Šta je novo?

problem za dr.watson-om

• Začetnik teme Začetnik teme luka78
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka78

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
620
Cao...
Imam interesantan problem...
Kada otvorim direktorijum gdje su mi filmovi (samo filmovi) i sacekam sekundu ili dvije zablokira mi windows explorer i onda se javi error report od Dr.watson Postmortem Debugger da je " has encoured a problem ... "

Kaze da ima njegov error report u temp direktorijumu koji sam nasao ali ne mogu otvoriti jer je hdmp ekstenzija...

Win XP Pro je u pitanju ....

sta bi moglo biti a error report je velik oko 4MB...

hvala ljudi

Poslednja izmena:
Nisi jedini kome se to desava, video sam kod nekog da mu se explorer crash-uje kad otvori folder sa video faljovima. Watson moze da se iskljuci iz registry-ja. Nadam se da ce ti neko dati odgovarajuce resenje za taj problem.
Toliko od mene.

samo otvoris dir ili kliknes na neki fajl?

ako explorer puca kada kliknes na neki video fajl, probaj:
regsvr32 /u shmedia.dll

Poslednja izmena:
Meni se to desava sa folderom Downloads/Video.
Ali samo kada prikaz fajlova stoji na thumbnail, ako stoji na bilo sta drugo radi ok, tj, ne resetuje se explorer. E sad, na thumbnails kada stoji, explorer ocitava, dal prvi frejm video klipa, da stavi sliku na thumbnail. Ako ne ocitava taj prvi frejm, onda ne puca explorer. I sve zato sto je jedan [ili vise] fajl[ova] corrupted.
Uglavnom recimo kada skidam sa nekih smesnih sajtova sa smesnim klipovima.
E da bih ja otkrio koji je to fajl, pustam iz ih ttcmd-a i koji bs blejer nece da otvori taj brisem. Posle sve radi, jer su pomenuti pobrisani i ne mogu da prave probleme. Ovo ste verovatno znali, a ja ustvari nemam pojma zasto sam ovo napisao.

@Ronnie Coleman
pa valjda treba resiti problem pucanja explorera, a ne iskljuciti dr-a

@Mitic: Naravno. Međutim, pričamo o Windowsu. Gomila tih funny clips pravi velike probleme preview-u explorera...

Probaj da instaliraš poslednji FFDShow (ako to koristiš). Meni je to rešilo problem davno... Jer odavno ne koristim ni shell, a ni explorer preview.

Sredio sam...

Izbrisao sam FFDshow kao i DIVx codec i ostavio sam XVID...Takodje mi je bilo na thumbnail i pucao mi je explorer. Prvo sam iskljucio watsona i vidio da problem i dalje postoji pa sam isao dalje i izbrisao kodeke.

Sada nemam nikakvih problema....eto ako neko ima vise instaliranih kodeka, mozda je dijelom i to problem...

haj

Uvek su problem kodeci kada explorer puca kod preview-a... 🙂

Ne znam zasto, ali FFDshow mi je pravio velike probleme sa nekim video fajlovima. Njegovom deinstalacijom resavao sam taj problem.

Nazad
Vrh Dno