Šta je novo?

Problem veliki!

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Znaci mashina je sledeca: PIV 2,4GHz HT, 1GB RAM (1x512, 2x256), Ploca P4P800, Grafika FX 5200...

Problem je u tome sto kad se pusti 3D mark nekoliko puta za redom racunar se jednostavno u sred testa zablokira. Vlasnik racunara kaze da se kod njega bez razloga resetovao samo na slusanje muzike, to kod mene ne radi ali ono blokiranje u 3d marku je stalno.

Probao sam da menjam grafiku i memoriju. Windows je XP + SP2. Menjao sam i drajvere od grafike i isto.

Ima li neko jos neki predlog? Postajem ocajan!

1. CPU temperatura
2. Lose napajanje

i meni deluje kao da je do temperature procesora, koliko ti pokazuje?

Nekako mi ta memorija prvo upada u ochi. Probaj da prvo testirash sistem samo sa tim modulom od 512mb, pa posle sa ona dva 256 u dual channel rezimu. Vidim da si menjao memoriju ali mi ovo najvishe lichi na to...

Mislim da nije do temperature, 40 stepeni je.
Upravo menjam napajanje pa cemo da vidimo!

Jel moguce da je zato sto se grafika pregreva?

Poslednja izmena:
Nekako mi ta memorija prvo upada u ochi. Probaj da prvo testirash sistem samo sa tim modulom od 512mb, pa posle sa ona dva 256 u dual channel rezimu. Vidim da si menjao memoriju ali mi ovo najvishe lichi na to...

Ne da sam menjao, nego sam i skroz druge module 100% ispravne stavljao ali i dalje isti slucaj! Sve ovo sto si ti rekao sam isprobao.

Jel zna neko kako mogu bez skidanja coolera da vidim koji je procesor da bi mogao da vidim na kojem naponu radi?

Mislim da ti onda preostaju samo dve stvari:
1. Reinstall Windows-a
2. Zamena matichne ploche i testiranje ukoliko reinstall ne upali.

Mada, nisi napisao koje napajanje ima ta konfiguracija... Mozda da probash sa menjanjem napajanja pre brisanja sistema.

Izgleda da je napajanje bilo u pitanju, evo 3D mark radi vec par sati bez problema...

meni se isto desavalo na slicnoj konfiguraciji (blackout), pa sam ga jednom pustio i on je samo zavrsio, i prijavio mi poene itt...
znaci nije ni nasta reagovao a opet je ostao pri sebi...

Nazad
Vrh Dno