Šta je novo?

PROBLEM: windows xp - SP2

teknoledge

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
301
Formatirao sam disk posle duzeg vremena da malo sredim komp, instalirao XP, setovao sve lepo kako treba i na kraju pustio SP2... ??? :mad:

Sve je on to kao lepo uradio i kad je reboot-ova system, prijavi mi nesto kao ntsokernel.exe file coruppted (please reinstall copy...) bla bla...

Ok, ja skinem sa microsoft-ovog site ponovo SP2 misleci da je onaj sto sam imao na disku stvarno corrupted, kad ono isti djavo :-devil-: !

Jel zna neko o cemu se radi? Imam "naravno" nelegalnu kopiju XP-a, ali mi se ovo ranije nije desavalo... (znam da su iskljucili cekiranje serial-a u SP2). Pokusavao sam da pronadjem odgovor na vec postojecim thread-ovima ali nista...

Ako je neko imao slicno iskustvo sta raditi... ? :wall:

Zaboravih da kazem da kad uninstall-iram SP2 sve ponovo lepo radi (sa SP2 mogu da ga dignem samo u safe mode-u)

Dosta ljudi ima problema sa instalacijom SP-2 iliti upgredom SP1>SP2
Problem ces sigurno resiti sa instalacijom WinXP koji ima u sebi integrisan SP2
Poz

mikser je napisao(la):
Dosta ljudi ima problema sa instalacijom SP-2 iliti upgredom SP1>SP2
Problem ces sigurno resiti sa instalacijom WinXP koji ima u sebi integrisan SP2
Poz

Heh, da imam integrisan SP2 sa XP-om ne bi se ja mucio... veruj mi... :d

teknoledge je napisao(la):
Nekako mi je tesko da poverujem da samo zbog toga sto nisam odmah po instalaciji (cistoj) pokrenuo SP2 mi sjebe file na disku...
Počni da veruješ... ;)
Moj predlog je dobronameran. Probaj i poslušaj me. Nemaš šta da izgubiš! :)

Poslednja izmena:
jddipqd je napisao(la):
Ma da... A kako tumačiš da sam ja instalirao SP2 skoro dve godine posle instalacije WinXP i nisam imao nikakvih problema? :trust:

Takodje, do sad sam XXX puta radio instalacije na nacin na koji sam i ovaj put i nikad nisam imao ovakvih problema.

Ne zelim da se prepucavam, samo iznosim cinjenice... ;)

Ako si voljan (Ronnie Coleman) navedi par razloga zasto instalirati SP na cistu instalaciju... :type:

WinXP je OS star 3 godine. Pošto SP2 donosi mnoge patch-eve i hotfix-ove, mislim da je logično da se na čist OS instalira prvo SP2 i smanji problem sa instalacijom najnovijih drajvera. Od kada je izašao SP2, (Avgust, 2004), WinXP+SP2 sam instalirao bar 70-ak puta (kako sebi tako i prijateljima). I nikad, ama baš nikad, niko nije prijavio nijedan problem sličan tvom.

Uostalom, na slične stavove sam naišao na više foruma i IT profesionalaca. ;)

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
WinXP je OS star 3 godine. Pošto SP2 donosi mnoge patch-eve i hotfix-ove, mislim da je logično da se na čist OS instalira prvo SP2 i smanji problem sa instalacijom najnovijih drajvera. Od kada je izašao SP2, (Avgust, 2004), WinXP+SP2 sam instalirao bar 70-ak puta (kako sebi tako i prijateljima). I nikad, ama baš nikad, niko nije prijavio nijedan problem sličan tvom.

Uostalom, na slične stavove sam naišao na više foruma i IT profesionalaca. ;)

Ok, sta god.... :guitar:

Ako neko ima neki drugi predlog nek postuje... :crash:

A zašto jednostavno ne poslušaš Ronija. Pa i kada ti npr. program zahteva restart, ti ga ne restartuješ i uglavnom sve radi, ali ćeš zato kad najmanje treba naići na neki za koji će taj restart biti neophodan. A i ja se u potpunosti slažem da SP2 treba instalirati odmah po instalaciji Win-a

aksa je napisao(la):
Pa i kada ti npr. program zahteva restart, ti ga ne restartuješ i uglavnom sve radi, ali ćeš zato kad najmanje treba naići na neki za koji će taj restart biti neophodan. A i ja se u potpunosti slažem da SP2 treba instalirati odmah po instalaciji Win-a
Loša ti je analogija.
Program zahteva restart. SP2 ne zahteva instalaciju na svež Windows.

Poslednja izmena:
Nije me mrzelo da sve ponovo instaliram po "predlozima" Ronnie-a i akse...

Kad medjutim isti djavo :-devil-: ... Znaci na kompletno cistu instalaciju sam instalirao SP2 sto dokazuje da Ronnie-jevo tvrdjenje nema puno smisla...

Sta sad??? :wall:

teknoledge je napisao(la):
Nije me mrzelo da sve ponovo instaliram po "predlozima" Ronnie-a i akse...

Kad medjutim isti djavo :-devil-: ... Znaci na kompletno cistu instalaciju sam instalirao SP2 sto dokazuje da Ronnie-jevo tvrdjenje nema puno smisla...

Sta sad??? :wall:
Nije to tvrdnja ili činjenica. Ali dobro, ako znaš bolji način (u tvom slučaju možda nema veze sa instalacijom) onda super, pošto ovde ti imaš problem a ne ja...
:d

Nazad
Vrh Dno