Šta je novo?

Problem: ugasi se grafika pa zabode sistem

mister Mrva

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2003
Poena
620
Ovako imam sledeci problem, koji se najcesce desava kada gledam film mada redje, i kada racunar ne radi nista. Grafika prestane da salje sliku na monitor a posle 5-10 sekundi ugasi se HDD a zvuk krene da vrti u krug(kada gledam film ili je pustena muzika). Ovo se nekada desi 3-4 puta na dan a nekada sve radi savrseno danima.
Reinstalirao sam sistem pre nedelju dana bas zbog ovoga i pri prvom ili drugom bootovanju se desilo isto a onda je do sinoc sve radilo normalno kada se opet ponovilo. Ponekad se desi i
da se racunar zamrzne, mis i tastatura ne reaguju pa pomaze samo gasenje na dugme.
Do sada sam uradio sledece bez rezultata:

Testirao HDD DataLifeguard-om i skenirao MHDD-om - sve OK
Zamenio sata kabl i modem cisto za svaki slucaj
Orthos radio 2 sata bez problema
3DMark2005 izvrteo 10 puta bez problema
BurnInTest Pro 30min bez problema
Testirao memoriju GoldMemory-em, standard test - sve OK
Pregledao kondenzatore u napajanju nisu naduveni
Naponi i temperature su u redu, kuciste je uvek otvoreno

Najvise sumnjam na plocu, mada mozda je i grafika
Ako neko ima neki pametan predlog neka napise

Problem je sa ATi-jem, menjaj drajvere...

Ne verujem, drajveri su omega 3.8.330 i njih koristim od kada imam ovu konfiguraciju, znaci zadnjih 7-9 meseci, mada nisam vise pametan pa cu i to probati.
Inace od kada sam postavio ovaj post sistem mi se zabagovao 6-7 puta i evo sta kaze u
event vieweru:
The device 'Radeon X1300 Series (Omega 3.8.330) ' (PCI\VEN_1002&DEV_7146&SUBSYS_0850174B&REV_00\4&5e1d6be&0&0078) disappeared from the system without first being prepared for removal.
a toga do sada nije bilo.

Nije ni do drajvera, probao sa katalistima 7.10 i isto:(, jedino da jurim drugu grafiku pa da vidim sta ce da se desava.

Proveri temperaturu GPU-a. Meni se slicno desavalo pri igranju igrica zbog pregrevanja GPU-a.

Koliko ja znam na x1300 ne moze da se iscita temperatura

Nije ni do drajvera, probao sa katalistima 7.10 i isto:(, jedino da jurim drugu grafiku pa da vidim sta ce da se desava.

Čoveče, samo stavi neke Omega ili Softmod još bolje 6.X (maximum!) drajvere, bez ikakvih CCC-a, ne trebaju ti 7.X za X1300...
Ja i dan danas na 9550 instaliram Omegu 4.8 i niko mi se ne žali da mu neka igra ne radi.

Pa i nisam stavljao CCC nego goli drajver, posle sam stavio poslednje Omega ali i dalje isto, dakle hardverski je problem.

Pisem, brisem, sve se pusi, moj kompjuter sam se rusi!
Sve mi nesto mirise da je u pitanju ploca, koji crni drajveri, to je
hardverski problem. Odnesi makinu u neki ozbiljan servis, pa nek` oni
testiraju.Onda podvuci crtu, pa vidi sta Ti je ciniti. Ovako na
forumu mozemo samo da nagadjamo.

SM

Nazad
Vrh Dno