Šta je novo?

problem

boom-tras

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2004
Poena
604
Desava mi se kada palim komp nocu....znaci hladno mi je u sobi....nece da se upali iz prve....ja kapiram da to ima neke veze sa hladnocom ili sam se zesce istripovao...ali napominjem jos jednom...to mi se desava samo kad mi je bas hladno u sobi...

Najverovatnije je u pitanju kung-fu napajanje..

Meni auto ne pali uopste na ovu zimocu, pa jel` si me video da negde kukam? 😀
Moguca resenja su ti antifriz (ne iskljucuj ga uopste), Charlie Brown cebence pa ga umotavaj kada zavrsis sa radom ili najjeftinija solucija - novo napajanje 🙂
Sada bez zezanja, velika verovatnoca (ako se nisi istripovao), da je do loseg napajanja...

Ma mora na gurku.Znas kako smo nekad radili sa dizelasima.Otvorimo haubu i stavimo grejalicu dok se masina ne nakani da upali. 🙂
Sad malo ozbiljno.Verovatno je do hladnoce, jer to nije nista posebno.Naravno, moguci uzrok takvog problema je, kao sto rece Optimus kung-fu napajanje.

da da sigurno je kung-fu napajanje.....pise na njemu chief-tech :d

To je onda neki plagijat... Trebalo bi da pise Chieftec 😀

Na kung fu napajanju i (prokletoj) Abit kt7a ploči mi se to dešavalo. Neko mi je rekao da u biosu učitam "optimal... (šta već) settings" i na moje oduševljenje, sve je proradilo. Posle sam sve parametre, koje sam želeo, u biosu vratio na svoje i i dalje sve lepo šljaka. Odnosno, moguće je da je do neke glupe opcije u biosu (koja ne služi ničemu).

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci ali ja sam resio da ne gasim komp ove zime.....eventualno cu da ga posaljem koji put u stand by.... :smoke:

OK, znaci problem resen. 😀

Evo da ne otvaram novi topic, imam problem jedan sa kompom. Inace kad upalim komp on se zapuca ili pri podizanju windowsa ili pri logovanju usera, i tako jedno 2-3. Onda kad napokon uspem da pokrenem win kad ocu neku igru da pokrenem desava se isto znaci cim krenem da igram nesto ono se zapuca i opet jedno 2-3 puta treba mu restart da bi mogao normalno igrat. e sad ja sumljam da je ploca jer su neki od kondezatora malo "nabubrili" a ima cak par i gde je kiselina ili ti sta vec iscurela 😛 jel to sigurno do ploce jer nekda zna da mi izbaci problem da nesto nije u redo sa driverima za graficku?

Ma jok bre, do napajanje je :d !
Shalu na stranu prvo obavezna zamena kondenzatora ploce ili cele ploce
a onda da pricamo o drajverima za graficku

Pozdrav

Koje menjanje kondenzatora.Ta ploca verovatno lici na reljef Azije.Kupi lepo novu, i nakrivi kapu.Ioanko ce te kostati zivaca menjanje tih silnil elektrolita.

Rekao sam menjanje kodenzatora ili cele ploce 😉
Inace zamena 10 kondenzatora na izvadjenoj ploci iz komp-a
traje maximum 7 min. sa mojom lemilicom od 30W i vrhom kao od
metka za pushku.
E sad ako neko nece da se cima nek je zafrljaci u kantu ...... mada realno
i nije neki cim.
Sve ploce na kojima sam menjao kondenzatore rade korektno i bez problema.
Inace zamena tih ploca nije bila moguca zbog toga sto su to bile kancelarijske
masine, integracije, pa bi me zamena ploce uvukla jos u instalacije operativnih
sistema i jos ko zna kojih specijalizovanih programa

poz

hehe ipak je pala ploca i to Asus A7N8X nForce2. Mada sada mi se desava da posle nekih 10 min igranja Call of Duty desi da se slika odjednom poremeti promeni se boja sve poludi nesto crveno belo sve se izmesa, ne znam sad do cega bi to moglo biti win je reinstaliran, mada to se nedesava se non stop al zna se desiti. Inace imam graficku 4200ti i monitor 710N. Sad izgleda da nesto sa grafuljom ne valja al ne znam sta bi bilo. To mi se i pre desavalo al ne bas cesto.

Nazad
Vrh Dno