Šta je novo?

Problem sa zvukom u igricama sa Asus Xonar DX

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Koristio sam onboard audo na mojom zvucnicima Genius SW-HF 5.1 4000 , i u igrama je sve bilo ok, cuo se subwoofer, i uglavnom centralni kao i sateliti ali mnogo tise..
Uzeo sam Asus Xonar DX zvucnu karticu, skinuo windows 8 driver sa Asusovog sajta, i nakon disablovanja onboard sound i uni-instalacije driver, ubacio sam Xonar DX i instalirao driver sa Asusovog sajta, medjutim, iako u je u filmovima zvuk nesto bolji, u igrama se uopste ne cuje bass (najsveziji primer Bioshock Infinite) i deluje bas lose i jeftino.

Da li neko moze da mi kaze sta bi ovde mogao biti problem.

Hvala !

Poslednja izmena:
Mozda nisi lepo podesio u onom asusovom control centre ili kako se vec zove programu? Postavi u njemu channels na 8 kad igras igrice i to bi trebalo da resi problem, a podrazumeva se da i u samoj igrici izaberes odgovarajici sound setup.

To sam i uradio, u Asusom control centru, ali nista, cuju se samo prednja dva zvucnika, ostalo nista.. Nije to za sve igre, ali za najvecu vecinu..subwoofer i zadnja dva zvucnije ne rade... Ovo se desava u nekoliko igara a najsveziji primer je Bioshock Infinite u kome nema nikakav sound setup osim onog standardnog...

Ovakve stvari mi se ne desavaju sa onboard zvucnom na Z77-Mpower.

Ne znam sta bi mogao biti problem.

Udjes u Audio Centar i podesis Audio Channel na 6ch i analog output 5.1.Potom ides na flex bass i ukljucis ga.(to ti je podesavanje za surround igre i filmove).AKo hoces da slusas mp3 i stereo postavis audio channel na 2ch,analog output na 5.1 i ukljucis flex bass.

Uradio sam sve to, ali u nekim igrama , kao sto sam vec napisao, isti je problem...rade samo 2 prednja zvucnika i zvuk je katastrofa..kao iz bunara nekog..

Podesi isto to i u samim igricama,da ti radi suround. A pitanje je da li su ti igrice original? Posto crackovi cesto imaju ocajan audio,ja sam bas hteo da razlupam zvucnike zbog prototype 2.

Vrh Dno