Šta je novo?

Problem

Darkness

Cenjen
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
159
Prije mjesec dana sastavio sam novi komp..

Napajanje 500W ATX(ne znam koja marka.samo pise pakom distribution system)
Gigabyte P31-ES3G
Intel Dual Core E5200
Leadtek Geforce PX9600 GT
2GB DDR2 Ram 800mhz
500GB HDD
17" LG Flatron

Prije odprilike 2sedmice dok sam igrao rd.grid odjednom mi se komp restartovao i pojavila se neka poruka preko cjelog ekrana koja je pocinjala"a problem occured..." samo sam to uspio da procitam jer se ta poruka odmah ugasi i komp se restartuje.Ja sam mislio da je to slucajno i nisam obracao paznju.Medjutim danas tokom igranja Crysis Warhead-a opet se desilo i opet nisam uspio da procitam do kraja Smile.
Znaci samo u ta dva slucaja.
Evo Grid igram vec mjesec dana posle toga dogadjaja i nema problema ali me ipak brine jer mislim da to nebi smjelo da se dogadja sa novim kompom.

To se zove BSOD....popularni blue screen of death 🙂 To se pojavljuje kada je neka komponenta neispravna ili ''zeza''...Najcesce se ta poruka dobija kada je neispravna RAM memorija ili hard disk...Izgooglaj malo ako te zanima,ima dosta o tome...A skini memtest ili goldmemory pa proveri memoriju...jer ako je u toku igranja verovatno je ona uzrok...

E hvala...jbmu mora mene nesto da *****ava.

Poslednja izmena:
Nisam skontao kako da koristim te programe.Kad skinem memtest ima neki bios folder.Sta da radim s tim?

Da se ne bi zezao,lepo skini Hirens BootCD 9.9 i na njemu imas gomilu programa...Lepo narezes taj image na disk,stavi u bios-u first boot device da ti bude cd/dvd rom,sta imas i boot-ujes disk i na njemu imas jako dobre programe za testiranje racunara a samim tim i goldmemory i memtest...http://www.hirensbootcd.net/

E buraz evo sad sam uradio memtest i ne pokazuje nikakve erore(ono gdje pise errors/ecc errors stoji 0).Znaci nije problem u memoriji.Sta bi jos moglo da bude.

Evo moj error je 0*0000008e.
Na netu sam nasao da u slucaju tog problem atrebam uraditi memtest koji sam vec uradio(rezultat i slika ispod) i hard drajv da istestiram preko hitacijevog dft-a,i to sam uradio i sve je korektno.
Sad ne znam sta da radim...

Evo slike gotovih testova tj. njihovih rezultata.

2gyc7j9.jpg

ao8d9d.jpg

Pa onda je neka komponenta ''nestabilna'' pa zna ponekad za zeza...Probaj da ubacis neki drugi RAM pa vidi da li ce da dalje da baca BSOD...

A odkud mi drugi ram majke ti🙂...ima li kakvo drugo resenje.I da pitam da li taj bsod moze da nasteti racunaru.

Pogledaj ti u Device Manager-u prvo dal imaš "žute upitnike", ume i zbog toga ovo da se dešava 😉

A odkud mi drugi ram majke ti🙂...ima li kakvo drugo resenje.I da pitam da li taj bsod moze da nasteti racunaru.
Pa pozajami od nekoga,nije valjda da samo ti imas racunar:type::type:

A ne moze da skodi njemu,ali za tebe bas nisam siguran🙂🙂🙂:crash::crash:

Poslednja izmena:
Pogledaj ti u Device Manager-u prvo dal imaš "žute upitnike", ume i zbog toga ovo da se dešava 😉
Zuti upitnici ti znace da nemas instalirane driver-e za taj uredjaj-komponentu,a ne da ti neka komponenta ne radi ili zeza...
:wall:

Poslednja izmena:
Znam ja vrlo dobro šta znače ali se dešava BSOD i zbog toga (pogotovo ako su neki kontroleri u pitanju). Ne mora uvek da bude hardverska greška.

A jel mogu ja to da ne diram.mislim kad se pojavi nek se pojavi sta me briga.Mislim jel nece nesto da se s****.

Skini programe VideoCardStabilityTestSetup i FurMark_v1.6.5 a mozes i da provrtis 3dmark6...

Sad mi je pisao 0*0000007e
I nisam napomenu da ispod toga uvjek pise nv4 disp.dll.

Tu se spominje ova recenica"After you upgrade your computer to Windows XP, you might receive the following Stop error message when the computer starts."

Meni se desava u igrama i to samo ponekad a ne posle instalacije xp-a.

ostavio sam ti link jer na njemu imas moguca resenja...🙂

U zadnjih 2sata racunar mi se 2puta ugasio sam od sebe.
Ovo pocinje da me zabrinjava.

Ako ti grafička nije overklokovana onda je krepala. Najvjerovatnije video memorija. Reklamacija 🙁

Nije overklokovana.Ne vjerujem da je krepala onda igre ne bi uopste radile.Volio bih da cujem jos prijedloga.

Skoro sam imao bukvalno isti slučaj koji se i tebi dešava, isto su se tako pojavljivale tačkice i na kraju je crkla... Ukoliko ne upali reinstall driver-a, reklamiraj ti to na vreme...

Nazad
Vrh Dno