Šta je novo?

PROBLEM XP ucitava samo desktop sa kursorom bez ikonica

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Ortakova mašina koji ima sve originalne diskove čovek voli legalno-sigurno-bezbedno (XP PRO SP2, OFFICE 2003, SYSTEMWORKS 2005, ACDS 6.0 etc.). Mašina P4 1.5 GHz, 2x256 MB RAM BUS, GF2 32 Mb, HDD 40 Gb, UPS...
Juče upali mašinu kad ono problem iz naslova znači XP dođe do desktop-a bez ikonica i taskbar-a tu staje, jedino šta može da se odradi je CTRL+ALT+DEL i iz task managera-da se startuju pojedine aplikacije, explorer.exe i slično, ali neće sve. Control panel ne može da se startuje. System restore NE RADI, krene sa vraćanjem podataka i na kraju javi da nije uspešno odrađeno. A restore point-a koliko hoćeš. I koja je onda svrha SR-a....
Safe mod takođe ne radi. Takođe ona tupava opcija repair posle 40-ak minuta rada daje opet samo desktop bez ičega.

Da li je neko imao sličnu situaciju...

Pozdrav,

ako moze, neka proba da uradi uninstall SP2 - to je pomoglo kod jednog kompa sa istim simptomima.

Da li je mozda pre toga instalirao neki program ili je bukvalno sve radilo normalno do tog paljenja?
Ja sam imao slican problem sa jednom masinom, mada je tu bio u pitanju virus. Uz pomoc repair-a resio problem.

Neka loaduje "Last Known Good Configuration" pri dizanju sistema.
koma je napisao(la):
...Ortakova mašina koji ima sve originalne diskove čovek voli legalno-sigurno-bezbedno (XP PRO SP2, OFFICE 2003, SYSTEMWORKS 2005, ACDS 6.0 etc.). Mašina P4 1.5 GHz, 2x256 MB RAM BUS, GF2 32 Mb, HDD 40 Gb, UPS...
I mogao bi da proda taj software a kupi neki kompjuter... Mislim GF2 32Mb...

koma je napisao(la):
Da li je neko imao sličnu situaciju...
Ja sam imao... Davno... Uzrok je bio jedan Nero VXD.

Promeni nacin logovanja User Accounts -> Change The Way Users Log On Or Off pa iskljuci Use The Welcome Screen

Hvala na odgovorima. Evo sinoć smo probali da rešimo problem ali ništa da upali.
Čak ni ERD 2003. I na kraju na hardu ima 16 Kb BAD blokova....

I onda ipak cela instalacija iz početka

Pozdrav,

Nije ti startovan Explorer.exe. I ako uspes da popravis na neki drugi nacin jedino pravo resenje je:
Skini hard idi kod nekoga da ti ga proceslja sta imas od virusa.
Format i sve ovo nanovo.
Joj sto ot volim.

Probao sam run task pa explorer.exe, ali ne pali, virusa nema odrađeno je iz PE buildera i Kaspersky i SAV i AV Personal. Privremeno instaliran XP na drugu particiju koja je za sada "zdrava" :) a ono šta sledi je naravno novi hard...

Ronnie Coleman je napisao(la):
Neka loaduje "Last Known Good Configuration" pri dizanju sistema.
ovo ne radi naravno

I mogao bi da proda taj software a kupi neki kompjuter... Mislim GF2 32Mb...

Znam, ali njemu radi i ovo posao. Inače taj P4 je bio jedan od prvih ovde kod nas direktno iz USA(pazi sa RAMBUS-om) stigao sa tada odličnim IBM HDD-om takođe odatle.

Poslednja izmena:
Uradi repair XP-a, resices problem.

Pa ako imas SYSTEMWORKS 2005 pusti mu win doctor i disk doctor

I ja sam imao slican problem na serveru.
Win2000Adv.Sever se digao samo sa kursorom.
Problem: bad sector-i na HDD-u. Uzeo HDD Regenerator (imas ga na Hiren's Boot CD-u) i sredio te sektore i posle se Win digao.

Start all programs norton system works, norton system works
pa onda norton utitlities pod find and fix problems imas norton disk doctor i win doctor
pusti jednog po jednog i odradice sve sto treba
inace pogledaj da slucajno nije na desktopu propertis/arange icons by/ iskljucena opcija show desktop icons

sorry malo sam se istrcao probaj da startujes explorer iz task manager-a pa onda probaj systemworks a ako ti to ne upali instaliraj ponovo systemworks (ne brini zadrzava sve update-ove pri reinstalaciji) pa onda probaj win doctor i disk doctor

moj suret sa takvim problemom je bio virus... s tim shto je jos i postavio wall.bmp na c:\ i stavio ga kao WP, a WP bluescreen sa nekim errorom, shto je nebitno :)
E sada... znam da sam da sam koristio AdAware, SpyBoot i mislim HijackThis, ali mislim da sam uspeo tek rucno da ispravim problem... neki proces je ustvari blokirao explorer.exe
a shto se tice pokretanja, iz TaskManagera se sve moze pokrenuti File->NewTask
Srecno

cursor

Verovatno da je do problema doslo posle windows update-a sa Microsoft sajta,ukoliko je radjen i additional update hardware driver-a a ne samo critical updateds.
To je cest problem sa losim prepoznavanjem prilikom update i verovatno je neki deo zablokirao(najcesce tv karta,zvucna i sl.)
Sloba

Ma i jednom liku se ovo desilo, i to ukljucio komp i zaglupeo se odjednom, i prijavljuje mu nesto za registre i tako to, ali ja poterah registovanog registry medica i posle ispravke isto...

Znaci, poluddeo sam, probao da ubijam procese ali nista...
Dobio sam samo countdown :)

I nemam pojma kako da mu pomognem...

Jel postoji neki laksi nacin od reinstall-a?!?

Probacu i sve odavde, ali ja sam bar rekao da javlja da je greska u registru!

I to pri ukljucivanju i wellcome ekranu...

POMOCCCCC!!!!!!!!!!!!!!

Davne 2002-e sam napisao u Delphi-u neku glupost koju sam slao neukim strucnjacima
na attachment. Sada se setih da je u stvari taj programcic dodavao kljuc NoDekstop u korisnicki profil na nt sistemu.
Gore sam primetio da niste nigde spomenuli razlicite profie posto ovaj kljuc se odnosi na administrator grupu. Dole je sadrzaj pa pokusaj ga pronaci:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\S-1-5-21-1390067357-562591055-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoDesktop"=dword:00000001

Znam da je longshot ali nista drugo mi nije palo na pamet.

frogman je napisao(la):
Davne 2002-e sam napisao u Delphi-u neku glupost koju sam slao neukim strucnjacima
na attachment. Sada se setih da je u stvari taj programcic dodavao kljuc NoDekstop u korisnicki profil na nt sistemu.
Gore sam primetio da niste nigde spomenuli razlicite profie posto ovaj kljuc se odnosi na administrator grupu. Dole je sadrzaj pa pokusaj ga pronaci:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\S-1-5-21-1390067357-562591055-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoDesktop"=dword:00000001

Znam da je longshot ali nista drugo mi nije palo na pamet.

Pa da znas da je long shot :D ali cu da probam...

Thx

Vrh Dno