Šta je novo?

Problem za Hansol710p

Dovlaa

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
601
Znaci problem je u tome sto je slika mnogo tamna, cak i pri max brightness i contrast je nemoguce recimo gledati divxove ili gledati neke slike.
Maltene jedino sto se dobro vidi je crna slova na beloj pozadini (word...)
Uzeo sam ga od coveka kome je super radio, i kada sam ga uzeo imao sam rivu128(sa 4mb rama stara 7 godina) pa sam problem pripisao njoj. Sad imam gf4mx460 a zamenio sam i ceo racunar i opet je sve po starom.
Neki ljudi koje sam pitao za ovo su mi govorili da ima nesto da se podesava, neki napon na monitoru !?!?
Jel ima neko neku ideju???
hvala unapred
poz

odnesi u neki servis, nek ga oni srede

Ako niko nema ideju, mozda mi onda samo to ostaje.
Ajmo neki predlog za servis koji ne samara po usima :S:

Nisi naveo koliko je star taj monitor kao najvazniju stavku,i kad si ga kupio da li se to isto manifestovalo.To je obicno simptom kada dotraje visoko-naponska kaskada kao jedan od najskupljih delova u monitoru.

meni je taj 710p tri puta goreo (dimilo je iz njega) u toku trogodishnje garancije tako daje taj tvoj josh i dobar ;)

i ja imam dosta losa ikustva sa tim sada bivsim monitorom takodje tamna slika, prodao sam ga za 40E pred novu godinu

sasamil je napisao(la):
i ja imam dosta losa ikustva sa tim sada bivsim monitorom takodje tamna slika, prodao sam ga za 40E pred novu godinu

I mora da si usrecio coveka. Pa nek se on sada za 40e zeza do besvesti :d

Dovlaa je napisao(la):
Ako niko nema ideju, mozda mi onda samo to ostaje.
Ajmo neki predlog za servis koji ne samara po usima :S:

Da ne ispadnem spamer Dovlaa jesi li pregledao sve menije na monitoru. Ima tamo nekakvo stelovanje topline boja ili tako nesto. Nemogu se setiti trenutno, jer sam vec duze vreme na TFT.

Moze da pomogne i ono vrlo poznato: Properties/Setings/Advanced/NV color correction.
Tu mozes podesiti gamu osvetljenje i kontras preko graficke kartice. :)
Uz to za DivX koristi i MV2 player koji ima na sebi kontrolu kontrasta. osvetljenja i intenziteta boja.

Javi da li se popravuila stvar a ako se setim ono oko menija na monitoru javljam.

POZ

eeeeeeee znam sta pricas imam Hansol 710P hmmm jedno 6 godina sad...negde od kada se pojavio..i extra je radio...heheh rushko izgleda da ti samo nisi imao srece sa tim gorenjem...meni je da kucnem u drvo stvarno extra radio...ali i ja imam problem sa zatamnjenjem slike...to ti monitor samo javlja da ti treba nov hehehe...ja licno koristim ATI catalyst za osvetljavanje...hehehehe...i kad to odradim monitor shljaka extra na 1152X864 na 115Hz hehehe ... znam da nije neko trajno resenje ali sta je tu je...osvetli ga i ti preko graficke barem to nije problem..cisto dok ne resis da uzmes nov monitor...

astrolog je napisao(la):
I mora da si usrecio coveka. Pa nek se on sada za 40e zeza do besvesti :d

Crko je pre neki dan :D a cena je bila tako niska zato sto pored tamne slike ima i 2-3 ne bas male ogrebotine

sasamil Tako sam se slatko nasmejao kada sam procitao tvoj post. Svaka cast, bar si iskren :)

Shifter tebi kao da je tesko da procitas post odmah iznad tvog. Prvo, ponavljas ono sto sam napisao a drugo covek ima GF4 MX460 i tvoja uputstva sa katalistima za ATI ne vrede za NVidiu jer to nisu iste graficke kartice. Samo mozes coveka koji je postavio topic da zbunis svojim nacinima resenja koji to i nisu vec iz navedenog razloga.

POZ

procitao sam da ima MX460 i ja sam do skoro imao 5200 tako da cak osvetljivanje monitora bolje radi preko detonatora .. tako da ako ne planira skoro nov monitor to bi mu bilo verovatno najbolje resenje....ili servis

Ja sam imao taj hansol pre koju godinu, moj je bio iz stare serije pre nego sto su se profusarili i radio je perfektno ali poceo je vec polako da pokazuje znake umora (tj. da tamni slika). Ponekad je moguce osveziti ga u servisu. Serviser mi rece da postoje tri recke unutra za podesavanje pa se moze dva puta "prosvetliti" pre nego sto ga otpises. Ja sam moj sredio i prodao za 50 EUR i jos radi kod ortaka.
Imajte u vidu da fabricki podesen kontrast i osvetljenje su uvek presvirani i da treba to drzati na nekom normalnijem nivou, tako ce se monitor (odn. ekran) sporije trositi.

Vrh Dno