Šta je novo?

Problem

Ovako, danas sam uzeo komp, nosio sam ga u servis da testiraju komponente. Javio mi se lik kao sve je ok ali mora da preinstalira windows kao moj nije bio dobar navodno sp2 i stavio sp3 samo da uzme pare al nema veze.. instalirao opet igricu udjem u igricu prvo mi se restartuje komp, usao ponovo izbaci me standardno i vrati me do windowsa.. AMAN STA JE OVO LJUDI?

Znao sam, prevaranti na kvadrat:smack:, reko sam ti da pazis, kako nema veze, idi ponovo kod njih, kazi isto se desava, nista niste napravili, trazi neku reklamaciju, uzeli pare a nisu nista nasli kvar, trazi da ti to ponovo pogledaju, objasni dobro problem.
Trazi svoja prava, kako moze da uzme pare, a da ne uradi posao, ufff, kakve sam samo neznalice i muljatore video u tim servisima, strasno.
Moras da trazis za pare koje si dao da ti se ustanovi problem koji imas sa kompom.

Znao sam, prevaranti na kvadrat:smack:, reko sam ti da pazis, kako nema veze, idi ponovo kod njih, kazi isto se desava, nista niste napravili, trazi neku reklamaciju, uzeli pare a nisu nista nasli kvar, trazi da ti to ponovo pogledaju, objasni dobro problem.
Trazi svoja prava, kako moze da uzme pare, a da ne uradi posao, ufff, kakve sam samo neznalice i muljatore video u tim servisima, strasno.
Moras da trazis za pare koje si dao da ti se ustanovi problem koji imas sa kompom.

Zvao sam ga odmah kako mi se desilo opet ovo ****** al se nejavlja zato sto nije na poslu vise, sutra cu da mu banem tamo sve dok mi ne sredi ovo.. Al sumnjam da nije do komponente mog kompjutera vec neki drugi problem... poludecu, familije mi :D

Pa, objasni mu dobro sta je problem i kako nastaje, i da mislis da mozda neka komponenta pravi problem, pa ako moze neka nadje u cemu je problem.

Pokreni neki live linux, da otklonis sumlju na drajvere, windows..
Odradi stress test pod linuxom, pa ako puca onda je neka komponenta..

Pokreni neki live linux, da otklonis sumlju na drajvere, windows..
Odradi stress test pod linuxom, pa ako puca onda je neka komponenta..

Jel moze da se napravi stress test pod windowsom posto danas mi ovaj reinstalirao ovo pa mi muka sad da stavljam linux, a ionako ga nemam..

Ali zar nisi rekao u prvom postu sta si sve radio i sad ti je instaliran novi windows i opet imas isti problem, kako onda moze biti do nekog softwerskog problema?
Ma, imam utisak da se nije taj lik i nesto preterano mucio da to dobro istestira, kretao sam se u drustvu tih servisera, oni kada dobiju neku stariju i jeftiniju masinu ( bez ljutnje), veruj mi, nece uopste da se bakcu sa takvim kompovima, tako da samo otaljavaju posao.
Tako da vidi, budi uporan, predoci mu detaljno problem i pitaj ga da li moze da ga resi.

Jel moze da se napravi stress test pod windowsom posto danas mi ovaj reinstalirao ovo pa mi muka sad da stavljam linux, a ionako ga nemam..
Pa zato ti i kazem, live linux narezes na cd ili sa fleske podignes sistem.
Ne instaliras nista, za to i sluzi da podignes sistem sa cd ili usb.

Ali zar nisi rekao u prvom postu sta si sve radio i sad ti je instaliran novi windows i opet imas isti problem, kako onda moze biti do nekog softwerskog problema?
Ma, imam utisak da se nije taj lik i nesto preterano mucio da to dobro istestira, kretao sam se u drustvu tih servisera, oni kada dobiju neku stariju i jeftiniju masinu ( bez ljutnje), veruj mi, nece uopste da se bakcu sa takvim kompovima, tako da samo otaljavaju posao.
Tako da vidi, budi uporan, predoci mu detaljno problem i pitaj ga da li moze da ga resi.

Mislio sam na softwerskog problema sto se tice stima, od njih. Inace delimo isto misljenje da ga je bukvalno promandao kroz testerima na ovu moju starudiju sto i jeste :D Sutra cu da mu ostavim pred nos i ne znam dal je sramota da mu upalim igricu i da mu pokazem u cemu je problem posto sam mu reko vec a nisam palio igricu..

Pa, kazi mu da restartuje i zamrzava komp. i u stanju mirovanja, neka proveri napajanje, RAM memoriju, plocu itd.

Po mom nekom iskustvu, to resetovanje je do grafike. Ako se toliko greje. Posto si rekao da je procesor ok. Da li mozes da zadrzis prst na kuleru duze od par sekundi? Ako je vrela kao ringla, problem je u tome. Ocisti kompletno kuciste od prasine. Ako imas negde kompresor super, a ako ne cetkica i usisivac. Pusti komp neka ti radi neko vreme. Opipaj prstom pored procesora i grafike, da li ti se memorija greje. Vidi takodje kuler na cipsetu ploce. Zna i on da se pregreva pa da pravi isti problem. Ako je vreo, skini ga i podmazi pastom. Nadji neki ventilator i stavi da duva u njega.
Sta mozes da uradis:
1. Vrlo moguce da ti je napajanje oslabilo. Zameni napajanje i probaj onda sta ce se desiti. Pozajmi od nekog da ne kupujes novo
2. Kupi ventilator za grafike ili neki manjih dimenzija ako uspes 50x50 npr. pa je nakaci na divljaka. Malo vezice, srafovi gde moze... :) Trebalo bi da ti resi problem sa pregrejavanjem

Nazad
Vrh Dno