Šta je novo?

Problem! Sta je u pitanju : Graficka ili monitor??

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Naime danas mi se javio cudan problem da na nekim delovima monitora ( vertikalna duz) monitor jako treperi. Ikone, text, prozori u tom delu su izgledale kao "zive", mrdale su. To treperenje je dosta primetno i, dosta nervira, pa cak je mozda i za oci stetna. Monitor mi je Samsung 753s(kupljen 2001, Oktobat), graficka eagle mx400 64MB. Drzim rezoluciju 1024X768, u 32bitnoj paleti, sa osvezavanjem na 85Hz. Do sada nije bilo nikakvih problema. Zna li neko u cemu je rec? Svaka pomoc je dobro dosla.
Samo da napomenem, nije treperenje kao kad se ukljuci neki veliki potrosac, pa slika sva vibrira, vec su onako sitna mrdanja...

Monitor 100%

Potrazi majstora dok je vreme, lici na neki oslabeli elektrolit - nije nista da se odmah zameni, ako crkne otici ce ti kaskada ~ 35€.

Kada ti se javlja treperenje? Odmah kada ga ukljucis? Kada se zagreje? Kada izadjes iz screensavera?

morbius je napisao(la):
Kada ti se javlja treperenje? Odmah kada ga ukljucis? Kada se zagreje? Kada izadjes iz screensavera?

Nema pravila, ali rekao bih da treba da prodje izvesno vreme posto ga ukljucim.(nekih 15-30 min). Recimo sad mi radi monitor vec duze vreme i sve je OK...

Pitam posto sam i ja imao probleme sa istom kombinaciom graficke i monitora i jedino resenje je bilo da ga ugasim, pustim da se sasvim ohladi i oda bi bilo u redu. Iz toga sam predpostavio da je mozda problem do hladjenja graficke (kad dodirnem prstom hladnjak na jezgru opecem se). Ne znam sta bi moglo da bude kod tebe...

Vrh Dno