Šta je novo?

Problem u igrama a graficka ispravna

• Začetnik teme Začetnik teme sima84
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sima84

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2008
Poena
310
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Da krenem iz pocetka. Problem se javlja samo u nekim igrama ne u svim i uvek u razlicito vreme. Pre GTX260 imao sam 8800GT gde je sve pocelo, tada sam sumnjao na graficku ali to se nastavilo i sa novom. Posle iskljucivanja integisane zvucne u nekima igrama je prestalo da se desava (Burnout Paradise The Ultimate Box), a u crysis-u i dalje (WARHEAD radi normalno). Napominjem da igre ne blokiraju nego se samo slika deformise (Grid izbaci cudne anomalije preko celog ekrana a mapa, proteklo vreme i dalje izgledaju OK). Posle izlaska na alt+F4 racunar uvek razlicito ponasa. Nekada zamrzne i na ekranu je samo crna slika, nekada se pojavi desktop, strelica se pomera i na klik misa racunar blokira i tada se cuje beep sa zvucnika par puta iz kucista i onda se ,,povrati'', a i par puta sam dobio poruku 3d driver is stop working.

Evo i slike:
2rrvynp.jpg

Hvala svima koji pokusaju da rese ovu misteriju!

Smanji OC pa probaj. Instaliraj RivaTuner, otvori hardware i pokreni statistic server. Zatim pokreni igru i trebalo bi da dobijes u nekom cosku podatke o temparaturi graficke, FPS itd. Prati sta se desava, pa mozda i otkrijes u cemu je problem.

Glupo pitanje... Ali koliko ti je star sistem? Koji je i koja werzija (32/64 bita)? Posto widim da imas dosta rama... Probaj da samo ostawis 2-4 gb-a. Wrati CPU na standardu wrednost. Meni se desawalo da se pojawe anomalije kada klokujem neki CPU, iako je sawrseno stabilan.

Glupo pitanje... Ali koliko ti je star sistem? Koji je i koja werzija (32/64 bita)? Posto widim da imas dosta rama... Probaj da samo ostawis 2-4 gb-a. Wrati CPU na standardu wrednost. Meni se desawalo da se pojawe anomalije kada klokujem neki CPU, iako je sawrseno stabilan.

Sistem je inace star oko mesec dana (Windows XP Pro SP3 32 bit) a isto se desava i na tek instaliranom.
Flash-ovao Najnoviji F14C i ostavio na fabrickom setovanju, i skinuo 2 modula po 2GB i probao Wheelman, evo i rezultata:wall: :wall: 😡
1zqdiza.jpg

Lepo se vidi nisu artifact-i (EVGA Precision u gornjem levom uglu skroz normalno prikazuje podatke)

Probaj da instaliraš xp ponovo, ili vistu. Čudni artefakti, možda je hladjenje u pitanju... Poz

Poslednja izmena:
Ajde obori clockove za gpu shadere i memoriju za 10% pa probaj.

Da ponovo potvrdim u sta sam i bio siguran da nije dograficke karte danas sam uzeo na test
Sapphire Radeon 4890.
Evo i slike Crysis-a:
2na2zrd.jpg

Ploca ili procesor nema trece.... 🙁 🙁

wow...alfa mapa😛

Da nije NEKIM SLUCAJEM do kabla (graficka-monitor), probaj drugi ulaz na monitoru (ako imas DVI i analogni).
A probaj i sa grafickom u nekom drugom slotu.

wow...alfa mapa😛

Da nije NEKIM SLUCAJEM do kabla (graficka-monitor), probaj drugi ulaz na monitoru (ako imas DVI i analogni).
A probaj i sa grafickom u nekom drugom slotu.

Nije do kabla jer je u nekim momentima computer blokirao posle mesanja textura a i u 2d-u se nikad cudno nista nije desilo, i
stavljanje graficke u drugi pci-e otpada jer bih onda morao sve sata uredjaje da iskljucim. 😡 😡

Hvala u svakom slucaju

Najbolje ti je da proveris svaku komponentu posebno na drugoj konfiguraciji koja radi normalno, sva ova nagadjanja ne vode nigde... Moguce da nesto nije u redu sa maticnom proveri slot da nije ostecen.

Zahvaljujuci sarmantnoj Ivancici 🙂 iz dlinka sada sam ponosan vlasnik Asus P5Q-E ploce. U prvih sat vremena testiranja nista se cudno nije desilo (nadam se da ce tako i ostati). Pozz svima :banana:

Nazad
Vrh Dno