Šta je novo?

Problem Sinhronizacije

EMRAX

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2006
Poena
319
:wall: Cao Svima,imam naravno,problem...Evo ovako...Zvucna krtica Audigy 1,Tv kartica Leadtek 2000 Expert,drajvere nisam updetovao,naime,prilikom snimanja duzeg materijala,mpeg 2, od 2 sata,obrada u Virtual Dubu, u Divx 6 ,na kraju mi se gotovo uvek razilaze Zvuk i slika!?Nadam se da nisam jedini sa ovim Problemom?Masina je barton 2500+(3200+) ploca NF7-S.U VD-u sam probao da otkacim do not corect mpeg-layer stream for audio i opet isto,sta da radim? da li su drajveri? ili mozda moze da smeta neki softver?Pomagajte? :crash: :mad: :bottle:

Nisi rekao koji program koristis za capture i sa kog izvora snimas, analogni-tv, kaseta ili digitalni-mini DV kamera?

ljudi, ovo se i meni desava
capture tv-a normalno radim iz Winfast PVRa
sa svim opcijama (good, normal, optimal) mpeg2 pa cak i svcd mi se javlja desinhronizacija
jos mi je cudnije jer sa prethodnom karticom Deluxe mi je capture radio kako treba.

E sad mozda je u pitanju da driveri nisu instalirani na svez Win, vec su prvo deinstalirani Deluxe, pa onda driveri za Expert

Zanima me da li neko uspeva da grebuje mpeg2 sa ovom karticom uspesno bez desinhronizacije??

athlon 2400+ (2ghz), 512mb

Crash Owerride je napisao(la):
Zasto ne downloadujete VidCap32 ? Mali je i mocan.
Neznam, pogledajte ovo -->http://www.vcdhelp.com/capture.htm

Greota je da pored Leadtekovog softvera koji stvarno impozantno uradjen koristiti neke druge anonimus softvere, a najvise zbog gubitka daljinskog

Dodatak

Koristim za snimanje obicnog tv programa ,uz to imam i 1GB rama.. :wall:

ja sam imao problem, original SB128 creative drivere, win generic nemam nikakvih problema.
tj. problema uvek, ali zvuk mi je stalno nesto pravio sr. kada sam imao te drajvere.
e sada ja samo gubim neki bass bust, ili ni ne mogu da se setim, ali ti sa tom karticom....
drndaj drivere...mozda su oni.

ja iskreno sa leadtek softwareom jos nikad nisam nista uspeo da snimim bez desinhronizacije... ustvari jedina kombinacija sa expertom koja je radila kako treba je windvr, koji mi bas ne odgovara u potpunosti...
sa 5 godina starim hauppauge wintv sa 878p cipom sam sa iuvcr snimao super, na puno slabijoj masini, to je jos jedan od razloga sto me expert bas ne odusevljava...

da, uvek treba probati vise programa. makar pre drajvera...
licno imam neku bt878 karticu na atlonu xp, snimam preko winDVR3 i nikad probleme nisam imao.
uvek sa razlicitim TV programima imam razlicite probleme. winDVR3 mi je simbioza i super radi.

edit: kod druga na asusu ne radi, nesto bese ne snima ton ili tako nesto... :D

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
ja iskreno sa leadtek softwareom jos nikad nisam nista uspeo da snimim bez desinhronizacije... ustvari jedina kombinacija sa expertom koja je radila kako treba je windvr, koji mi bas ne odgovara u potpunosti...
E ja stvarno ne razumem... Kad god neko pita koju TV karticu da kupi bezmalo svi kažu Leadtek Expert. Evo npr. ovde:

http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=96996

A kad se neko žali na problem onda ispadne da svi imaju probleme sa tom karticom.

sa 5 godina starim hauppauge wintv sa 878p cipom sam sa iuvcr snimao super, na puno slabijoj masini, to je jos jedan od razloga sto me expert bas ne odusevljava...

ali ljudi ja sam sa Leadtek Deluxe grebovao u mpeg2 720x576 bez ikakve desinhronizacije, kako je moguce da Leadtek Expert to ne moze?? Probacu da skinem sve drivere pa onda jos jednom, ali mi nesto ne mirise.....

Poslednja izmena:
licno nisam nikom sa foruma preporucivao ovu karticu, cak sam vise puta tvrdio da puno jeftinije kartice sa dobrim softverom su po meni podjednako dobro resenje...
ja sam inace ubedjen da je problem u drajverima... a nadam se da znas da deluxe i exper nemaju isti cip na sebi... i iz kog softwera si to radio? i naravno koja duzina materijala? nemam ni ja desinhronizaciju na 10-15 min, ali na 45 imam...

licno nisam nikom sa foruma preporucivao ovu karticu, cak sam vise puta tvrdio da puno jeftinije kartice sa dobrim softverom su po meni podjednako dobro resenje...
ja sam inace ubedjen da je problem u drajverima... a nadam se da znas da deluxe i exper nemaju isti cip na sebi... i iz kog softwera si to radio? i naravno koja duzina materijala? nemam ni ja desinhronizaciju na 10-15 min, ali na 45 imam...

Pa ovaj Conexant bi trebao valjda da bude kvalitetniji. Koristim samo PVR zbog daljinca, desinh. mi se javi posle 2 min.

trebao bi |), ali nije samo cip dovoljan da kartica bude kvalitetna...
potrazi malo moje topice sto se daljinskog tice... daljinac se jako lepo slaze sa girderom |), a onda ti to daje puno siri spektar softwera koji mozes da koristis...

Ja moram da podsetim da problem sa desinhronizacijom može da bude čisto problem reprodukcije, a ne snimanja. Ja sam imao taj problem sa Intervideo MPEG fajlovima i ispostavilo se da je sam snimak OK ali da je kašnjenje dodavao u reprodukciji codec iz ffdshow-a.

garantujem ti da kod mene nije problem reprodukcije...
takodje desava se i sa mjpeg

Ma ne sumnjam, ali nije zgoreg podsetiti s vremena na vreme da i tu može biti problem.

ma ja sam i dalje siguran da bi to na ovoj karti trebalo da radi bez problema.
Javljam se kad reinstaliram drajvere

javi ako uspes nesto revolucionarno, ali probao sam sve drajere i uvek isit rezultat...
cak i sa razlicitim softverom, dakle jedino sa windvr sam dobio zadovoljavajuci rezultat

@danijel00
...dakle jedino sa windvr sam dobio zadovoljavajuci rezultat

on ne moze da snima u divx(tj. u bilo kom externom codec-u po izboru)?

@EMRAX

nisi napisao da li ti je sve sinhronizovano u mpegu. ako jeste onda probaj da stavis mp3 na cbr rate (u vd-u), ako vec nisi tako uradio...

Poslednja izmena:
ja sam skoro nerado instalirao ffdshow, da bi mogao da slusam ton na nekom filmu. bas cu da snimim neku emisiju da vidim da li ima razlike kod mene, sinoc dok sam gledao TV TV mi je seckao, sto mi se nikad nije desavalo. skinuo sam ffdshow. no, repovi su sigurno ostali. probacu pa cu da postujem.
ali od kada sam instalirao ffdshow, BS player mi isto secka kada pojacavam ton ili vrtim film, sto mi je isto novina. prvi put sam sada instalirao bilo koji codec, van xvida i divxa. i ovo je prvi film godinama unazad da nije hteo da radi sa njima, vec je neki pametnjakovic grebovao u ko zna kom audio kodeku.

Poslednja izmena:
Snimljen neobradjen MPEG2 materijal je u potpunosti sinhronizovan,kada ga pustim iz nekog plejera!A prilikom obrade se desi zlo...Probao Sam juce u Divx 6 da snimam, data rate 6000 kbps ali sam spustio na manju kompresiju,jer moja masina ne moze na default(balanced) profilu da radi,zvuk sam stavio PCM , i opet isto!Skinuo sam i nove drajvere sa Leadtekovog sajta i opet..ISTO! Jedino sto nisam probao U VD-u da stavim zvuk na CBR ..Naravno i ja sa materijalom do 30 min. nemam problema...

Poslednja izmena:
EMRAX je napisao(la):
Naravno i ja sa materijalom do 30 min. nemam problema...
Onda bi možda taj problem mogao da se reši setovanjem da softver seče fajl kad pređe određenu veličinu? Znači, ako snimaš nešto što traje 2 sata program ga ne snima u jedan fajl od, ne znam ni ja, 4 GB, nego u 4 fajla od po 1 GB.

Provalio sam za Experta. Probleme mi pravi sa novim Winfast PVR softverom. Kada sam stavio staru verziju pichi u mpeg 720x576 bez desinhronizacije. E sad imao sam vremena da proverim samo za 10 min snimka, a uskoro cu probati i za duze klipove.

EVO RESENJA!!!!Probajte ovo u VD-u / Video->Frame Rate i otkacite u Source rate adjustment->CHANGE SO VIDEO AND AUDIO DURATIONS MATCH!!! Kod mene radi super na 2 sata materijala!!!NOVI SOFTVER IMA MALE IZMENE ALI NE VALJA NI KOD MENE...STAVIO SAM STARI i sve shljaka kako treba...Probajte ono u VD-u pa jvite vase iskustvo!!Poz!!! :guitar: :banana: :type:

Ne gubite vreme sa naknadnom obradom vec snimljenog materijala ili sa podesavanjem Leadtekovog softvera. Ja sam se cimao dugo i nasao resenje koje radi fenomenalno. Skinite FLY TV 2000 i intervideo 3 kodek i imacete savrsenu kontrolu nad racunarom. Racunar se sam dize iz hibernacije, odsnima sta mu je isprogramirano i gasi se sam. To radi i originalni softver ali u ovom slucaju sinhronizacija je savrsena.

MISLIM DA NISI PAZLJIVO CITAO O CEMU SE RADI,I KOJI JE MOJ PROBLEM BIO???Problem nastaje prilikom obrade MPEG2 formata u Virtual Dub-u!Leadtekov softver je odlican ,i, kao sto si rekao,odradi sve sto i taj FLY tv,sirov snimak je apsolutno sinhronizovan sa Leadtekom,u VD-je problem kada se kompresuje u Divx :smoke: :eyebrows: ...

Poslednja izmena:
Citao sam ja pazljivo ali, javili su se i oni koji imaju problema prilikom samog capturinga pa rekoh da pomognem. Evo, necu vise da smetam.

Audio je napisao(la):
Ne gubite vreme sa naknadnom obradom vec snimljenog materijala ili sa podesavanjem Leadtekovog softvera. Ja sam se cimao dugo i nasao resenje koje radi fenomenalno. Skinite FLY TV 2000 i intervideo 3 kodek i imacete savrsenu kontrolu nad racunarom. Racunar se sam dize iz hibernacije, odsnima sta mu je isprogramirano i gasi se sam. To radi i originalni softver ali u ovom slucaju sinhronizacija je savrsena.

a daljinac, i prijem kanala?

Nazad
Vrh Dno