Šta je novo?

Problem u mrezi

Ping

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2004
Poena
304
Dakle jedan racunar u firmi na kome ima neki share i jedan stampac sa kog odredjeni korisnici stampaju sve cesce ispada sa mreze. I to kada probam da ga pingujem ili uradim telnet na portu 139 sve funkcionise besprekorno. Medjutim kada pokusam da mu pristupim preko network-a ili da odstampam nesto sa tog stampaca koji je vezan ne funkcionise uopste.... Izbaci poruku da je not acessible. Problem sam resavao tako sto odradim reset na mreznoj kartici.... ili npr promenim brzinu (stavim sa auto na full duplex 100mbps) i to tako radi nekih sledecih 3-5 sati i onda opet se desava isto pa ja opet resetujem mreznu i tako u krug. Probao sam drivere za mreznu nije pomoglo. Jos jedna zanimljiva stvar koju sam primetio je da dok je racunar bio sam na switchu par dana uopste nije bilo problema... medjutim kada je u tu kancelariju dosao jos jedan racunar i kada sam i njega povezao na switch krenuli su problemi. Menjao sam i kablove i switch i nije pomoglo.

Pogledaj da na mreznoj nije ukljucen power save opcija. Da li sa drugog racunara pravi isti problem? Ako nije to, onda mozes probati da instaliras dodatni ruter za print share. U zavisnosti gde stanujes, mogu ti pozajmiti Fritz!Box 7170 da probas sa njim.

Pozdrav.

Danas cu proveriti i za power save, to mi nije palo na pamet. Inace nisam najpreciznije objasnio dakle postoji switch 24 portni na koji su vezani racunari po firmi.... e sada ovaj racunar sa printerom je radio ok dok je sam bio vezan na switch... cim se u pricu ubacio jos jedan switch TP link, jer je u kancelariju ubacen jos jedan racunar tada su krenuli problemi.

Danas kada se desio problem, probao sam jos neke stvari... Dakle ping defintivino radi i kada koristim ime racunara i IP adresu, medjutim kada sam probao net view komandu radila je bez problema kada sam ukucao po imenu, medjutim kada sam probao : net view 192.168.1.7 , izbacio mi je poruku da je host nedostupan. Naravno posle reseta mrezne sve opet funkcionise super narednih par sati. U dilemi sam da li je ovo hardverski problem ( da uzmem novu mreznu) ili je nesto u windows servisima ili drajverima ?

Tesko je reci, najbolje bi bilo kada bi mogao da isprobavas zamenom komponenti ili racunara. Nakoji nacin je stampac spojen na mrezu - predpostavljam da je vezan USBom za jedna racunar u mrezi pa se tako vrsi deljenje?

Mozda bi mogao da probas i sa kracim USB kablom u tom slucaju. Jeste bizarno, ali valja probati.

Jeste spojen na usb koji je jos i sa produznim usb-om. Ali nije problem samo u stampacu nego i share ne radi kad zaglupi tako.

nemoj misliti da te zazam ali ... proveri uzemljenje ...
znachi proveri uzemljenje kompa, zatim proveri taj switch sto je ubachen ...
probaj da dovuchesh, makar za probu, neki ozbiljniji switch koji ima u sebi ispravljach i ono
da ide onaj debeli naponski kabl direktno u zid, samim tim svi takvi uredjaji su uzemljeni ...
ako ti se glavni svich nalazi na drugom osigurachu odnosu na taj pc, sasvim ej moguce
da imash faznu razliku ... neko od elektro struke ce bolje da ti objasni ... :) ...
i jesi li skroz ali skroz siguran u ispravnost kablova/konektora ?

Poslednja izmena:
@wrmwrmwrm, nije zezanje uposte, hvala puno na komentaru - to mi nikada ne bi palo na pamet - sad znam jos jednu stvar vise.

Hvala jos jednom i svako dobro.

isto nebi bilo zgorega pregledati sve kablove ... ono da se nije razdrndo konektor itd...
ako ne umesh da krimpujesh samo reci, nije sramota ne znati, sramota je kad necesh pitash !:)
i za to ima leka, ako si iz bg, dodjesh u moj kraj, sednemo u kafic, naruchis si kafu ja ti pokazem
na par konektora, onda probash sam i za 20 min znash krimpujesh ... 568A i 568B nauchish
vremenom .. ko ti kaze da je odmah nauchio laze, ja sam prvih 200 kablova nosio sa sobom karticu
sa nacrtanim shemama .. onda sam skapirao zastakoji kabl sluzi i zasto je bash taj raspred ... posle
je jasnije :) ..

ako je nekog sramota da pita na forumu moze i mene u PP .. kad prochitam i ako znam odgovaram,
ako ne znam tjemo nadjemo nekog ko zna !:) ... aj pa lagano ...

Stavio sam novu NIC i kraci kabl.... evo za sada da ne ureknem radi sve ok, jer 99% slucajeva do 11 prepodne je jednom ispadao iz mreze. Ajde videcemo valjda ce biti ok. Daj Boze da je bilo do mrezne.

Nazad
Vrh Dno