Šta je novo?

problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
rundll.....pojavljuju mi se sledece dve greske kad ulazim u win
isao sam na run>msconfig>i iskljucio da mi dize to, kad ono pet...sta da radim?
rundll.jpg

rundll1.jpg

hvala

Reinstaliraj drajver za graficku...

reinstalirao sam drajvere...stavio sam catalyst 5.11...ali i dalje isto.....prilikom instalacije on je nesto kopirao u C:\WINDOWS\system32 ali i dalje mi prikazuje errore.....sta sad?

zEx I XtC je napisao(la):
reinstalirao sam drajvere...stavio sam catalyst 5.11...ali i dalje isto.....prilikom instalacije on je nesto kopirao u C:\WINDOWS\system32 ali i dalje mi prikazuje errore.....sta sad?

Koju graficku imas?
Ako si stavio catalyst drivere znaci neki ATI a greske koje ti se javljaju se odnose na neki Forceware driver odnosno NVidia karticu (ono NV... u nazivu fajla ).
🙂

Znaci neki detonator destroyer ili sl. pa onda Catalyst driver-e.

Poz. :wave:

Edit: prestigao me idavik. Dakle glavno pitanje sa pocetka post-a: koju graficku imas???

Poslednja izmena:
Čovek je imao GeForce4 MX440, sada ima ATi Radeon 9600XT...

Driver Cleaner, Detonator Destroyer... Verovatno su zaostali file-ovi od NVIDIA GPU drivers. U najgorem slučaju, reinstalacija OS-a.

yep reinstall sistema ako ne moz da se iskoprcash

msconfig i pogasi nvcpl i taj drugi.... 😉

to sam probao jos na pocetku.....nece

Zaostaci Nvidia driver-a
nvmctray.dll - NVIDIA Media Center
nvcpl.dll - NVIDIA Display Properties Extension

Znaci probaj sa instalacijom starih NVidia drivera, a zatim kompletnom deinstalacijom istih, ili skini sve drivere za grafiku pa probaj isto...

uspeo sam da uninstaliram nvidiine drajvere preko Driver Cleaner-a....ali sta se sad desava.....kad upaim komp idu oni crvici kod win xp-a i kad treba da mi prikaze welocme jednostavno nestane slika....znaci komp radi ali se ne vidi slika desktopa....ustvari crnilo.....sta sad???

deinstaliraj graficku iz safe mode i ukloni ati drajvere, onda udji u safe mode instaliraj standard graphic adapter, udji normalno u win i instaliraj catalyst.

a gde se nalzi taj standard graphic adapter....

My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> Display Adapters

uspeo sam nesto da uradim....i dalje mi prikazuje one errore....nema veze....ne mogu vise da se smaram stim....pa kad budem formatirao komp....sredicu sve kako treba....hvala svima i poz

ako koristis ati control centar moras da imas instaliran microsoft.net framework,
ako ne koristis reinstall

Nazad
Vrh Dno