Šta je novo?

problem

• Začetnik teme Začetnik teme mmv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
kartica ati readeon 9200 daje neku cudnu sliku na tv-u. ja kod kuce sa gforce4, nemam problema, sa oko 10 metara dugackim kablom, a uz to i nekvalitetnim, dok se ovde javljaju nekakve linije po celom ekranu, nisam se bavio podesavanjem ovih kartica pa vas molim za pojasnjenje ! racunar je od tv-a udaljen nekih 3 m.

Potrbna su ti podesavanja u drajverima. Ides na properties\setings\advanced\displays.Ako ti je ponudjen tv klikni na njega idi na format tu probaj sa pal b a ako nece idi na selekt by format i tu i onda ce ti biti ponudjeno i ntsc m meni on radi. A ako nije ponudjen tv klikni na trubleshoot stikliraj force detection of my tv i uradi ono predhodno.

ako imas gf4mx onda nije nista cudno da mx daje bolju sliku na tv-out. e sad... ne znam koliko je tebi losija slika sa 9200, ne bi trebalo da je puno losija. koliko su primetne te linije? probaj da iskljucis antenski kabl iz tv-a dok koristis tv out, ponekad ume da smeta,

Umalo da zaboravim ako to ne uspe jednostavno smanji rezoluciju na 800*600 i bice sve ok.

Smanjenje rezolucije je dobra ideja.
Ja sam imao isto problema posto mi je komp slabiji i ovo je upalilo

???

nije uspelo ni smanjenje rezolucije, ja sam zaista neke fore koje znam za gforce kartice, probao da primenim, ali nije uspelo, inace sumnjao sam i na tv, ali on ima sve tehnicke detalje, Philips je 71 ekran, ima sve prikljucke...

Ako imas sve prikljucke na TV prikljuci na S-Video ulaz. Mnogo je bolja slika.... I u drajverima namesti S-Video...

Nazad
Vrh Dno