Šta je novo?

Problem za Sony Nec Optiarc-om DVD-RW AD7200S

Rotoshack

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
320
Ne znam da li se nekom slicno nesto desilo pa da pitam... Gore pomenuti rezac je prvo normalno radio, zatim je prestao da reze (reze po duplo sporijoj brzini i onda kada konacno zavrsi, kaze da je FAILED!) i nakon toga mi je odjednom, kad sam upalio kompjuter, nestao. Simptomi su da se kompjuter mnogo sporo pali, a rezac nije prikazan kao prepoznat ni u BIOS-u niti u Windows-u - NEMA. Kad se nekako upali skoro redovno zakuca i tako, stalno se gubi...
Hvala

Ma ne smijem da ga otvaram posto ima onu naljepnicu. Ovo pitam samo softverski da li imate neku ideju. Cim se poboljsa vrijeme, nosim ga u servis.

Softverski kvar sigurno nije, jer bi ga bios uredno prepoznao.

Najbolje da ga nosis gde je i kupljen jer predpostavljam da je jos pod garancijom.
Ako je neispravan, dobices drugi, tako da ne treba da se brines.

Poslednja izmena:
ja da imam garanciju, samo izvadis papir i kazes RESITE PROBLEM molim vas ;) imate tacno 30 minuta dok popijem kaficu

E ajd mi preporucite neki dobar a ne preskup rezac u slucaju da mogu da trazim da doplatim ako se ispostavi da je ovaj otisao. Posto mi je jos pod garancijom...

Poslednja izmena:
Potrosna roba.. dobices bilo koji drugi i on ce trajati nazalost isto tako do pre isteka garancije.. nema vise pouzdanih dvd rezaca... nekada je to bio teac pa nekada lg pa samsung ili pioneer.. ima iskustava koliko oces samo pouzdano je da recimo plextor sigurno se ne isplati jer kosta 3-4 puta skuplje a niko ne garantuje da ce i on da flipne/zvekne..

ja imam samsung koji se toliko retardirano ponasa da niko i nishta ne mozhe da mi pomogne..tipa non stop se otvara sam i zatvara, ucitava kada god oce, reze isto.. promenio sam 2 firmware-a..zaleti se kao avion da polece i tako... obavezno je uvek otvoren i moram rukom da vratim... eto to je samsung bebe SATA rezac.. neko bi rekao - odlichan : )

Svejedno koji uzmes (svi su losi, al za te pare i ne mozes ocekivati bolje).

Nezahvalno je preporuciti konkretan model, jer ce kod nekog isti raditi besprekorno godinu i duze, a kod drugog ce posle par narezanih diskova poceti praviti probleme.

Gledaj samo rezace sa duzom garancijom (2 godine) i da istu prodavac ispostuje.

Potrosna roba.. dobices bilo koji drugi i on ce trajati nazalost isto tako do pre isteka garancije.. nema vise pouzdanih dvd rezaca... nekada je to bio teac pa nekada lg pa samsung ili pioneer.. ima iskustava koliko oces samo pouzdano je da recimo plextor sigurno se ne isplati jer kosta 3-4 puta skuplje a niko ne garantuje da ce i on da flipne/zvekne..

ja imam samsung koji se toliko retardirano ponasa da niko i nishta ne mozhe da mi pomogne..tipa non stop se otvara sam i zatvara, ucitava kada god oce, reze isto.. promenio sam 2 firmware-a..zaleti se kao avion da polece i tako... obavezno je uvek otvoren i moram rukom da vratim... eto to je samsung bebe SATA rezac.. neko bi rekao - odlichan : )

Meni je Plextor crko posle godinu dana "rada", a sto je najgore jedva sam ga i koristio, tako da...

Pih, dupli post...molim moderatore da izbrisu. Hvala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno