Šta je novo?

problem umrezavanja...

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Evo vec jedno 3 sata se zezam sa crossover kablom i mreznim integralkama sis900 i realtek nemam pojma koja na gigabyte ga-ma69h-s3h ploci.Nekako sam uspeo da se kompovi "vide" kao postoji neka konekcija od 100mb ali nista ne mogu da radim.Evo nevidjene gluposti 192.168.0.2 vidi KECA,ali KEC ne vidi dvojku,shareovana konekcija na kecu sve po PS.Internet explorer nisam nesto ceprkao,ajte ljudi pomagajte,cak iako vam se cini da nesto glupo pitate,jer sam verovatno i nesto tako zaboravio.

P.S Reinstalirao sam barem 2 puta gigabajta (mreznu),a za sis900 sam skinuo najnovije drajvere jer mi je on najvise zadavao problema(nije video gigabajta) dok je sada obrnuto.

nekako mislim da sam se ovde zeznuo...

Prilozi

• realtek.JPG
    realtek.JPG
    41.8 KB · Pregleda: 100
khm mozda ce ti pomoci...ja sam umrezio moj i sestrin comp samo crossover kablom..kao prvo moras staviti WORKGROUP isti na oba racunara mislim na ime..izaberi jedan glavni racunar recimo koji ima net i tamo u protokol kucaj 192.168.0.1 i nista ne diras..e sad na onom drugom takodje u podesavanjima kucaj 192.168.0.2 default gateway stavi ip prwog racunara ...0.1 a ako zelis net na njemu u DNS server kucaj ip..e sad taj ip dobijesh tako sto na prwom racunaru odnosno na kom imash net kucaj cmd i ipconfig /all i zadnje dve ip adrese odnosno dns server tipa 17.105.0.18 a druga je ...19..i imaces net na njemu..i samo josh 1 stavka na twom racunaru koji ima net na konekciju koju imash na advance morash da ukljucish internet sharing..i to je to...ako treba zakacicu neke shoots..mada imash dosta tema owde wezano za to... :)) ko me razume :p

Pinguj jedan i drugi računar.
Probaj da pristupiš udaljenom računaru putem imena (Run, \\Imeračunara).
Vidi da li su ugašeni firewall-ovi na računarima.
Itd.

Ping radi kada pingujem 192.168.0.1(keca) sa 192.168.0.2(dvojke) ali ne radi kada sa keca pingujem dvojku niti radi share tj \\imeracunara,dok u drugom slucaju radi bez problema..
Firewallovi su off,mozda je problem ZoneAllarm ali mislim da sam ga dobro podesio.

Prilozi

• zona.JPG
    zona.JPG
    20.6 KB · Pregleda: 86
Ne znam šta da ti kažem. To bi trebalo da je jednostavna operacija a u onoj temi je sve lepo objašnjeno.

Proveri da nešto nisi propustio nešto od ovoga:

- Definiši različita imena za računare
- Podesi da imaju isti Workgroup
- Definiši IP za oba računara
- Definiši My Network Places na oba računara
- Isključi firewall za svaki slučaj, pa kad se uveriš da je sve OK ti ga posle lepo podesi. Ne zaboravi na WIN firewall

Uz ove odrađene korake to bi trebalo da radi.

ovo sam sve odradio ali te ovo ne razumem..

"Definiši My Network Places na oba računara"

Evo sta pokaze kada sa novog (gigabyte) probam da pristupim starom (pcchips).

Prilozi

• note.JPG
    note.JPG
    64.9 KB · Pregleda: 89
evo sada sam probao i obrnutu situaciju iz prvog posta...
da objasnim.u prvom postu je gigabyte imao shareovanu konekciju za internet a pcchips se kacio na nju bezuspesno,sada je obrnuto i u dlaku isti problem...ajde ljudi pomagajte..

U ljudi sad mi dadoste ideju....gigabajt ima 'najnoviji' sp2 sa updateovima iz marta,dok je za pcchips sp1 zelja neostvarena...probacu na obe masine istu verziju pa javljam!

Vrh Dno