Šta je novo?

problem:zamrzavanje (windows xp sp1)

spodops

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2004
Poena
304
stvarno nisam znao kako da nazovem temu ali nema veze!!

evo problema: ekran skuca(smrzne) ili sta god a komp i dalje radi i jedino sto mogu da uradim je da ga restartujem na dugme!!!

napomena:pocetnik

ps:da li je problem hardverski ili softverski?

svaka pomoc je dobrodosla...

ps : da li je problem ha...

Ako navedes kakav hardver imas znacemo vise da ti kazemo o tome a Windows sam po sebi je uvek moguci razlog raznoraznih problema - opet navedi jesi li instalirao skoro neki program koji ranije nisi koristio, drajvere za nesto...

Meni lici na pregrevanje.. Video sam jedan komp (poznate firme :) ) na kome su zaboravili da prikljuce kuler za procesor, isti simptomi kao kod tebe...

mea culpae

config:chainteck 6aja2 ( ili nesto tako ),tunderbird 900 mhz,
eagle gf 2 mx400,256 sdr,quantum fireball 40 gb, napajanje 230 w!!!

ista pojava pre i posle reinstalacije sistema i nema pravila kod zakucavanja!!!

:wall: :crash:

i ja imam isti problem. takodje nema pravil yakucavanja ali najcesce pri startovanju windows-a.

poz.

1. pregrejavanje- pogledajte vrednosti temperatura
2. neispravna memorija ili cpu ili graficka
3. neispravno napajanje

Posto imate problem "neopipljive" prirode, predlazem da nosite u servis kako bi serviseri metodom eliminacije pronasli krivca ;)
Poz!

npetar je napisao(la):
1. pregrejavanje- pogledajte vrednosti temperatura
2. neispravna memorija ili cpu ili graficka
3. neispravno napajanje

Posto imate problem "neopipljive" prirode, predlazem da nosite u servis kako bi serviseri metodom eliminacije pronasli krivca ;)
Poz!

Nosio u servis i rekli da je memorija i zamenili je.
Ali posle nekog vremena pocelo ponovo, da li moguce da je ponovo memorija, mada ja pocinjem da sumljam u plocu.
Temparatura je oko 40.

poz.

Ploca je sigurno ali je pitanje koji deo hardvera joj tacno ne odgovara - mozda bas ta memorija i procesor ili memorija i GPU... Nemora da znaci da je neki deo neispravan, cesto cujem da se Win zakucava ali posle analize svi delovi ispravni - jednostavno proizvodjaci ipak nemogu da se kombinuju nasumice. Spodops tebi bi mozda najjeftiniji pokusaj za pocetak bio da uzmes 300w napajanje. Guru navedi hardver.

racunar imam 3 godine i 2,5 je radio kako treba da li je moguce da je softwear u pitanju???

u svakom slucaju hvala!!!

napajanje 350W
ploca Cheintech Zenith
Athlon 2500+
2x512mb
Ati radeon 9200

spodops je napisao(la):
racunar imam 3 godine i 2,5 je radio kako treba da li je moguce da je softwear u pitanju???

u svakom slucaju hvala!!!
Verovatnije je da ti je problem u ploci. Moguce je da su se kondenzatori "naduvali" ili procureli. Moj drugar je bas imao takav slucaj ovog meseca. Imao je par naduvanih kondenzatora i jedan delimicno odlemljen.

ok nije to!!! sad ovako na predhodnom sistemu mi je kucao samo kad dignem
warcraft lll i slovima samo tad a sad nema pravila i nema warcrafta!!! samo nije ni bitno vise odnecu ga negde ali sumnjam da ce oni naci resenje!!!

hvala svima

Vrh Dno