drajver za CMI9761 i probaj sa njime.

Medion na svoje racunare stavlja nalepnice sa ser. brojem obicno na poledjini ispod napajanja,
taj br. ukucas u sekciji download na medion sajtu i dobices kompletnu podrsku za dati racunar.
Pozdrav Nenad

Probaj ovo:
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=536

Nije ta ploca ali je slican chipset i isti audio, pa mozda i pomogne

Ajd uzdravlje

Skinuo sam taj driver ali je ista prica, windows prepozna instalira aplikaciju i drajver, pokrenem bilo koju vrstu audio formata ali na zvucnicima nema nista.

Jos neki predlog ?

P.S. Instalirao sam Vistu Ultimate i nije mi pronasla drajvere za karticu, zatim sam ih update-ovao putem interneta i pronasao ih je ali se ista situacija desava.

Poslednja izmena:
Da bi ti zvuk proradio potrebno je da pre instalacije drivera instaliras Microsoft UAA Bus Driver,
skini ga pa javi sta si uradio.
Pozdrav Nenad

Kao sto sam i predpostavio, u pitanju je bio hardverski problem, tj. podesavanja. Ovo je Medion brand ploca koja je naravno bila i u takvom kucistu, koje je naravno imalo spojen front panel connector, koji naravno ja nisam dobio uz plocu. I kada sam uzeo dva dzampera i kratko spoji 1,2,3,4 pin na konektoru dobio sam zvuk na rear panelu.

Hvala svima na angazovanju.

Vrh Dno