Šta je novo?

Problem sa zvukom - pomozite molim vas

Mladen1505

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poena
154
Pozdrav svima. Relativno sam nov na forumu, pa bih zatrazio pomoc tj. ako neko moze da mi pomogne. Zapravo imam problem sa muzikom, tj. kada pustim muziku odnosno neki mp3, cuje se samo 2.1 sistem a ja posedujem logitech X 530 5.1 sisetem zvučnike. Tih problema nisam imao sa prethodnim racunarom. E sad, realtekov test kada pustim, pokazuje da mi rade svi zvucnici. Koristim WIN 7 64bit i njen test prodje uredu, tj pokaze da svi zvučnici rade. Ono sto je jos cudnije, je to, da kada igram igrice, tj. novije naslove koji podrzavaju 5.1 sistem, svi zvučnici mi rade a ista je stvar i sa filmovima koji takođe podržavaju 5.1 sistem dvd, bluray. Probao sam sa raznim sistemima, sa win xp, win 7 32bit i sada win 7 64bit. Skinuo sam najnovije drajvere za zvučnu i takođe nista. Molim vas ako neko moze da mi pomogne jer uglavnom slušam muziku a ovaj problem me izludi.

Sasvim je normalno da tako radi. Stereo muzika i treba da se čuje samo na prednjim zvučnicima.

Pozdrav svima. Relativno sam nov na forumu, pa bih zatrazio pomoc tj. ako neko moze da mi pomogne. Zapravo imam problem sa muzikom, tj. kada pustim muziku odnosno neki mp3, cuje se samo 2.1 sistem a ja posedujem logitech X 530 5.1 sisetem zvučnike. Tih problema nisam imao sa prethodnim racunarom. E sad, realtekov test kada pustim, pokazuje da mi rade svi zvucnici. Koristim WIN 7 64bit i njen test prodje uredu, tj pokaze da svi zvučnici rade. Ono sto je jos cudnije, je to, da kada igram igrice, tj. novije naslove koji podrzavaju 5.1 sistem, svi zvučnici mi rade a ista je stvar i sa filmovima koji takođe podržavaju 5.1 sistem dvd, bluray. Probao sam sa raznim sistemima, sa win xp, win 7 32bit i sada win 7 64bit. Skinuo sam najnovije drajvere za zvučnu i takođe nista. Molim vas ako neko moze da mi pomogne jer uglavnom slušam muziku a ovaj problem me izludi.

Pa da, stereo se i cuje samo na 2 zvucnika, ako hoces da se cuje na svim onda ukljuci opciju speaker fill u realtek control panelu. Za win7 nisam siguran da li ce da ti radi dok ce pod xp-om sigurno.

Jos mi je neko rekao da je to normalno ali me zbunjuje to da je na starom racunaru sve radilo OK. E sad GDIN M ne mogu da nađem tu opciju, moze li mala pomoc?

Jos mi je neko rekao da je to normalno ali me zbunjuje to da je na starom racunaru sve radilo OK. E sad GDIN M ne mogu da nađem tu opciju, moze li mala pomoc?

evo slika, mozda pomogne:

1573d1194218791-latest-realtek-hd-audio-driver-version-hd_manager.jpg

Hvala TURBO, ali kod mene nema te opcije, pogledaj:

Prilozi

• SRFile2010_2_22_19_59_27_464.jpg
    SRFile2010_2_22_19_59_27_464.jpg
    393.8 KB · Pregleda: 71
e onda neznam... ja ne koristim win 7, tako da dalji eksperimenti mi nisu u mogucnosti...

a i meni je komp vezan sa receiverom preko digitalnog izlaza, tako da sa ovakvim stvarima nemam kontakta...

verovatno ima tu jos nekoga ko je vec resio "tvoj problem" :)

turbo

Hvala u svakom slucaju: Nadam se da ce se neko javiti da mi resi ovaj problem.

I ja sam pretpostavio da su stariji driveri, u novijim sigurno imas tu opciju.
Inace to je normalno da ne svira na svim zvucnicima kao sto su ti rekli.

Ako ne budes nasao resenje sa tom karticom, moraces da uzmes neki Creative.

Prilozi

• cmss-3d.png
    cmss-3d.png
    73.8 KB · Pregleda: 47
Tačno, koristim Gigabyte-ove drajvere 2.31. E sad ako ne moze da svira na svim zvucnicima, moze li se kako to napraviti, npr. neka nova zvucna... Hvala na odgovorima, sad cu pokusati skinuti drajver sa njihovog sajta pa cu probati. Takođe sam naso ovu stvar na njihovom sajtu, moze li to sta pomoci:3D SoundBack Beta 0.1

(Realtek 3D SoundBack restores audio effects, including surround sound, reverberation, and spatial effects, for legacy game titles when running on Windows Vista.)

Inače, CWELE da te pitam koliko kosta otprilike ta Creative?

Poslednja izmena:
Probao sam sa ovim najnovijim realtekovim drajverom, ali kada ga instaliram, nestane mi ikona od realtek hd audio managera. Tako da uopste ne mogu da pogledam da li sam dobio opciju fill? Ima li za to resenje?

Za muziku ima resenje, dok se ne snadjes sa drajverima.

Skini program Foobar (besplatan player). U njegovim opcijama ces naci "DSP Manager", odatle samo dodaj "Convert stereo to 4 channels" DSP efekat i to je to.

*verovatno ovi pluginovi postoje za svaki player, ali ovde je ugradjeno i stvarno je dobar player.

evo slike>

Prilozi

• foobar.jpg
    foobar.jpg
    131.5 KB · Pregleda: 49
Hvala vam ljudi, namucio sam se, radio sam opet reinstalaciju, najnovije drajvere ubacio ali ne vredi. Onaj program pomaze Marin. HVALA

Vrh Dno