Šta je novo?

Problem u Operi ili ne?

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Evo odlucio sam da predjem na Operu i iznenadih se nekim stvarima.
Pogledajte attachment.
Kao sto se vidi, u dpreview-u ne otvara meni sa strane (a i ove greske ispod) a i na ovom forumu kad se pointer stavi na naslov threda ne pokazuje njegov sadrzaj nego link.
Moze li nesto da se podesi ili da se ipak vratim na IE?
Pozdrav

Prilozi

• Opera.gif
    Opera.gif
    70 KB · Pregleda: 118
U principu ne možeš mnogo da promeniš jer su sajtovi u većini slučajeva optimizovani za IE, a to se nekad odražava kao neslaganje teksta i slično.

Za zadnje pitanje: stavi kursor na polje u kom je naslov threada, znači ne direktno na link, već negde oko njega i dobićeš sadržaj.

Ako ti ove stvarčice stvarno mnogo smetaju, vrati se na IE.

ocisti cookies koji su vezani za dpreview i ID-uj se kao IE ili Mozilla (F12 -> Identify as Mozilla)
posle toga radi normalno.

Hvala na savjetima ali ne funkcionisu. Kad bolje razmislim ovaj IE i nije tako los. A ovdje sam htio da ubacim smajlija ali ni to ne funkcionise, svasta.

Poslednja izmena:
moj odgovor provereno funkcionise. ako si otvorio ovaj thread da bi hvalio IE, svaka ti cast...

Stvarno nemam namjeru da hvalim IE, jer sam imao namjeru da ga promjenim. Jednostavno ove stvari kod mene ne rade, a u to sto kazes nemam razloga da sumnjam i hvala ti na savjetu.
Pozdrav

verujem da si instalirao poslednju verziju, dakle 8.0, gde je instalacioni file "tezzak" neshto preko 3MB..

potrebna ti je puna verzija ( ~16MB) koja u sebi sadrzzi i Java RunTime Environment..
poshto mislim da se nije pojavila puna 8.0 verzija , skini prethodnu ( 7.54u2, ako se ne varam), raspakuj arhivu negde na HDD i nadji file pod nazivom J2RE-1_4_2_06-WINDOWS-I586-P.exe ( ~14MB) i startuj ga da se instalira

ili, jednostavno, deinstaliraj novu Operu, instaliraj tu prethodnu, pa onda preko nje ovu novu..

ceo problem je ovde nastao jer nemash potrebnu aplikaciju da ti omogucci startovanje Java aplikacija na stranicama, kao shto su ti sadrzzaji i drugi "pokretni" delovi na web stranicama..

ako ti je ovo previshe komplikovano, instaliraj Mozilla FireFox, bicce ti lakshe posle IE-a...
Opera jednostavno nije za pochetnike i ne-entuzijaste

pozdrav

Poslednja izmena:
pa ni firefox nece da mu pomogne ako neme java runtime environment.
ne mora da instalira staru operu sa javom, vec moze direktno da skine java RE odavde: http://192.18.97.131/ECom/EComTicke..._03-oth-JPR:1/jre-1_5_0_03-windows-i586-p.exe

@kloshar: kazes nemas razloga da sumnjas... pa jel si uopste probao ono sto sam ti rekao? kod mene ne radi dpreview ako sam identifikovan kao opera, a kada obrisem cookies i identifikujem se kao mozilla ili ie, onda je ok.

operic je napisao(la):
@kloshar: kazes nemas razloga da sumnjas... pa jel si uopste probao ono sto sam ti rekao? kod mene ne radi dpreview ako sam identifikovan kao opera, a kada obrisem cookies i identifikujem se kao mozilla ili ie, onda je ok.

Naravno da sam probao to sto si rekao ali ne radi, sta da mu radim. Nema potrebe za ljutnjom, imam utisak da mislis da sam htjeo sa ovim thredom da nekog provociram, stvarno nemam tu potrebu.
Jos jednom hvala svima na savjetima, probacu pa cu javiti

@kloshar: evo attachmenta iz opere cisto da vidis da radi...
a, inace, taj meni nema veze sa javom nego sa javascriptom i/ili css-om...

edit: e, da, i tekst vesti ispod je "normalan"...

Prilozi

• dp_u_operi.webp
    dp_u_operi.webp
    52 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Evo instalirao sam java RE i sve je proradilo.
Hvala svima na savjetima i pozdrav

Nazad
Vrh Dno