Šta je novo?

Problem sa zvukom na 5+1 sistemu

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
U pitanju je Cambridge Soundworks desktop theatre 2500 iz 2001-2002 godine
5+1 sistem sa 2x2 ulaza (isao je kao preporucen zvucni sistem uz prvi SB live!)

Radi to cudo i dalje odlicno, barem sto se tiche kvaliteta zvuka, ALI:

a) u nepravilnim vremenskim razmacima, zvuk se uz blagi PUC izgubi na 1-2 sekunde, pa se opet vrati (opet uz blagi PUC).. i tako stalno .. non-stop.. nezavisno od moda u kojem radi, broju zvucnika na kojima emituje. Veoma je iritirajuce kad gledam TV, filmove, slusam muziku... siguran sam 99% da je nesto otislo u njegovom panelu za obradu zvuka (koji je poseban uredjaj, izdvojen iz subwoofera)
Ima li neko ideju sta ciniti? Kakav je kvar? Vredi li popravljati? GDE?
(nije do zvucne, stavljao sam drugu zvucnu karticu, i povezivao preko integrushe na ploci.. uvek isti siptomi)

u nekoj doglednoj buducnosti, planiram da uzmem Logitech Z-5500, a ovo da preselim u dnevnu sobu, gde je dvd-player... U vezi s' tim jos samo jedno pitanje. Da li je Z-5500 najbolje sto na nasem trzistu ima za te pare (ili za malo vece), ili postoji od jos neke firme neki zvucni sistem.. Cudi me da nema nijenog Creative ili Cambridge Soundworks sistema.. Kakvog su kvaliteta ovi xwave i sl. zvucnici koji su jeftiniji od z-5500... Eto toliko za sad...

a) Gubitak signala kod analogne veze... kazes isto i sa drugom zvucnom. Ili je problem sa codecima i playerom ili cak kabl mozda se negde "olabavio".
b) Z-5500 jeste trenutno na nasem trzistu best buy za taj novac. Daje lepsi zvuk nego neki AVR i kompletici zvucnika (za isti novac i pricam o 5.1 sistemu a ne o stereo paru zvucnika i pojacalu) u filmovima i igricama, za muziku je odlican ali nije tome namenjen. Svi kompletici ispod njega cenovno ne mogu mu prici po kvalitetu (pa i kvantitetu) a ako pricamo o AVR + zvucnici resenjima moras dati min 2.5-3 puta vise novca da bi uopste nesto i kupio i da bude primetna razlika (5.1).

ma jok nisu kablovi
kad sam na iste kablove stavio jeftine (5e) zvucnike, radi bez ikakvih prekida....

Onda ostaje varijanta da se nesto otkacilo, razlemilo unutra.

zaboravio sam da napomenem, posto vidim da u prethodnom odgovoru naglasavas analognu vezu...

povezivao sam ja zvucni sistem i na digitalnu vezu (posto i sb live! i ovaj cs 2500 ima istu) i isto dolazi do prekida u zvuku (na isti nacin kao preko analogne). Definitivno je nesto u kontrolnom modulu...

Ja sam ima problema gubitka signala na par trenutaka preko coax dig veze recimo kada se plai klima uredjaj ili ves masina iako nisu bili na istom utikacu (preko produzenog recimo) ili cak osiguracu, izgleda da mi instalacija super, hehe. Problemi su nestali (nije mi bas jasno kako ali....) promenom i kupovinom dosta kvalitetnijeg coax kabla. Preko analgone veze sve je bilo ok.

Nazad
Vrh Dno