Šta je novo?

problem

• Začetnik teme Začetnik teme Dog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
Dragi ljubitelji i ljubiteljke igara...imam prob!
ne znam da li se i vama ovo desavalo i da li mozete da mi pomognete...a ako nije(blago vama) bar me posavetujte sta da radim...
Ultimate Alliance(MARVEL),
Oblivion,
PES 6,
su jedne od igara koje nece da mi se startuju....jednostavno nece da startuje autorun,niti da manuelno pokrenem instalaciju... kako kliknem Setup za inst. od dotichnih igara pojavi mi se prozorche.... F:\setup.exe is not a valid Win32 application
mislio sam,dobro,ove su igre pa nece da krenu...ali se secam da mi je to izlazilo i prilikom pokusaja instalacije GTA san andreas-a
i sto je jos chudno..kompjuter uopste nije mator i zastareo za nove igre!! nije problem u cd-ovima,probao sam ih kod kod drugara,rade!I sto je jos cudnije on ima slabiji komp od mog..
molim za pomoc
Dog

Verovatno si pokupio neki virus, ili imaš problema s memorijom.

memorije imam 512
cak sutra preksutra idem da kupim jos 1 gb...
za virus nisam bas siguran da sam ga fasovao jer koristim drugi komp za internet... a prilicno sam strog po tom pitanju..jer skeniram,uvek,cd pre nego sto ga instaliram..***

okaci podatke "moja masina"...koji operativni sistem koristis? (verovatno XP, al ajde da pitam za svaki slucaj) ...
Meni ovo lici kao da pokusavas da 64-bit program ili sta vec da instaliras na 32bit sistem....cudno.Naravno da ove igre nisu 64 bit, zato mislim da je problem u tvom OS-u.Koji service pack imas? Ako imas SP1, probaj da skines najnoviji microsoft installer.(U stvari, instaliraj ga i ako imas SP2) To je to, za pocetak.

Microsoft Windows XP Professional version 2002 service pack 2
kazi mi kako da skinem i gde da nadjem najnoviji instaler?
to sam mislio i ja da je problem zbog mog OS....kazi mi el bio problem ako npr koristim original OS a kopije igara?
pa ih OS odbija..ali onda bi sve igre odbijao!!!
moj drugar ima isti op sistem kao i ja doduse service pack 1 i jos ga nikad ne update-uje i kod njega piche,a kod mene nece

hmm, ne verujem da to moze biti uzrok...OS original mu dodje na isto k'o i svaki drugi.
Installer mozes naci na microsoftovom sajtu, i to ovde: http://support.microsoft.com/kb/893803
Naravno, za svaki slucaj, poteraj Kaspersky ili neki antivirus (sa najnovijim definicijama), da proveris da se nije nesto uvuklo u sistem.

Poslednja izmena:
AMD sempron 2800+ 1.61 Ghz
512 mb ddr
ATI Radeon x1300 126mb
plocha ne secam se koja GIGABYTE K-8NE ...tako nesto
napajanje 400 W
mrzi me sad da cheprkam u detalje da vam pricham
ali komp moze da izdrzi igre,rocitao sam koja je minimalna konfiguracija za njih...mozda samo kad bih momoriju dotukao bar za jos 512mb

Poslednja izmena:
ovo sa instalerom nece da radi jer keze da mi windows nije original...ili tako nesto...sta sad da radim...cekaj ovi na forumu pricaju da zamenim kabl na rqezacu...pa jel moguce da je u tome problem!!???

moguce je. Win ne moze da pokrene instalaciju jer ne moze da "skapira" .exe fajl. Proveri i kako ti je dzampovan DVD drajv, tj. treba da odgovara kablu/grani na koju je nakacen. Dakle secondary master treba da bude.
A sad mi uopste nije jasno zasto nece da ti instalira taj installer.Pa ja sam ga instalirao bez problema a moj win je daleko od originalnog.
Nesto ti OS gadno brljavi.Jesi li razmisljao o format C i reinstalaciji?

e pa ja to sve vreme razmisljam....da ga iscepam ja skroz i sve iz pochetka!
ali sad sam video na forumu sa linka koji si mi dao da je neki lik isto uradio i da mu isto dodje...a iskreno i plasim se,sam da to radim jer nisam struchnjak...sta ti mislis...?
a OS mi definitivno brljavi..

Definitivno reinstaliraj win.
Pre toga, nadji nekoga ko se "razume" 😛 pa da ti chekira dvd drajv.Nakaci ga drugim kablom, ili jos bolje, pozajmi od nekoga i drajv i kabl.Pa probaj da instaliras onda.tako mozes da eliminises DVD drajv kao uzrok problema.
Ako se ispostavi da i sa drugim drajvom brljavi kod instalacije, reinstaliraj sistem.Nemoj mu raditi "automatic updates" i takve stvari (to iskljuci) i sam instaliraj ono sto mislis da treba.Instalacija win-a je "normalan" i redovan proces za sve koji imaju PC 😀 , tako da je vreme da udjes u materiju🙂 .Imas ovde na benchu jos puno ljudi i topica koji mogu da ti pomognu.

e pa sad se razmisljam,ja definitivno mislim da taj automatic updates nije u redu...
ranije ovaj komp nikada nisam koristio za net,i radio besno....kako sam poceo sa tim update-om on je vec poceo da brljavio to definitivno moram da iskljucim....a reinstalacija mi ne gine!! ***..a

yep. sad znas sta da radis. win-u nikad ne treba dozvoliti da vrslja sam po netu i nalazi kojekakve stvari koje mu shatro trebaju...Dakle format i reinstall, i potrazi po tredovima u drugom delu foruma sta da mu podesis i koje servise da iskljucis u win-u.
Eto, odradi pre toga i ono sa DVD drajvom, valjda sam bio od pomoci, poz.

Nazad
Vrh Dno