Šta je novo?

problem za random gasenjem racunara

dacha123

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poena
210
Dakle probelem je sledeci , pc mi se gasi iz cista mira kao da je nestala strauja nekada posle 10-20 minuta rada a nekad aizgura i po 2 sata , nakon toga pokusam da ga upalim ali kao da krene sve da se strtuje i posle 2 sec tap...opet je ugasen , pokusao sam da iscupam kabal za struju pa onda upalim ali potpuno ista prica , komp mora jednostavno da odstoji neko vreme i ''odmori'' pa se tek nakon toga opet normalno pali ? Je l neko imao slicno iskustvo , na sta da ciljam da je crklo ? Da napomenem da sam relativno skoro pre mozda 2-3 meseca menjao napajanje i trenutno mi je u kompu neki kinez lc 420 12' mislim , je l moguce da je ono ipak otislo , probelm je poceo da se javlja od pre par dana , do tada je sve bilo ok ..

Najverovatnije je napajanje, ja sam imao to napajanje samo 600 i identicni simptomi.

Probaj sa drugim napajanjem,a ako nije do njega javi se pa da vidimo sta dalje ciniti...Usput baci pogled i na kondezatore na ploci...

obično su takvi simptomi pri pregrevanju računara
očisti prašinu sa coolera

postoji mogućnost i da ti crkao ventilator na napajanju pa da ne izvbacuje topao vazduh iz kućišta,
ali to opet spada u pregrevanje

napajanje i cisto i hladno , a kuciste cu malo kasnije da otvorim pa da vidim sta se unutra desava i javljam ... nemam iskustva ali i ja tipujem da je neko s*anje u napajanju ..

A koja je to ploca i da li si u skorije vreme flesovao BIOS? Kad se opet desi, izvadi jedan modul RAM memorije pa probaj da upalis PC i reci ima li promena (ako koristis vise od jednog modula naravno).

brate ako znam sada ...znam da nije nista posebno i da je dosta matora ,potrazicu ujutru ako nije prob...je l moguce da se ovako nesto javlja zbog grafike ??? ili softverski da fles npr nesto zeza ??a evo vam i slike onako kako sam zatekao stvari ....http://www12.zippyshare.com/v/95285009/file.html

Heh, imas tepih ispod ventilatora, , moras to da uklonis da bi vazduh strujao i hladio cpu.

Sa slika koliko se vidi, moraces da ocistis oba kulera (procesor i graficka), a ne bi bilo lose da i pastu zamenis. Koji procesor je u pitanju?

haha obrisao sam tepih i vise manje sve lepo ocistio , pastu nisam menjao :/ ali ciscenje nije dalo rezultate , sta primecujem da ceo komp krene vise manje da zeza a pogotovo grafika...flas krene uzasno da zakucava a onda nece ni klipove sa kompa da pusti i posle par min ... cao zdravo....:( zato opet pitam moze li grafika da pravi problem , ??

Kad upalis udji u bios i isprati temperaturu procesora. G31 koliko znam nema flash akceleraciju pa se oslanja na procesor, zato sam i pitao koji je procesor u pitanju jer ako je neki prescott, onda ti je temperatura u startu visoka (standardno za njih) pa i malo opterecenje zna da ga pregreje a sa njim i ceo sistem. Kad podignes sistem, ako mozes skini hwmonitor, pokreni ga pa onda ispratis temperature. Pastu sam pomenuo jer verovatno je vec stara i presusena, pa nemu funkciju koju treba da ima (vise dodje kao izolator).

gigabyte ga-g31m-es2l
vga ati radeon rx4650 1gb dvi
intel dual core e6300
4gb ddr2 800mhz
500 gb sata II 7200rpm
ostalo kontam da nije bitno...
setih se da sam vec jednom kacio kad sam menjao napajanje :) sada je kao sto rekoh lc 420 12 mislim :)

verovatno napajanje, samo LC nije kinez :) i zapravo je sasvim kvalitetno za tu cenu

pocistio i fino sve sredio....odradio full avastom .. i posle toga nasao par komada nekih lesinara i to ocistio...nakon toga par dana imao normalan komp nikakvo seckanje nista ...i od juce opet ...20ak min na yt i posle toga krene da secka i flash i komp u celini radi sporije ...radi onako ''na misice'' i tacno da znam da 2-3 minuta od pocetka toga .... = tap .... kao da je struja nestala ....
opipao sve sto je moglo da se opipa i nista ne moze za tako kratko vreme ni pristojno da se zagreje realno ..... i opet sumnja na graficku ali ... ne kapiram kako bi ga grafika gasila tako lako :/ valjda bi nesto drugacije brljavio , tipa bsod-a i sl ...

Zezaj se malo sa drajverima, možda AV nešto izbrisao što ne treba ili neki Shared DLL ostavio neke tragove. Osveži Win.

Nazad
Vrh Dno