Šta je novo?

problem :/

GR-44

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
370
valjda sam pogodio mesto za temu...uvek se razmisljam

problem je sledeci instalirao sam win xp i sve namestio programe itd
instal sam za zvuk driver i zvuk radi ali kad idem dole kod sata na onaj mali zvucnik i tu kad pojacavam i smanjujem umesto da dobijem kratak zvuk na zvucnicima ja dobijem kratak zvuk ali u kompu iz maticne il sta vec

jel zna nekko kako ovo da resim ?? znaci ne bi reko da je do drajvera za zvuk jer kazem zvuk mi radi...muzika filmovi itd

plz help msm da je neki jednostavan problem nadam se da neko zna ? :S:

edit : i da ne otvaram novu temu jel moze neko da mi okaci games iz win xp onaj standardni ? da ima spider solitare pibal itd ? posto ne mogu da nadjem na netu poz

hvala unapred

Poslednja izmena:
Probaj sa ovim...

Prilozi

• dingfix.zip
    340 bajta · Pregleda: 15
Znaci u principu tebi je po defalt-u stavljena ta zvucna kartica na maticnoj (znaci glavna je, primarna ) e sad u control panelu pogledaj tamo sad se ne secam bas te opcije na xp-eu za prioritet zvuka na w7 je to malo manja procedura , cini mi se da odes u control panel sound devices i tamo imas garant ...

probao sam ovaj dingfix ... nista :/
i trazio sam tamo u control panel sound devices i nista nisam uradio pokusavao sam ...
control panel > sound and audio devices properties > sound > sound scheme tu mi je bilo prazno a imalo je no sounds i windows default....probao sam oba al nista
jos neki predlog ? a gde god ima ponudjena zvucna nema niceg drugog sem te moje zvucne i ona je tu izabrana

koliko sam skapirao tebi se cuje samo PC speaker ( iritirajuci zvuk iz racunara )?
...da li imas zvucnu karticu ili integrisan zvuk?

pronadji ovo:
Windows-7-Playback-Devices_thumb.png

i pregledaj listu:
win7-sound-control-panel-default.png

...trebalo bi da postoji uredjaj preko kog ide zvuk [ ukoliko je sistem prihvatio drajver ]...

moguci problemi:
1. nije postavljen uredjaj za zvuk(gore navedene slike, opcije u Control Panel-u) kao default.
2. nije odgovarajuci drajver
3. u racunaru je zvucna kartica - windows 7 malo teze saradjuje sa njima
4. hardverski problem

moguca resenja:
1(1). proverti koji je default uredjaj
2(2). skinuti i instalirati pravi drajver
3(3). progooglati resenje za odgovarajucu karticu
4(4). promeniti zvucnu karticu :D

1. to nigde nemam...win xp je uopste nemam ovoliko opcija ko sto ti imas na slikama
2. valjda da nije odgovarajuci ne bi uopste bilo zvuka ? meni pusta muziku itd
3. ne razumem :d
4. :/ jedino ako je do drajvera sad guglam valjda cu popraviti :/

evo sad sam instalirao neke nove drajvere sto sam nasao i pojavilo mi nesto Files that are required for WIndows to run preperly have been replaced by unrecognized versions.To maintain system stability,windows must restore the original versions of these files

Insert your win xp prof sp3 cd now

i ja ubacim on kaze nije to taj cd... uglavnom sacu da rr pa cu da vidim

valjda sam trebao one prethodne da obrisem al *** nisam se setio :S :S :S :wall:

Poslednja izmena:
aaa...oprosti, ja sam mislio da imas windows 7...MOJA LOSA! :))

ako je Windows XP, onda nemas frke...otvori ovo: Control Panel>Sound and Audio Devices

~Default playback: <ovde treba da stoji uredjaj koji je zaduzen za reprodukciju...Realtek ili koji je vec>

sounds_control_panel_xp.jpg

...a ako kod Default playback ne vidis uredjaj za zvuk, onda nisi dobro namestio drajvere [ prekontrolis Device Manager da li je legao dobro, ako pokazuje da jeste, reinstaliraj :) ]

pa meni stoji realtek tu...znaci sve ok
al gle sad rr sam gore posle instalacije i nista
al sam zakljucio i mozda je to....posto je ovo neki win xp kao performance edition...kao manje procesa izbrisane neke stvari
i izbrisani su zvukovi windowsa...znaci nema ni zvuk pri paljenju gasenju itd pa ja msm da on umesto toga pisti ? (znaci ne pisti kad se pali ali samo kazem da nema ni tog zvuka...)

jel imas ti xp ? jel mozes da nadjes te zvuke i da mi to okacis ? i ako mozes usput i one igrice spider solitare barem posto treba da cale igra XD

Poslednja izmena:
hibridne verzije XP-a ...dosta ljudi kuka posto uvek fale neki bitni procesi ( zvuk, za stampac, lan... ) kako koja varijanta...nemoj da se zacudis ako naletis na jos nesto problematicno :)

...rado, ali ja koristim Ubuntu :)

potrazi na netu Windows XP default sound scheme...
a ovo ti treba:
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Startup.wav
C:\WINDOWS\Media\ChatInvt.wav
C:\WINDOWS\Media\ChatJoin.wav
C:\WINDOWS\Media\ChatKick.wav
C:\WINDOWS\Media\ChatTag.wav
C:\WINDOWS\Media\ChatWhsp.wav
C:\WINDOWS\Media\chimes.wav
C:\WINDOWS\Media\chord.wav
C:\WINDOWS\Media\ding.wav
C:\WINDOWS\Media\flourish.mid
C:\WINDOWS\Media\notify.wav
C:\WINDOWS\Media\onestop.mid
C:\WINDOWS\Media\recycle.wav
C:\WINDOWS\Media\ringin.wav
C:\WINDOWS\Media\ringout.wav
C:\WINDOWS\Media\start.wav
C:\WINDOWS\Media\tada.wav
C:\WINDOWS\Media\town.mid
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Balloon.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Battery Critical.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Battery Low.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Critical Stop.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Default.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Ding.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Error.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Exclamation.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Hardware Fail.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Hardware Insert.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Hardware Remove.wav
C:\WINDOWS\Media\windows xp information bar.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Logoff Sound.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Logon Sound.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Menu Command.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Minimize.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Notify.wav
C:\WINDOWS\Media\windows xp pop-up blocked.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Print complete.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Recycle.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Restore.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Ringin.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Ringout.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Shutdown.wav
C:\WINDOWS\Media\Windows XP Start.wav

...ali najverovatnije je ovo problem zasto nemas zvuk...otvori Start>Run ...kucaj "services.msc" ... pronadji u listi "Windows Audio" ...postavi na Status treba da bude Started, ako nije...dva puta klikni na proces i Start type postavi na Automatic

a te igrice koliko znam mozes da instaliras preko Control Panela...kada otvoris Add/Remove Programs imas i opciju Add/Remove Windows Components tu nadji opciju Games ;)

...ali ja mislim da ti treba windows XP [normalna verzija, bez sakacenja :) ] CD...ili .iso fajl koji mozes podici preko nekog virtualnog uredjaja...tako bi mozda mogao da nadjes i zvuke? ...ako imas CD :\ ...ako ne, skini sa neta ili probaj po Googlu da nadjes...

Poslednja izmena:
ovo u services je na started...znaci to je ok

a ovo windows/media unutra nema nista XD TO JE :D al kako sad da nadjem to :/
AJ KO VIDI NEK OKACI PLZZZZZZZZ :D I GAMES

edit: nap si odg dok sam kucao...
ma reko ova "hibridna" je bolja XD neka sad ne mogu da menjam sutra ujutru putujem xD ovo se drndao bzvz....al ono treba komp u kuci....

e sad imam 1 disc sp2 je al nebitno je
uglavnom nasao sam 2 neka fajla games

E:/i386/games.in_ i isti takav igames.in_

al gde ovo da ubacim :/ posto u kompu nema i386...

edit2: xD evo pomocu 7-zipa (nasao na nekom forumu) sam "otpakovao" .in_ i dobio sam games.inf al kad bi znao gde da stavim taj fajl sad

Poslednja izmena:
da bi instalirao igrice, moras da ubacis disk, i onda kada kliknes tamo na instalaciju postavi putanju do CD-a ...ako si me razumeo? :p

tek sam sada video tvoj edit :) ...probaj da zapocnes instalaciju preko onog Windows components i onda da navedes putanju do fajla kad ga bude zatrazio...[posto neces ubaciti disk, on ce ti izbaciti prozor gde ce traziti da nadjes adresu do CD-a, naravno ti ces ici na Browse i odvesti ga do foldera sa tim fajlom games.inf]

Poslednja izmena:
Komp ugasen....videcu da popravim tek kad se vratim :-D pa valjda se cale za tih nedelju dana nece setiti da igra karte xD ovo sa cdom sam probo nes brzo al nisam uspeo...nije mi ni najjasnije sta si hteo moracu da vidim. Aj poz i hvala

Moj predlog ti je da se ne igras vise sa tim , nego jednostavno instaliraj normalnu verziju xp-a iskljuci update instaliraj drajvere i nema tu sta da ti ne radi , a imaces i ceo paket igrica , posle ako hoces instaliraj tuneup snjim podesi windows kako hoces sa najmanje procesa ili kako ti vec treba , i to ti je to ...

Nazad
Vrh Dno