Šta je novo?

Problem sa zvukom.

Madnix

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2012
Poena
160
Pozdrav drustvo, imam problem, naime, uzeo sam juce novu konfiguraciju (tj. pojedine komponente) procesor,ploca.. itd. Sve sam ja to lepo instalirao, sredio sve drajvere, sve ok.. Idemo dalje, doslo vreme da se pusti muzika i da se sve to proba... a onda, ukapiram da mi rade samo slusalice, bez zvucnika (imam 2 zvucnika, rucno pravljena.) promenim iza jack, rade zvucnici, ali slusalice ne rade.. probao sam na google da nadjem resenje, vec 2-3 sata se bavim time, i stvarno vise ne znam sta i kako, molim vas, ako neko zna u cemu je problem.. i zasto ne mogu da imam paralelno zvuk sa slusalicama i zvucnicima kao sto je to ranije bilo na staroj ploci, gde gresim, ima li resenja? Svaka pomoc je vise nego dobrodosla.. u pitanju je ASUS Z87-A ploca... hvala svima unapred

Pošto kažeš da se već par sati zabavljaš sa podešavanjima, onda si verovatno naleteo na ovakva ili slična uputstva za Realtek multistreaming:

How can I make sound come through both my speaker and headset?

Ja imam isti codec na ploči kao kod tebe (Realtek ALC892), ali nemam gore navedenu opciju (make front...bla..bla), međutim, postoji rešenje:

U Realtek HD audio manageru aktiviraj pod tabom "Speaker Configuration" opciju "Quadraphonic".

U plejeru za muziku - kod mene je AIMP3 (ostali plejeri verovatno imaju istu/sličnu opciju) aktiviraj pod tabom "Playback" opciju "Allow advanced channels processing".

Pozadi na ploči priključi slušalice na zeleni priključak, zvučnike na sivi (crni? malo je mračno iza kod mene :D), tj. onaj odmah do zelenog (vidi prilog). Pokreni AIMP3, tj. neku muziku, i eto istovremenog zvuka preko slušalica i zvučnika. :,,:

Imaš dve slike u prilogu radi lakšeg snalaženja. :wave:

Prilozi

• aimp3 multioutput.jpg
    aimp3 multioutput.jpg
    109.5 KB · Pregleda: 97
  • realtek multioutput.jpg
    realtek multioutput.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Uh.. poludeo sam, evo i dalje trazim resenje, ali ne znam, jednostavno mi ne ide, pokusao sam prednje panele da iskoristim za slusalice, ni oni mi ne rade, ne znam zbog cega, mozda sam ih lose povezao sa plocom, stvarno vise ne znam sta da radim i sta da pokusavam, da li imas TW/Skype bilo sta, negde gde mozemo da popricamo, da mi pomognes malo... ovo me izludjuje i sigurno od 14h danas pokusavam da nadjem resenje, ali bezuspesno.

Jesi li probao ovako da podesiš kao što sam napisao u prethodnoj poruci? Oba priključka pozadi, tj. na back panel.
Kod mene radi savršeno, moralo bi dakle i kod tebe, tim pre što imamo isti kodek na ploči.

U Realtek HD Manageru, tamo gde su ti prikazani jackovi(analog front i back panel), imas slicicu koja lici na folder(kod mene je tako, koristim stari manager). Ako imas ovakav kao Accuphase, to mora biti jedna od 2 ikonice u donjem desnom uglu(kao na njegovoj slici). Pronadji opciju disable front panel jack detection(ukljuci je) i imaces zvuk i na prednjem i na zadnjem panelu. Kada je ova opcija iskljucena, automatski se pri prikljucivanju sluski na prednji panel, gasi zadnji i obrnuto.

Poslednja izmena:
U "Realtek HD Audio Manager"-u pod "Device Avanced Settings", ima ovo nameštanje :
sound1.jpg

Poz drugari, evo opet mene, ovaj problem sam resio tako sto sam uzeo bananicu i ukljucio pojacalo i sluske u nju.. ali sam izgubio dosta na kvalitetu zvuka, tako da mi se to uopste ne dopada, a problem je sto ja imam nov ovaj Raltek Audio Manager.. i dosta je prost i tamo nema taj folder sto spominjete.. niti bilo sta drugo, tako da ne znam sta da mu radim?

Ako mozes, okaci sliku(prve strane, kada ga otvoris) menadjera. Negde mora da ima opcije koje je Grof Mika uslikao.

To je isti drajver, samo sa drugacijim skinom. Imas dodatna podesavanja gore u uglu kod zupcanika. Trebalo bi da ih bude jos negde, potrazi.

Ja i dalje ovo cudo nisam resio, bio sam jako besan, i odustao sam.. ali mi sada to bas treba da ga napravim... je l' mozemo ponovo da aktiviramo ovu temu i da mi neko pomogne? Znaci, ne mogu slusalice i zvucnici da mi rade paralelno, nema sile.. probao sam razne kombinacije.

Nazad
Vrh Dno