Šta je novo?

problem

senior1976

Cenjen
Učlanjen(a)
12.01.2014
Poena
154
Prvo bih zeleo da pozdravim sve clanove i posetioce foruma, i da pozelim srecne praznike !!!
Kao sto to obicno biva, i ja vam se svima prvi put obracam sa problemom, sa kojim se suocavam zadnjih mesec dana otprilike...Odmah da naglasim da nisam neki ekspert u oblasti racunara, ali daleko od toga da se nista ne razumem u to, cak sta vise...znaci, necu imati problema da razumem eventualna vasa objasnjenja...Hvala vam unapred na pomoci !!!
A, evo i problema: Pre 6-7 meseci sam kupio wi-fi ruter TR LINK WR 740 N, doneo kuci, instalirao sa diska, i to je sve radilo super...Bezicno su se povezivali 3 mobilna telefona i 2 tableta, a prikljucen na internet je bio i jedan desktop racunar utp kablom, takodje u taj ruter...radilo je bez ikakvih problema, do zaglupljivanja rutera, tj. prestanka rada interneta je dolazilo jednom u mesec ili dva, restartujem ruter ( na on/off ) i on odmah proradi i radi narednih mesec, dva... Modem je IKOM-ov Motorola ( kablovski internet, a ovaj modem je nov donet relativno skoro ), a komp sa OS Win7Pro.
Medjutim od pre mesec dana, dolazi do konstantnog prekida wi-fi signala...restart rutera, signal odmah dodje na svim uredjajima, radi pola sata-sat i nestane...i nema sanse da dodje, dok opet ne isljucim / ukljucim ruter...cim to uradim, signal se pojavi momentalno, radi opet neko vreme i nestane, i tako u krug po 10 puta dnevno...vise nemam snage za to, a i klinci me ubise...:smash: Napominjem, da za sve to vreme dok nemam wi-fi, internet konekcija normalno funkcionise na desktop racunaru - znaci problem je samo u bezicnom povezivanju...
Ono sto sam ja uradio je sledece:
U web adresu sam ukucao 192.168.0.1, ulogovao se kao admin / admin, pristupio ruteru, system tools, firmware upgrade...sa zvanicne stranice TP Linka skinuo sve tri verzije FW za ovaj model ( za verziju 4, koja jeste ) i odradio upgrade FW od najstarijeg do najnovijeg..prethodno sam resetovao ruter iglicom pozadi, ruter se restartovao nakon svakog upgrade-a i izbacio USPESNO...tako da je sada instalirana najnovija moguca verzija FW 3.16.6 Build 130529 Rel.47286n
Nadao sam se da ce se tim problem resiti, ali nazalost NE !!! Sve je isto i po starom, nazalost...
Dobri ljudi, ako imate neko resenje i savet, pomozite, molim Vas...ima li jos nesto sta bih ja sam mogao uraditi pre nosenja u servis ( mada, nisam siguran ni u to sta oni mogu jos uraditi, jer i oni 99 % problema resavaju upgrade-om FW...
HVALA UNAPRED I UZDRAVLJE !!!

Dovoljno bi bilo da si ubacio samo poslednji FW, nisi morao redom...
Nisi pomenuo nista oko wireless podesavanja? Zastita, kanal? WiFi kad je otvoren, ne radi ili ga uredjaji, jednostavno, ne vide?
Odaberi pod drzavu "Croatia" i stavi neki stalan kanal, recimo 9, bez ikakve zastite i posle restarta [trazice uredjaj,sam], vidi kako i da li radi.
Sledece je reklamacija uredjaja i nista vise.
To je sad, trenutno njihov osnovni, najjeftiniji uredja i bilo je bas ovde, na forumu, dosta problema...
pozz

Pozdrav svima jos jednom !!!
Prvo bih zeleo da se zahvalim svima koji su pogledali moje pitanje, a posebno dvojici clanova koji su se udostojili da na isto daju svoje misljenje i odgovor: zeljko.d i lab310. Hvala najlepse jos jednom !!!
Da skrartim...dosta sam iscitavao stranica na ovom foruma i problema sa ovim ruterom...Ja sam uradio sledece, tj. uradio sam isto sto i clan tibby:

http://www.jimasek.elektroda.eu/index.php/poradniki/38-wr740n-konfiguracja

Sve sam podesio kako i pise ovde, i od tada je proslo dva dana, a wi-fi signal nije pukao ni jednom...e sad dokle ce tako videcemo...mada je i ovo lepa naznaka. Znaci bez ikakvih dd-wrt-ova itd, samo je izgleda bitno da se nista ne ostavlja na AUTOMATIC, nego se zadaju neki parametri, kao sto je i opisano...
Eto cisto da obavestim, ako jos neko naleti sa ovim problemom...
Uzdravlje !!!

E da, i naravno, VELIKA ZAHVALNOST clanu tibby, bez koga mozda i ne bi nasao resenje !!! Ziv bio !!!

Nazad
Vrh Dno