Šta je novo?

Problem

• Začetnik teme Začetnik teme jbl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jbl

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
349
Imam msi K9N Platinum plocu nekih nedelju dana i desilo mi se do sada tri puta da kada se diskonektujem sa neta restartuje mi se komp.Kontam da je to nesto do nekih drajvera ili neznam vec,josh jedna stvar koja mi je cudna je ta sto imam sata hard i u windowsu mi uvek stoji dole u trej baru ikonica safely remove hardware gde mogu da remoovojem hard,jer to tako treba ili ja nesto nisam dobro odradio?NIje mi nista klokovano sem graficke a koristim zadnje drajvere za plocu 9.16 i bios mi je updateovan na 1.2 ver.Pomoc je dobrodosla 🙂 Inace sam se zeznuo i slucajno stavio temu pod sta da kupim.

Poslednja izmena:
To za sata je uobicajno.

Probaj sa search-om foruma, cini mi se da je u jednoj temi dat opis shta se edituje u registry-u da bi se ta ikonica izgubila...

Predlazem ti da prvo proverish da li modem ili sl. deli resurse sa nekim drugim uredjajem, a ako deli da mu promenish PCI slot...

Poz:wave:

jbl je napisao(la):
Pa neznam ja to prvi put vidim za sata jer sam isti hard imao na prethodnoj ploci nforce2 i nisam imao tu ikonicu 🙁

Nisam 100% siguran (samo nekih 99.9% :d )
ali to zavisi od toga koje(tj cije) si IDE drajvere koristio,
NVIDIA-ine ili M$-ove.

Cini mi se da ako koristis NV drajvere dobijas
i ikonu za dzabe :wall: , ako koristis M$, onda ne.
(ne daju oni nista za dz :eyebrows: )

Ma dobro ebesh ikonicu 🙂 nego sta je to kad se disconect sa neta da mi se restartuje comp? Inace sam bio na msi sajtu live update i tamo mi pokazuje da koristim 9.15 drajvere i da mogu da sa sajta da update-ujem na 9.16 i kad ih skinem nista se ne deshava pokrenem setup i nista a inace imam 9.16 drajvere skinute sa nvidia sajta 🙁

Poslednja izmena:
Za resurse se ide u device manager i pod stavkom view se stiklira resources by type...

Posle pogledash pod stavkom IRQ i vidish sa cime (i da li) ti wireless kartica deli isti...

Pa sad, ne moze da ti se cini 😀 : ili jeste ili nije...

Sto se tice restarta, probaj da opteretish komp sa vise operacija i da probash da se disconnect-ujesh sa net-a, ako se tada ne restartuje, stvar je mozda i resena...

Da li si slucajno imao problema sa protokom na wireless-u?

jbl je napisao(la):
pa znash kako u prvih 2 dana sam imao dva restarta ili tri a sada ce biti nedelju dana kako imam plocu i svaki dan sam na netu.Tad se to deshavalo i vishe se nije ponavljalo,a wireless mi radi ok
E ubih se trazeci ovaj thread da ti kazem, video sam sinoc ali mrzelo me da pisem ali i da ne dizem temu ali mozda nisi jedini... Inace ne bih znao u cemu je problem da nemam wireless i da nemam bas tu karticu kao i ti... prilikom menjanja kanala moze se dogoditi da ti veza stonduje(samo na MSI plocama) i verovatno je to uzrok restarta masine zato sto vidim da si se diskonektovao sa mreze???? Nemam pojma zasto si to radio i ne bi trebao na toj ploci da radis "Disable Radio" i sve ce biti OK inace ovo ne govorim iz licnog iskustva... ali slucajno mi je serviser rekao posto smo se dotakli te teme da msi ploce imaju bag sa tim karticama... al sam se raspisao, a i verovatno nisam nesto lepo ispiso posto nisam spavao :d Poz

Nazad
Vrh Dno