Šta je novo?

Problem stari komp se resetovao , uzeo novi on opet !

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Staru konfu nisam mogao da resim resetovala se i td. , sad sam uzeo ovde na forumu polovnu plocu i procesor 990fx i 8350 i novo napajanje i uglavnom poceo je da mi se resetuje .. pa reko da vidim sta sada!

Kod:
Log :
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

14 puta za mesec dana !

The device ZveR (location (unknown)) is offline due to a user-mode driver crash.  Windows will attempt to restart the device 5 more times in its own process.  Please contact the device manufacturer for more information about this problem.

8puta za mesec dana !

A problem has occurred with one or more user-mode drivers and the hosting process has been terminated.  This may temporarily interrupt your ability to access the devices.

5puta!

Brine me ovo prvo najvise , u cemu je fora jel moguce da mi je toliko losa struja u kuci odjednom?!

Meni ovo lici na klanje audio drajvera.(realtek vs ati)
Proveri u Device Manageru koliko Audio drivera imas.
Pa ako imas 2 izgasi jedan.

Pogledaj sta ti je ostalo od stare konfe....pa sistemom eliminacije probaj da dodjes do moguceg uzrocnika...moguce da ti neka periferija pravi problem, tipa mis, tastatura....

OD stare konfe mi je ostao maltene nov intel ssd g5xx i monitor , kuciste :D , od perferija imam jednog razera sada mogu da pokusam da ga zamenim i neku staru raspalu tastaturu na koju sam navikao ali pokusacu i to da menjam al sve ja na usb.. Popizdeo sam dok sam pisao poruku resetovao se komp ..

Ovo je eror : The Service KMSELDI service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).

Ako kod restarta dobiješ Bsod koristi BlueScreenView.
Da li u event vieweru piše nešto u vreme pre restarta, isto proveri šta piše u action center > maintenence> view reability history.
Testiraj memoriju i ssd?
Probaj Amd ahci drajver ako imaš windowsov ili obrnuto.
Prebaci iz ahci u ide ili obrunuto.
http://www.oczforum.com/forum/showthread.php?67697-Guide-to-enable-IDE-AHCI-without-reinstalling
Probaj drugu verziju wina bez kmseldi hakerskih pačerskih s**nj* ako koristiš win 7 postoje bolja rešenja.

Ako kod restarta dobiješ Bsod koristi BlueScreenView.
Da li u event vieweru piše nešto u vreme pre restarta, isto proveri šta piše u action center > maintenence> view reability history.
Testiraj memoriju i ssd?
Probaj Amd ahci drajver ako imaš windowsov ili obrnuto.
Prebaci iz ahci u ide ili obrunuto.
http://www.oczforum.com/forum/showthread.php?67697-Guide-to-enable-IDE-AHCI-without-reinstalling
Probaj drugu verziju wina bez kmseldi hakerskih pačerskih s**nj* ako koristiš win 7 postoje bolja rešenja.

Zapravo koristim win8sp1 a nisam probao ni jedan drugi .. ne dobijam bsod samo crna slika i reset , racunar je poprilicno brz i digne sistem za par sekundi .. desava se da i ne primetim da je opicio reset .. ovaj amd drajver nisam probao ali cu i to da pokusam .. Prebaci iz ahci u ide ili obrunuto. sta dobijam sa ovim? ako se nevaram to sve u biosu?

Inace brdo novih errora ..

The previous system shutdown at 9:34:21 AM on ‎4/‎12/‎2014 was unexpected.

prvi put da se nije reset nego da se ugasio..

The Service KMSELDI service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).

The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\_??_USBSTOR#Disk&Ven_Generic&Prod_USB_SD_Reader&Rev_1.00#058F312D81B&0#{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b}.

The system time has changed to ‎2014‎-‎04‎-‎12T07:58:50.000000000Z from ‎2014‎-‎04‎-‎12T07:58:49.492843100Z.

Change Reason: An application or system component changed the time.

The driver detected a controller error on \Device\Harddisk4\DR4.

The system firmware has changed the processor's memory type range registers (MTRRs) across a sleep state transition (S4). This can result in reduced resume performance.

Windows failed fast startup with error status 0xC00000D4

The server {1B1F472E-3221-4826-97DB-2C2324D389AE} did not register with DCOM within the required timeout.

Ljudi recite mi molim vas jednu stvar , posto ja nikada ne gledam ovaj log osim kad pocne nesto da mi crkava .. jel moguce da ovoliko ovi errora i upozorenja moze da bude? jel to tako i inace ili samo kad ti nesto bas ne radi!??!

Inace sve sam pocupao i ubo sam nove periferije..

Poslednja izmena:
Sto se AHCI tice, da.. Ali ces prvo morati da izmenjas registry pa tek onda BIOS ako ne mislis da reinstaliras sistem opet.

Kod mene je isto bio problem sa čestim restartovanjem kompjutera. Dok nisam uzeo da ga temeljno očistim, povadio sam memorije iz slotova i grafičku i očistio sam kontakte sa gumicom za brisanje. Pomoglo je :)

Pa reinstal cu wndows , nzm dal da probam windos 7 , dok sam imao 7cu nikadanisam imao problema kako sam instalirao 8 sve poslo naopako ..

Ako nisi imao problema, instaliraj Win7 pa vidi kako ce da se ponasa (osim ako nemas bas jak razlog za Win8)

Poslednja izmena:
Mali update: Jos uvek sam na win8 , instalirao sam kaspersky umesto biddefendera i za sada nisam imao nikakav restart niti gasenje racunara , jako mi lepo radi sada , e sad ja i dalje imam neki error-a na event logu , googlam ja to malo po netu ali ne kapiram te error nikako .. recimo :

The system firmware has changed the processor's memory type range registers (MTRRs) across a sleep state transition (S4). This can result in reduced resume performance.

Kontam da je zbog tog slipa malo komiran kad se pali , ali zasto je ovo error?

The Service KMSELDI service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).

Ovo se cesto desava na nadjem na netu o cemu se radi?

The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device SWD\WPDBUSENUM\{0521a77a-aed6-11e3-824c-806e6f6e6963}#0000000008100000.

Neki kernel pnp error , ovoga jako puno ima i desava se jako jako cesto , jel moguce da meni neki drajveri za cpu ne pasu ili nesto slicno?

recimo imam error : The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

A nisam ni primetio da se resetovao , mislim i ako se resetovao sta god dok sam se ja vratio on je bio upaljen redovno sa svim popaljenim prozorima ..

Pomagajte

Druze kakvu ti pomoc ocekujes kad ne saradjujes, kao prvo ovaj sistem ti se raspada, ljudi ti predlazi reinstalaciju a ti nista. A windovs 8.1 je propast i sam microsoft je to priznao i ne znam zasto to drzis na masini uopste. Kao drugo instaliraj krsten antivirus.
Nadji win 7 untouched tj bez ikakvig gluposti modifikacija i podesavanja, format c particije i instalacija svezeg sistema. Instaliras samo grafiku ostalo samo ako moras bas [win bi trebao raditi sa svojim drajverima za plocu] i vidi kako radi...
Ja sam probao win 8 8.1 i 8.1 update 1 i ne bih ga drzao na sistem pa makar se dizao za 1 sec. Malo pa nesto nije kako treba te update, te ovo , ono. Ovde ni sam gazda [Microsoft] nije znao sta je hteo da uradi sa sitemom... Sto bi se ja zezao sa time...

To je BS što ti pričaju o "problemima" sa 8micom, dok god ima drajvera a za taj system ima svih, 8mica (8.1 u1) radi perfektno i po meni mnogo bolje i stabilnije. Mora samo da imaš "pravu" 8micu, čistu bez budženja svakojakvim krekovima i sve radi super. Meni je 7mica zadavala daleko više problema. U početku dok su drajveri bili još uvek novi, pucali su na sve strane. Sada mi 8.1 sa najnovijim updejtom nije imala ni jedan jedini BSOD a da nije bilo zbog mog "petljanja" u stvari koje još nisam razumeo.

Nazad
Vrh Dno