Šta je novo?

problem!!

shadrah11

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2009
Poena
301
problem se javio pre 7 dana. odjednom. sistem je poceo da trokira, zakucama, toliko da winamp nije radio kako treba, zakucavao je i krcao. sve se sporo odvijalo. u processima, sstem idle process trosi 99 posto procesora.

reinstal win, pretrazim viruse. nema nista. eset smart security cak i zakuca sa porukom error connecting with kernel. bilo je tu i dumpova sa dosta razlicitih poruka.
malwarebytes nadje trojana i virus, ocistim.
posle 3 sata rada opet sve isto. sve ludje i ludje.

3 put reistal, opet scan, sve u redu.
system idle i dalje 99 posto koristi, ako je nesto upaljeno malo smanji, npr opera 25 system idle 75.

za sada sve radi lepo, ali mozda ce se probem ponovo pojaviti ili je vec tu. da li je virus ili mozda hardware?
hvala

Malo si nejasan ali aj redom:

Prvo System Idle proces je višak procesorskog vremena, to jest ono što se ne koristi. Ako je 99% znači da ti je CPU opterećen 1% ;). Tako da je normalno da tako bude kad ništa ne radiš.

Ono što ti je brljavilo, ko zna šta je bilo. Bitno je da li ti se to ponavlja kad si reinstalirao win? Šta ti znači "posle 3 sata rada opet sve isto. sve ludje i ludje." Da li si išao na net? Možda ti je zaražena neka instalacija programa koji si instalirao... Treba da vidiš šta je to što ti je malwarebytes našao, da li imaš to kad je skroz čist sistem i nisi išao na net i kako si to dobio (ako je neki program).

uvek ja tako nejasno.
aha al opet zakucava u performansama CPU usage.

radio je 3 sata normalno, ja taman povratio sve i intalirao sta mi treba i onda je opet pobrljavio odjednom, zakucavanje i sve. a to ludje i ludje :D razni dump problemi svaki put nesto drugo, a kasnije ni drajvere za zvuk nije hteo da pokrene.

nocas je sve bilo ok, radio je lepo. od jutros opet dump, 3 puta, poruka kernel_stack_inpage_error.

Ne znam šta da ti kažem, valjda će se još neko javiti, ali moraš i biti precizniji, šta tačno ne radi, gde dobijaš errore i koje, pa će neko moći da ti kaže nešto više.
Opet nisi rekao jesi li išao na net, ali ovo kernel_stack_inpage_error koliko vidim ukazuje ili na problem sa hard diskom ili na virus.
ja taman povratio sve i intalirao sta mi treba i onda je opet pobrljavio odjednom, zakucavanje i sve
Istestiraj ti prvo hard nekim programom a proveri i da ti nije zaraženo nešto od toga što si instalirao.

Nazad
Vrh Dno